Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2008 - Anul XIII, nr. 291 (3972)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Medici sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi medici din judeţ au fost depistaţi cu diverse nereguli şi traşi la răspundere de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, în urma unui control efectuat în cursul lunii noiembrie. De sancţiuni au avut parte şi reprezentanţii unui laborator de radiologie din Vatra Dornei, unde nu se respecta programul de lucru.

Ieri, purtătorul de cuvânt al CAS, Anda Sălăgean, a arătat că verificările au vizat opt medici de familie, trei medici din ambulatoriul de specialitate clinică, doi medici dentişti, cinci farmacii şi câte un furnizor de dispozitive medicale şi respectiv de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate paraclinică.

 

Amendă de 1.000 lei, pentru medicul de familie din Izvoarele Sucevei

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa al instituţiei, inspectorii veniţi în control au urmărit modul de respectare de către furnizori a clauzelor contractuale, concordanţa între serviciile medicale raportate de furnizori şi decontate de CAS şi serviciile consemnate în evidenţele existente la nivelul cabinetului, precum şi modul de acordare a concediilor medicale.

Controalele au scos la iveală mai multe nereguli şi s-au finalizat cu diverse sancţiuni.

Astfel, un medic de familie din comuna Izvoarele Sucevei a fost sancţionat cu diminuarea cu 15% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pe luna noiembrie 2008, pentru recomandări nejustificate de investigaţii paraclinice. El a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pe motiv de nerespectare a legislaţiei referitoare la eliberarea certificatelor de concediu medical.

 

Imputări de bani în cazul unui medic specialist din Câmpulung

Totodată, un medic de familie din comuna Ciprian Porumbescu a fost sancţionat cu diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pe luna noiembrie 2008, pentru recomandări nejustificate de investigaţii paraclinice.

Măsuri au fost luate şi împotriva unui medic de familie din comun Moara, care a fost sancţionat cu diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pe luna noiembrie 2008, pentru nerespectarea programului de lucru declarat la CAS.

În urma controlului, abateri de la legislaţie au fost descoperite şi în cazul furnizorilor de servicii medicale în asistenţa medicală de specialitate clinică. Astfel, în cazul unui medic specialist din Câmpulung Moldovenesc s-a constatat raportarea în mod eronat drept ,,caz nou” a unor pacienţi cu diagnostic deja cunoscut, în situaţia lor fiind vorba de fapt de aceeaşi afecţiune, ceea ce înseamnă că, în afară de prima prezentare a pacientului, prezentările ulterioare reprezentau, de fapt, consulaţii de control. Potrivit Andei Sălăgean, după ce s-a calculat diferenţa de punctaj pentru aceste situaţii, s-a imputat medicului suma de 69,26 lei. 

 

Dentişti, sancţionaţi pentru nerespectarea programului de lucru

Măsuri au fost luate şi în cazul furnizorilor de servicii medicale în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate investigaţii paraclinice, respectiv în cazul unui laborator de radiologie din Vatra Dornei, care nu respecta programul de lucru stabilit, motiv pentru care a fost dispusă o sancţiune de diminuare a contravalorii serviciilor medicale pentru luna noiembrie a.c. cu 10%.

De sancţiuni nu au scăpat nici medicii dentişti a căror activitate a fost analizată de inspectorii CAS. Astfel, ambii specialişti verificaţi, din comuna Siminicea şi respectiv Moara, au fost sancţionaţi cu diminuarea contravalorii serviciilor medicale pentru luna noiembrie a.c. cu 10%, pentru nerespectarea programului de lucru declarat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Medici sancţionaţi de Casa de Asigurări de Sănătate2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei