Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 feb 2009 - Anul XIV, nr. 45 (4031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ajutor

O fetiţă cu epilepsie are nevoie de tratament pentru imunitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
O fetiţă în vârstă de aproape patru ani, Denisa – Larisa Roman, care suferă de epilepsie (crize motorii) şi retard psihic, are nevoie urgent de un tratament pentru creşterea imunităţii.

Pentru că răceşte foarte des şi face din ce în ce mai des crize de epilepsie, adică îi amorţesc mâinile şi picioarele, este foarte agitată, nu poate să-şi controleze reacţiile, mişcările membrelor, fetiţei i s-a recomandat de către doctorul Veronica Ghiuţă, de la Protecţia Copilului Suceava, un tratament pentru imunitate de lungă durată.

 

Îi amorţesc mâinile şi picioarele

Medicamentele necesare tratamentului pentru creşterea imunităţii nu sunt compensate, aşa că părinţii fetiţei trebuie să scoată din buzunar circa 450 de lei, o dată la trei luni.

Din păcate, Mariana Roman, mama fetiţei, ne-a spus că nu îşi permite să-i cumpere acest tratament Denisei, deşi, spune ea, fetiţa se simte din ce în ce mai rău. „Este nervoasă, răstoarnă lucrurile din casă. De mai multe ori a dat televizorul peste ea. Educatoarea îmi spune mereu că este obraznică şi că nu o mai poate stăpâni. Este din cauza bolii. Suferind de epilepsie, are furnicături la mâini, nu le mai poate mişca, se chircesc şi câteva minute nu le poate mişca. Se plânge şi de dureri mari atât de cap, cât şi de mâini şi picioare”, ne-a povestita mama Denisei.

 

Între aparenţă şi realitate

Deşi la prima vedere pare un copil sănătos, o fetiţă foarte frumoasă, cu ochi verzi, ten măsliniu, Denisa ascunde o suferinţă care, dacă nu este tratată în mod corespunzător, poate să se agraveze.

Fetiţa a fost evaluată şi de o comisie din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, care i-a acordat gradul de handicap mediu. Asta înseamnă că acest copil va primi, începând din luna martie, alocaţie dublă, adică 82 de lei.

Denisa este înscrisă şi la Cabinetul de Psihiatrie Infantilă a doctorului neuropsihiatric Gabriela Istocescu, care îi eliberează, gratuit, tratamentul pentru epilepsie. Fetiţa are nevoie permanent de tratamentul neuropsihiatric.

Pe lângă acest tratament, însă, corpul slăbit al fetiţei are nevoie şi de tratament de lungă durată pentru creşterea imunităţii.

Din păcate, părinţii fetiţei sunt la rândul lor persoane cu probleme de sănătate. Tatăl fetiţei a suferit un accident de maşină acum câţiva ani şi se mişcă cu dificultate, sprijinit de un baston. El a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală, şi primeşte 420 de lei în fiecare lună.

 

Boală şi sărăcie

Mama Denisei, Mariana Roman, a fost operată anul trecut de hernie de disc, boală care încă îi creează probleme. Nu poate face efort, nu poate munci şi nu are nici o formă de venit.

„Operaţia la Iaşi m-a costat 25 de mii de lei vechi... Toate economiile noastre s-au dus pe operaţie, dar tot mă doare. Nu am nici şomaj, nici ani de pensie... Am un chist la plămânul stâng, care trebuia să fie operat de mult, dar tot am amânat, pentru că nu am bani. Doctoriţa Liliana Merchea, pneumolog bronholog, mi-a recomandat investigaţii la o clinică din Iaşi, dar nu am ajuns încă. Acum, cel mai important lucru este să ne ocupăm de Denisa. Ea are nevoie de tratament, vitamine, siropuri, alimentaţie bună, pentru a nu face crize aşa de des”, ne-a mai spus Mariana Roman.

 

Denisa îşi doreşte o viaţă normală

Această familie mai are patru copii, trei dintre ei fiind plecaţi la casele lor. Familia Roman locuieşte cu chirie, într-o singură cameră, în căminul Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava, împreună cu încă o fiică mai mare. Patru persoane, într-o singură cămăruţă, cu un venit total de 400 de lei.

Părinţii Denisei au nevoie de ajutor din partea noastră, pentru a-şi salva fetiţa. Ei au nevoie de bani pentru a cumpăra medicamentele atât de necesare Denisei.

Cei care pot să o ajute pe această fetiţă să ducă o viaţă normală, fără să facă crize, fără să rămână cu mânuţele amorţite, fără să ţipe şi nimeni să nu o înţeleagă, pot sune la redacţia Cotidianului „Monitorul de Suceava”, telefon 0230 522 993 sau să o contacteze telefonic pe mama fetiţei, la numărul de telefon 0752 337 741.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă cu epilepsie are nevoie de tratament pentru imunitate.
 Vizualizări articol: 857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
O fetiţă cu epilepsie are nevoie de tratament pentru imunitate4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei