Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În doar trei zile

Încasări de 1,2 milioane de lei în contul taxei de poluare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sucevenii au luat cu asalt ghişeele Trezoreriei pentru a plăti taxa de poluare auto, după ce Guvernul a decis reducerea acesteia cu o treime.

Potrivit spuselor directorului adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Mihai Terteş, începând de vineri, de când a intrat în vigoare noua taxă, au fost depuse nu mai puţin de 1.840 de cereri pentru plata sumelor necesare înmatriculării maşinilor, fiind emise 818 decizii de plată. În ceea ce priveşte sumele încasate, în doar trei zile sucevenii au plătit în contul taxei de poluare auto 1,2 milioane de lei (12 miliarde de lei vechi).

Mihai Terteş a mai precizat că începând de vineri au fost înregistrate şi 14 cereri de recalculare a taxei de poluare auto, depuse de către cei care au plătit taxa la valoarea stabilită de Guvern la sfârşitul anului trecut. El a arătat că până în prezent nu au fost stabilite sumele care ar urma să fie returnate, având în vedere că Ministerul Mediului şi cel al Finanţelor nu au stabilit încă procedura pentru calculul acestor sume.

 

Cine beneficiază de noua modalitate de calcul a taxei

La sfârşitul săptămânii trecute a intrat în vigoare noua taxă de poluare auto, redusă cu o treime în comparaţie cu valoarea stabilită începând cu data de 15 decembrie 2008.

Potrivit noilor reglementări, pentru autovehiculele achiziţionate anterior datei de 15 decembrie 2008, dar care nu au fost înmatriculate, nivelul taxei de poluare este cel calculat potrivit prevederilor OUG nr. 50/2008, aflată în vigoare anterior datei de 8 decembrie 2008. Persoanele care sunt vizate de această prevedere trebuie să depună documente care să ateste faptul că maşina pe care o deţin a fost achiziţionată în vederea înmatriculării în România, anterior datei de 15 decembrie, în maximum 20 de zile de la data intrării în vigoare a actualelor reglementări.

De asemenea, pentru autovehiculele achiziţionate anterior datei de 15 decembrie 2008, care au fost înmatriculate ulterior acestei date, nivelul taxei pe poluare este cel practicat în vara anului trecut, iar diferenţa între cuantumul taxei deja plătite şi cea stabilită potrivit noului act urmând să se restituie.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că de prevederile noii ordonanţe a Guvernului nu pot beneficia persoanele care au achiziţionat autovehicule în vederea înmatriculării în România după data de 15 decembrie 2008 şi care au achitat taxa pe poluare până la data intrării în vigoare a actualelor reglementări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasări de 1,2 milioane de lei în contul taxei de poluare.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasări de 1,2 milioane de lei în contul taxei de poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei