Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Schimbări

Flutur are cerdac în faţa biroului de la Consiliul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a finalizat cerdacul tradiţional de la intrarea în biroul său din Palatul Administrativ. După ce la câteva zile de la preluarea mandatului de preşedinte la uşa sa a fost construită o poartă bucovineană, în urmă cu două zile a fost finalizat şi cerdacul, care are o lăţime de 50 de centimetri, înălţimea de 30 de centimetri şi o lungime de aproape 18 metri, cu stâlpi şi grinzi de lemn.

„Este o fereastră a Bucovinei, prin care încercăm să arătăm ce are această zonă mai de preţ”, spune Gheorghe Flutur despre cerdacul aflat în faţa uşii sale.

Cerdacul a fost decorat cu două costume tradiţionale din zona de munte a judeţului, cu fuşteii de lemn pe care se atârnă rufele şi ştergarele la ţară, poloboace pentru ţinut brânza de oi, dar şi un fuior pentru torsul lânii. La acestea se adaugă şi obiecte de ceramică, ştergare, o evanghelie, un sfeşnic, haine preoteşti, precum şi imagini din Bucovina şi cu mănăstirea Voroneţ.

„Este tot ce are de preţ Bucovina. Portul popular, oamenii, credinţa, biserica, produse tradiţionale şi obiectele populare, create de meşterii noştri populari. Am vrut să prezentăm tradiţiile din judeţul Suceava dar şi Biserica, având în vedere că intenţionăm să promovăm cât mai mult turismul religios”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că preţul pentru amenajarea acestui cerdac a fost „unul minim”, explicând că obiectele expuse provin din donaţii ale meşterilor populari.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că modul în care a fost amenajat cerdacul are legătură şi cu demersurile instituţiei pe care o conduce de a promova două proiecte mari pentru dezvoltarea turismului din judeţul Suceava, „Produse naturale din Bucovina” şi „Turism religios în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur are cerdac în faţa biroului de la Consiliul Judeţean.
 Vizualizări articol: 2905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur are cerdac în faţa biroului de la Consiliul Judeţean1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pupancuristilor trimis de
( 9 oct 2008, 11:12:33
Am inteles o data, de doua ori dar de cate ori il pupati in fund pe Flutur pe tema asta a cerdacului? Chiar nu va e rusine? Voi cand va intoarceti acasa nu va e rusine ca va rad vecinii?

Fluture lasa vraja si mars la adus investitori. Restul e gargara. Cum zic englezii: show me the money, the rest is conversation.
2.   De ce nu...? trimis de
( 9 oct 2008, 19:59:49
D-nul Flutur Iubeste Bucovina, se vede acest lucru .. si daca s-a gandit ca asa face o reclama buna acestei provincii .. de ce nu...Si chiar arata bine....!!
3.   Urmarea... trimis de
( 9 oct 2008, 20:52:22
oare pe cand domnul Flutur va tine audientele imbracat in costum popular... cred ca urmeaza si asta...
4.   Si noi am fost prostiti trimis de
( 9 oct 2008, 21:18:47
Voturile la CJ au venit , sigur, si de pe valea Somuzului. Iar Flutur declara peste tot numai de Bucovina. De rest �i e rusine.Dar voturile prostilor au fost bune.
5.   Frumos cerdac trimis de
( 9 oct 2008, 23:59:48
Cerdac are, poarta are, da un bout de unde ii gasim?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei