Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berca şi Nicolăescu infirmă o eventuală decizie de îngheţare a salariilor

Joi, 9 Octombrie 2008 (19:17:51)
Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, a declarat, joi, că în România nu există o criză a salariilor care să impună o eventuală îngheţare a acestora şi că ministrul Teodor Meleşcanu, care s-a pronunţat în ultimele zile pe această temă, se referă la o situaţie ipotetică.

"Nu există în acest moment o criză a salariilor. Ministrul Meleşcanu se referă la o situaţie ipotetică în care ar trebui să dăm o mărire de salariu de 40-50% tuturor bugetarilor", a spus Berca, la Realitatea TV.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, la rândul său, că Guvernul şi conducerea PNL nu au luat în discuţie posibilitatea îngheţării salariilor, premierul urmând să discute vineri cu sindicatele în vederea găsirii unei soluţii la revendicările de natură salarială ale acestora, a declarat, joi,

"Nu s-a discutat aşa ceva. Premierul a convocat vineri o întâlnire cu sindicatele pentru a găsi soluţii în cadrul legii, nu în afara legii", a precizat Eugen Nicolăescu.

Meleşcanu a declarat recent că primul pas în ceea ce priveşte creşterile salariale este ca Guvernul să conteste la Curtea Constituţională legea privind majorarea salariilor profesorilor şi, dacă nu are câştig de cauză, premierul i-a cerut preşedintelui să nu promulge legea. Variantele finale ar fi fie asumarea răspunderii, fie o ordonanţă de urgenţă pentru blocarea creşterilor salariale.

Guvernul a sesizat, joi, Curtea Constituţională, în legătură cu majorarea cu 50 % a salariilor cadrelor didactice. Executivul susţine în contestaţia transmisă, joi, Curţii Constituţionale că acceptarea acestei măsuri va determina "discrepanţe bugetare majore" şi va impune, în final, majorarea salariului minim brut şi a punctului de pensie.

În document se arată că pentru majorarea salariilor în învăţământ cu 50% nu au fost precizate sursele de finanţare şi sunt create premisele pentru apariţia unor discrepanţe bugetare majore, a declarat agenţiei MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berca şi Nicolăescu infirmă o eventuală decizie de îngheţare a salariilor.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berca şi Nicolăescu infirmă o eventuală decizie de îngheţare a salariilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei