Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul prefectural

Prefectul Sorin Popescu s-a întâlnit pentru prima dată cu şefii instituţiilor descentralizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Noul prefect al judeţului Suceava, Sorin Popescu, a avut prima întâlnire cu şefii instituţiilor descentralizate sucevene. Popescu a prezidat ieri prima sa şedinţă de Colegiu Prefectural, la care participă conducerile tuturor instituţiilor descentralizate, prilej cu care le-a solicitat acestora prezentarea unei liste cu toate problemele pe care le au în desfăşurarea activităţii.

În acelaşi timp, Sorin Popescu a prezentat în faţa şefilor de instituţii planul de acţiuni care trebuie realizate în anul 2009 în judeţul Suceava şi măsurile care trebuie să fie luate în vederea asigurării ordinii şi siguranţei publice.

Un alt subiect abordat de prefect a fost modul de aplicare şi respectare a noilor prevederi cu privire la comercializarea produselor lactate, stabilite de conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

 

Popescu a solicitat prevenirea comercializării ilegale a cărnii de cal

O problemă prezentată în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural a fost cea a comercializării ilegale a cărnii de cal.

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, Petrea Dulgheru, a arătat că în ultima perioadă de timp s-a amplificat fenomenul de vânzare ilegală cărnii de cal, precizând că există riscul îmbolnăvirii populaţiei. În aceste condiţii, Sorin Popescu a anunţat că la sfârşitul acestei săptămâni, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare, cea a Inspectoratului de Poliţie şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi vor stabili o serie de măsuri în vederea prevenirii şi stopării comercializării ilegale a cărnii de cal.

„De asemenea, am solicitat conducerii DSV Suceava efectuarea unui studiu la nivelul judeţului, pentru a se cunoaşte cu exactitate numărul de unităţi de procesare de carne şi lapte, precum şi numărul de animale care pot fi sacrificate sau de la care se poate obţine lapte. Asta deoarece trebuie să vedem dacă unităţile de procesare nou înfiinţate au de unde să se aprovizioneze cu materia primă necesară, iar în caz contrar să stabilim exact deficitul de materie primă pentru acestea”, a declarat Sorin Popescu.

Pe de altă parte, el a mai adăugat că la începutul lunii martie a.c., şeful DSV Suceava trebuie să prezinte măsurile care trebuie să fie luate de primarii din judeţ în vederea amenajării punctelor de tăiere a mieilor, în perioada premergătoare sărbătorilor de Paşte.

 

Program de curăţenie a judeţului

Prefectul Sorin Popescu a arătat că instituţia pe care o conduce intenţionează să demareze un program de curăţenie în judeţul Suceava. În acest sens, el a precizat că acest program va fi pus în practică împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei de Protecţie a Mediului.

„Nu în ultimul rând, la întâlnirea pe care am avut-o cu şefii de instituţii am solicitat acordarea unei atenţii deosebite colaborării dintre specialiştii pe probleme de integrare europeană şi afaceri europene şi cei din cadrul compartimentului de monitorizare a serviciilor publice deconcentrate din Instituţia Prefectului”, a mai spus Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Sorin Popescu s-a întâlnit pentru prima dată cu şefii instituţiilor descentralizate.
 Vizualizări articol: 1278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul Sorin Popescu s-a întâlnit pentru prima dată cu şefii instituţiilor descentralizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei