Anunţul cu privire la intrarea pe teritoriul ţării a peste 3 tone de produse din carne de porc contaminate cu dioxină a băgat în alertă şi autoritatea sanitar-veterinară din judeţ, la prima oră a dimineţii de ieri echipele de medici trecând la verificarea produselor din carne de porc, de origine Irlandeză, pe raza judeţului. Vor fi controlate produsele introduse în judeţ începând cu 1 septembrie 2008, sperându-se ca verificările să fie finalizate astăzi. Iniţial s-a vorbit de aproximativ 3,3 tone din carne contaminată intrată în ţară, ajunsă în depozitul unei firme din Bucureşti, însă după ultimele informaţii se pare că este vorba de o cantitate mult mai mare.
Dioxina este un produs chimic artificial foarte toxic pentru organismul uman, putând declanşa cancerul. Aceasta se acumulează în ţesutul gras atât la oameni, cât şi la animale şi nu poate fi eliminată, cauzând boli degenerative în timp.
(11 dec 2008, 18:31:26
Intre porcul crescut ecologic, dar taiat ca pe vremea lui Decebal si cel infestat cu DIOXINA dar asomat dupa regulile europene, dv. ce alegeti?
Eu stiu, dar pastrez raspunsul pentru mine.