Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grabă

Patru suceveni au plătit taxa de poluare majorată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doar patru suceveni s-au prezentat la ghişeele Trezoreriei pentru a achita taxa de poluare majorată conform prevederilor ordonanţei de urgenţă a Guvernului intrată în vigoare începând cu data de 8 decembrie 2008.

Potrivit spuselor şefului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, în prima zi în care s-a calculat taxa de poluare conform noii formule, respectiv marţi, 9 decembrie, doar o singură persoană a achitat suma necesară pentru înmatricularea unei maşini second – hand. Cu toate acestea, Ropotă a precizat că şi în cursul zilei de marţi încasările în contul taxei de poluare au fost consistente, însă plăţile s-au făcut în baza calculelor efectuate înainte de intrarea în vigoare a noilor prevederi legale. Astfel, marţi 9 decembrie, la oficiile Trezoreriei Suceava din întreg judeţul s-au încasat peste 830.000 de lei (8,3 miliarde de lei vechi).

Petrică Ropotă a mai precizat că în cursul zilei de ieri doar trei suceveni au achitat taxa de poluare auto majorată, suma încasată de trezorerie fiind de 9.400 de lei. El a arătat că la această sumă se mai adaugă alţi 293.000 de lei, reprezentând taxa de poluare achitată de proprietarii de maşini uzate cărora li s-a făcut calculaţia înainte de data de 8 decembrie 2008.

Nu în ultimul rând, şeful DGFP Suceava a arătat că în urma unei hotărâri de ieri a Guvernului României, cei patru suceveni care au plătit taxa de poluare majorată vor primi înapoi sumele plătite în plus.

 

Taxa de poluare va fi triplată începând cu data de 15 decembrie 2008

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, că taxa de poluare auto va fi triplată începând cu data de 15 decembrie a.c., iar proprietarii de vehicule care au plătit taxa la valoarea majorată începând cu această săptămână să îşi primească înapoi diferenţa de bani.

„Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată în urma unei discuţii în detaliu în cadrul Guvernului şi abrogă vechea ordonanţă", au declarat surse guvernamentale.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Taxa pe poluarea auto a fost triplată luni, 8 decembrie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei aprobate de Guvern săptămâna trecută şi trebuie plătită începând de marţi la valoarea majorată.

Actul normativ prevede totodată, la articolul 2, că taxa va fi suspendată începând cu 15 decembrie 2008 pentru autovehiculele cu o capacitate cilindrică de până la 2.000 cmc şi care sunt înmatriculate pentru prima dată în România sau în alte state membre UE, fără nici o referire la criteriul privind normele Euro 4, inclus în proiectul iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru suceveni au plătit taxa de poluare majorată.
 Vizualizări articol: 1408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru suceveni au plătit taxa de poluare majorată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taxa de poluare trimis de
(12 dec 2008, 00:41:22
voi da in judecata statul roman , guvernul romaniei la CEDO pentru ca mi-au fost incalcate drepturile , masina mea are programare la RAR abia peste o luna jumate desi am facut demult programarea si cu mult timp inainte de 15 decembrie . dupa ce ca suntem codasi in EUROPA , mai trebuie sa fim si codasii Uniunii Europene , rade TOATA EUROPA DE NOI !CHIAR TREBUIE SA ASTEPT

2 LUNI SI JUMATATE CA SA BAG O MASINA LA RAR ? VOI CERE DESPAGUBIRI 1000000 DE EURO STATULUI ROMAN NUMAI PENTRU MINE SI NU VOI FI SINGURUL !am sa dau in judecata statul roman la toate forurile europene !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei