Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Situaţie

Consumabile pentru dializă peritoneală, în valoare de 5.000 lei, depozitate într-o scară de bloc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
25 de cutii de carton conţinând consumabile pentru bolnavii de dializă peritoneală ce păreau abandonate în scara unui bloc de pe bulevardul George Enescu au stârnit ieri dimineaţă agitaţie printre locatari, care nu îşi puteau explica prezenţa lor acolo.

Oamenii şi-au ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care respectivele materiale medicale au ajuns în scara blocului, mai ales că trecuseră câteva zile de când zăceau acolo, fără ca nimeni să le revendice.

„Iniţial am crezut că cineva îşi renovează apartamentul, iar înăuntru se află gresie. După ce am văzut ce conţin de fapt cutiile m-am gândit că aparţin unei persoane care lucrează în spital, dar nu ştiam pe nimeni”, a mărturisit Mihai Pop, unul dintre locatari.

 

Consumabilele aparţinuseră unei paciente decedate

Misterul s-a lămurit câteva ore mai târziu, când s-a descoperit că cele 25 de cutii de carton, cu consumabile în valoare de circa 5.000 lei, aparţinuseră unei paciente decedate, cu domiciliul în Iaşi, dar care îşi petrecuse ultima perioadă din viaţă în Suceava, la nişte rude ce locuiau în blocul respectiv, chiar în aceeaşi scară, la etajul III, şi care luaseră hotărârea să le doneze Spitalului Judeţean de Urgenţă.

„Au fost ale surorii mele Gabriela Zonda, de 55 ani, care suferea de insuficienţă renală şi făcea dializă peritoneală în ambulator. Le avea de la Spitalul Parhon din Iaşi, iar după ce a murit m-am gândit că este păcat să le arunc la gunoi. Am întrebat la Spitalul Suceava dacă au nevoie de ele şi pentru că răspunsul a fost afirmativ, am rugat pe cineva să vină să le ia. Sâmbătă, le-am scos pe casa scării, la parter, deoarece ar fi fost mai uşor de cărat”, a explicat locatara Mariana Şerbănescu prezenţa consumabilelor.

 

Materialele vor fi donate Spitalului Judeţean de Urgenţă

Ieri, şeful Centrului de Dializă Suceava, dr. Mihai Ardeleanu, a confirmat faptul că cele 25 de cutii cu materiale pentru dializă peritoneală urmează să intre în posesia Spitalului Judeţean de Urgenţă, dacă se află într-o stare bună, adăugând că au mai fost situaţii în care rudele unor pacienţi decedaţi au transmis consumabilele rămase nefolosite.

„Dializa peritoneală se face acasă. Bolnavul vine o dată pe lună la spital şi îşi ridică de la magazie consumabilele care îi ajung pentru toată luna”, a explicat medicul.

La Centrul de Dializă din cadrul Spitalului Suceava sunt luate în evidenţă 243 de persoane cu insuficienţă renală care necesită dializă, din care 16 cu dializă peritoneală. Anul trecut, numărul dializaţilor a crescut cu 15%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumabile pentru dializă peritoneală, în valoare de 5.000 lei, depozitate într-o scară de bloc.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Consumabile pentru dializă peritoneală, în valoare de 5.000 lei, depozitate într-o scară de bloc4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei