Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Preotul din Ţibeni riscă sancţiuni din partea Arhiepiscopiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preotul Valentin Puşcaşu din Ţibeni riscă sancţiuni disciplinare din partea conducerii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, după ce a recunoscut că s-a folosit de numele Bisericii într-o problemă personală. Consilierul administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul iconom stavrofor Gheorghe Brădăţan, ne-a spus că la întâlnirea pe care a avut-o ieri cu preotul Puşcaşu, acesta a recunoscut că, de fapt, nu avea aprobarea Protopopiatului de Rădăuţi în a publica afişe denigratoare la adresa unui enoriaş cu care se află în litigiu de mai mulţi ani.

„El a făcut un abuz atunci când a declarat anumite lucruri, folosindu-se de Protopopiatul Rădăuţi, de Centrul Eparhial Suceava. S-a folosit în mod abuziv de Biserică, pentru a-şi rezolva un conflict personal pe care îl are de mai mulţi ani cu familia Robu din Ţibeni”, a declarat părintele Brădăţan.

 

Decizia, după ancheta Poliţiei

Consilierul administrativ a mai spus că în următoarea perioadă, conducerea Arhiepiscopiei va lua măsuri disciplinare împotriva preotului Puşcaşu, dar după ce se va finaliza şi ancheta pe care o efectuează Poliţia din comuna Satu Mare.

Rudele lui Cornel Robu spun că gestul preotului, de a împărţi afişe enoriaşilor veniţi la slujba de duminică, i-a luat prin surprindere. Prin afişele sale, preotul făcea un apel către oameni „să nu-l mai luaţi pe Robu Cornel la muncă. Este nebun cu acte în regulă şi dacă îl primiţi în curţile dumneavoastră îl încurajaţi să facă tot felul de infracţiuni. Se ştie că este zoofil, adică întreţine raporturi sexuale cu vacile şi oile”. Familia bărbatului acuzat de zoofilie recunosc că acesta are probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu oligofrenie de gradul doi, dar spun că este sub tratament.

„E bolnav, ia tratament şi nu face probleme nimănui. Dacă era agresiv nu-l internau medicii la care merge pentru consult?  E foarte grav că preotul s-a folosit de biserică pentru nişte răfuieli personale”, a declarat Victor Robu, fratele bărbatului luat în colimator de preotul Valentin Puşcaşu.

Oamenii din Ţibeni cred că adevărul este pe undeva la mijloc şi că preotul ar trebui să dea dovadă de mai multă înţelepciune în conflictul cu familia Robu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul din Ţibeni riscă sancţiuni din partea Arhiepiscopiei.
 Vizualizări articol: 2128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Preotul din Ţibeni riscă sancţiuni din partea Arhiepiscopiei3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zoofilia salveaza parohia trimis de
( 3 apr 2009, 02:38:04
cred ca s-a dat la vaca si la oaia parintelui,la care sfintia dumnealui tine in mod deosebit,de le-a siluit cu sila in grajdi,intr-o noapte friguroasa de iarna.si-a iesit si el din fire parintele ca deh..suflet pacatos estem..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei