Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Consiliul Judeţean dă startul dezvoltării turismului din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Două dintre proiectele de dezvoltare a turismului din judeţul Suceava, „Turismul religios în Bucovina” şi „Bucovina Bioland - produse naturale din Bucovina” vor fi lansate în cadrul Forumului Regional de Investiţii.

Aflat la cea de-a V-a ediţie, Forumul va avea loc în perioada 10 – 12 octombrie a.c. în judeţul Suceava, la Centrul Economic Bucovina, evenimentul fiind organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Având ca temă „Turismul regional între prezent şi viitor”, Forumul Regional de Investiţii are ca obiective prezentarea oportunităţilor de afaceri regionale către potenţialii investitori, precum şi creşterea gradului de conştientizare asupra potenţialului investiţional al regiunii de Nord -Est precum şi al oportunităţilor de finanţare din domeniul turismului.

 

Judeţul Suceava mizează pe mănăstiri şi pe produsele naturale

Cele două proiecte ale Consiliului Judeţean Suceava vor viza dezvoltarea turismului, puncte forte ale strategiei administraţiei judeţene fiind turismul religios şi produsele naturale din această zonă.

Lansarea celor două proiecte va avea loc la Târgul de Turism care va fi organizat în cadrul Forumului Regional de Investiţii, unde agenţii economici suceveni din acest domeniu de activitate, precum şi autorităţile locale îşi vor prezenta oferta.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 150 de participanţi, reprezentanţi ai Guvernului României, ai autorităţilor publice locale, dar şi parteneri străini din Italia, Grecia şi Germania, precum şi întreprinzători din domeniul turismului.

De asemenea, pentru operatorii de turism se va organiza un Info Tour care are drept scop vizitarea celor mai reprezentative locaţii turistice din Bucovina şi identificarea unor oportunităţi de colaborare cu agenţii economici din judeţul Suceava.

 

La eveniment vor fi prezenţi ambasadori din ţările Uniunii Europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că la eveniment vor fi prezenţi reprezentanţii regiunilor cu care instituţia pe care o conduce a încheiat acorduri de parteneriat, dar şi ambasadori din ţările Uniunii Europene în România.

Pentru aceştia, dar şi pentru operatorii de turism, autorităţile judeţene au pregătit un program complex, pentru cunoaşterea ofertei turistice şi a potenţialului pe care îl are judeţul Suceava.

De asemenea, pe lângă acţiunile de la Centrul Economic, va fi organizat şi un Info Tour, care are drept scop vizitarea celor mai reprezentative locaţii turistice din Bucovina şi identificarea unor oportunităţi de colaborare cu agenţii economici din judeţul Suceava.

De asemenea, în centrul Sucevei, pe esplanada Casei de Cultură vor avea loc demonstraţii de artă tradiţională şi meşteşuguri din Bucovina, oferite de meşteri populari din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean dă startul dezvoltării turismului din Suceava.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean dă startul dezvoltării turismului din Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cubovina bioland.... trimis de
( 9 oct 2008, 12:48:31
..."turism religios" si alte cuvinte bisericesti care au efect doar in sfera bisericeasca.Ce ar fi daca a-ti spune de pilda Suceava bioland sau Suceava incoruptibila cu mizeria si spaga care se vede la tot pasul in tirgul asta,nu e o toalete publica unde sa-ti faci nevoile civilizat asta fiind doar un mic ex.la ceea ce s-ar numi o carte de vizita a unei localitati ca sa nu spun de cum arata spitalul unde ti-i groaza sa intri.Mi-e rusine ca sint de aici si batem pasul pe loc ca niste cretini ce sintem .Nu critic pe domnia sa domnul flutur ca incearca sa faca ceva da ma deranjeaza atita Cubovina-n sus si- jos ,ce naiba nu-i o suceava peste tot?Intrati pe google earth si introduceti bucovina si vedeti unde va duce mai exact unde a dus mutu iapa.
2.   Egal ....fara egal trimis de
( 9 oct 2008, 14:49:51
bai fraerica, vorbesti prostii
3.   F bine trimis de
( 9 oct 2008, 15:13:29
Flutur este singurul care dupa 10 ani doreste sa porneasca la Suceava cateva proiecte, pt a dezvolta aceasta zona si pentru a fi mai vizibili..Bravo lui!
3.1  RE: F bine trimis de
( 9 oct 2008, 16:28:32
Poate sa se dea flutur peste cap, sa faca tumbe si sa sara la trapez...daca in echipa lui sunt o gramada de incompetenti buni numai la gargara, dar membrii de partid...turismul e o treaba serioasa, care are nevoie in primul rand de infrastructura si de specialisti sa il promoveze, sau credeti ca un fost contabil la petrom stie cu ce se mananca turismul? Doar cei care nu au iesit din judet mai pot sa creada balivernele cu "athosul din carpati".
3.2  RE: F bine trimis de
( 9 oct 2008, 16:33:10
erau 3: athos, porthos si laramis, adica flutur, onofrei si lungu. Am uitat si d'artanian balan. muschetari din tara portii cu cerdac.
4.   Viata grea .. trimis de
( 9 oct 2008, 15:46:24
..are judetul asta, caci nu mai avem cu ce ne lauda.Adica avem:aceleasi manastiri cu care ne laudam de 50 de ani,si pe care nu le mai viziteaza nimeni datorita mizeriei,cersetorilor,lipsei locurilor de parcare si altele.In Ardeal,oamenii de acelasi rang atrag investitori,aleraga prin Europa dupa firme care sa le ridice judetul, cauta finantari de autostrazi si sosele prin judetul lor.Domnul Flutur are grija sa nu-i lipseasca nici la servici prispa casei si cerdacul sub care dormea cand chiulea de la scoala.Simbolul unei fabrici sau al unui investitor pe care l-a adus in judetul asta cand o sa si-l puna pe usa?Sau al unor sosele civilizate pe care sa poti circula in judetul asta? Vad ca stie sa se mandreasca cu ce a facut Stefan cel Mare...pe cand se mandreste cu ceva construit cu adevarat de el?Altceva decat concedierile masive din Consiliu Judetean pentru a-si aduce laudatorii lui proprii..Te-am votat,dar si tu,si Lungu va bateti joc de noi.Regret amarnic ziua in care am fost la vot.
5.   ... trimis de
( 9 oct 2008, 17:33:33
Ce turism poti face pe strazile pe care le avem ?

Ce credeti ca or sa faca turistii cand or da cu rotile in gropile noastre ?

Cum poti baga un autocar de lux pe soselele noastre ?

Sa presupunem ca totusi, un autocar cu turisti nemti se va incumeta sa strabata strazile noastre. Soferul, invatat cu drumurile de la ei, va baga viteza. Cum se vor simti turistii? Ce vor face ei? Mai mult ca sigur ca se vor ruga sa scape cu viata. Probabil ca de aici vine si denumirea de "Turism Religios"
6.   Religie trimis de
( 9 oct 2008, 21:05:54
onofrei nu este ortodox!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nu va lasati infectati de larvele lasate de LUNGU-l FLUTUR-e

nu fiti Pe De Laturi --------- astia doar se lauda!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei