Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Recunoştinţă

Premiată de poliţie, după ce a restituit un portofel găsit pe stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
O elevă în vârstă de 16 ani a fost recompensată, ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce a restituit un portofel în care se afla o sumă considerabilă de bani şi pe care l-a găsit, în urmă cu două zile, pe stradă.

Adolescenta cu pricina, care nu a dorit ca numele său să fie făcut public, a primit din partea conducerii IPJ Suceava suma de 200 de lei. „Sper ca gestul tău să inspire cetăţenii să facă cât mai multe fapte bune”, i-a spus adolescentei purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru.

Adolescenta, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir, a declarat că a găsit portofelul, marţi, într-una din pauzele de la şcoală.

„Am văzut că era în el un certificat de naştere, o carte de alegător şi o sumă mare de bani... i-am spus dirigintei şi l-am predat la secretariat”, a mărturisit minora.

Gestul e cu atât mai mult de apreciat cu cât adolescenta, originară din Cajvana, provine dintr-o familie cu venituri modeste, ambii părinţi fiind şomeri.

Proprietara portofelului a rămas surprinsă când a primit vestea cea bună. „Nu mă mai gândeam că o să-l găsesc, că o să dea cineva peste el şi o să mi-l returneze. Banii îi ridicasem în acea dimineaţă, de la Casa de Pensii. Era ajutorul de înmormântare după decesul mamei mele... Îi mulţumesc din suflet celei care l-a găsit”, ne-a declarat Carmen Simona Ivan, în vârstă de 28 de ani.

Deşi a vrut să-i ofere o sumă de bani adolescentei care i-a restituit portofelul, eleva a refuzat, mulţumindu-se doar cu aprecierile primite în urma faptei sale.          

Poliţiştii suceveni sunt la al doilea caz de acest gen din ultima perioadă, după ce, la mijlocul lunii trecute, doi copii de clasa a IV-a, de 10, respectiv 11 ani, au adus la sediul IPJ Suceava o borsetă pe care au găsit-o pe stradă, în cartierul George Enescu.

În borsetă se aflau mai multe carduri, documente şi suma de 2.100 de lei. Şi atunci, cei doi minori au fost recompensaţi de poliţie, cât şi de proprietarul borsetei, pentru gestul lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiată de poliţie, după ce a restituit un portofel găsit pe stradă.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Premiată de poliţie, după ce a restituit un portofel găsit pe stradă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fraiera trimis de
( 9 oct 2008, 11:21:25
pentru 200 lei,nu se merita
1.1  RE: Fraiera trimis de
( 9 oct 2008, 11:28:59
Manelistule...invatza-te sa scrii gramatical apoi deschide gura aia plina de broaste raioase
1.2  RE: Fraiera trimis de
( 9 oct 2008, 19:38:00
De aia ne aflam unde suntem. Pentru ca prea multi gindesc inca ca acest Gimi.

Stereotipul romanului in lume sunt, din aceasta pricina: hot, betiv, violent, mincinos, lenes. E bine asa, Gimi? Imi amintesti cazul taranilor care au furat sacii cu nisip, pusi de armata sa le apere casele de inundatie.
1.3  RE: Fraiera trimis de
(10 oct 2008, 00:14:19
si acum imi mai aduc aminte clipa in care mi-au cazut jos ochelarii de soare si vanzatoare magazinului tot statea pe langa mine si abia astepta sa puna mana pe ei si sa ii ia, ...din fericire pt mine m-am intors inapoi tocmai cand ii ridica de jos, si nu a mai avut ce face,....e bine sa mai vezi si copii cu bun simt, ca pana la urma banii proveniti din nenorocirea altora nu aduc decat necazuri.
1.4  RE: Fraiera trimis de
(10 oct 2008, 01:12:39


Retardatul de Gimi nu e demn sa locuiasca nici nu maimutele, daramite intr-o societate umana. Prostie crasa, lacomie si analfabetism, cam astea sint caracteristicile acestui individ.
2.   Felicitari trimis de
( 9 oct 2008, 11:24:04
Felicitari din tot sufletul acestei tinere minunate si cinste parintilor care o cresc!

Putem fi mandri ca in judetul nostru cresc copii cu frica de Dumnezeu, mai avem speranta ca nu este totul pierdut in societatea romaneasca. Dumnezeu le va rasplati inzecit! O pilda graitoare pt toti ceilalti, copii, adolescenti si parinti.
3.   ........... trimis de
( 9 oct 2008, 11:38:05
daca e de la caJvana ce sa-i ceri...cum naiba gasesc unii bani si habar nu au ce sa faca cu ei???
3.1  RE: ........... trimis de
( 9 oct 2008, 12:22:08
mai MATA, cred ca esti si tu unu care papa toata ziua kk, fiecare om are nevoie de bani indiferent din ce zona e. Toti sunt oameni, dar se pare ca tu esti ceva diferit(ai niste lipsuri la cap). Tot respectul pt fata si parinti ei.

4.   .... trimis de
( 9 oct 2008, 11:57:54
Bravo!!!!!...mai ales ca situatia ei materiala nu este asa de roz...este un gest foarte frumos facut de ea...si pt.toti "futincuristii" care mananca la ****...wa "labarilor" ,nu toata lumea e ca voi...
5.   ... trimis de
( 9 oct 2008, 12:31:37
ba cocalarilor, tare as vrea sa va vad cum v-ati simti sa va pierdeti voi lanturile si bratarile din aur, sa vi se fure si masinile de lux in care dati manelele la maxim si sa nu vi le returneze nimeni! dar probabil n-ar fi o problema pentru voi ca le-ati recupera repede din furturi si talharii! fata aia a demonstrat ca nu toti romanii au suflet si gandire de cocalar! bravo ei!
6.   !!! trimis de
( 9 oct 2008, 12:57:26
BRAVO! BRAVO! FELICITARI !acestor copii , inseamna ca nu e totul pierdut in lumea asta , mai exista si omenie,bun simt si buna crestere:bravo si parintilor care i au educat....Dumnezeu sa va rasplateasca faptele!
7.   Ce noroc trimis de
( 9 oct 2008, 13:22:36
daca gaseam Io portofelul cu parai ii dadeam pe bautura,tigari si femei
7.1  RE: Ce noroc trimis de
( 9 oct 2008, 13:43:35
esti un parazit atat stii bautura tigari si femei dar sa stii ca lumea nu e facuta numai din asa ceva.felicitari tinerii si cinste parintilor ptr educatia data

8.   Nice trimis de
( 9 oct 2008, 16:31:24
recompensele ar trebui sa nu fie date din bani publici, daca ar incepe toata suceava sa piarda portofele goale si sa mearga cu ele la politie. e un bun scenariu, arunc un portofel pe strada, pun un prieten sa se duca cu el la politie si impart bani cu ellaughing
8.1  RE: Nice trimis de
( 9 oct 2008, 19:42:23
Mentalitate de interlop...

Dar e adevarat ca recompensa ar fi trebuit platita cu generozitate de pagubasul...norocos!
9.   COINCIDENTA trimis de
( 9 oct 2008, 22:09:52
Si eu am gasit multe portofele dar in buzunarele unor fraieri. Niciodata nu am cerut recompensa.
10.   Un adevart ex pt alty trimis de
( 9 oct 2008, 22:35:16
felicitari un gest f frumos.pt gestul ey dumnezeu a so rasplateasaca cu o binecuvantare f buna pt ea.ex pt talhary hoty sy niste restury care fura asa se construeste o romanie adevarata sy frumoasa .e cv f frumos....

11.   Gest uimitor!! trimis de
( 9 oct 2008, 22:48:14
bravo colegei noastre e cea mai tare pentru ce a facut !! nu ca alti nu se mai satura de banii!! uni se mai gandesc si la cei care au pierdut nu numai la binele lor si ce sa faca cu bani gasiti !! daca a primit recompensa a fost un gest de recunostinta pentru ea !! o admir mult bravo esti un exemplu te pup:*:*...si nu aveti de ce sa va fie ciuda este un elev roman M O D E L >>>
12.   Re:coincidenta trimis de
( 9 oct 2008, 23:19:30
wa stanescu,se vede ca esti facut din laba ,avortonule.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei