Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mărturisiri şocante

„M-a plătit să îi tai şi să le dau foc la casă şi la pensiune”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Patronul hotelului-restaurant „Casa de Piatră”, Ioan Popovici (41 de ani), zis „Coaţă”, individul acuzat că a comandat incendiile în stil mafiot ce-l vizau pe omul de afaceri sucevean Gheorghe Berbece, a fost trimis, ieri, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În acelaşi dosar, a fost trimis în boxa acuzaţiilor Judecătoriei Suceava şi Petrică Mândrilă (26 de ani), zis „Polonic”, din Broşteni, individul care susţine că a fost plătit de „Coaţă” să dea foc vilei lui Berbece şi pensiunii acestuia, „La Dolce Vita”.

 

Vroia să-i vadă casa scrum

Petrică Mândrilă, individul care, în timp ce era arestat într-o altă cauză, a rupt tăcerea şi a mărturisit totul, le-a povestit cu lux de amănunte anchetatorilor cum l-a cunoscut pe „Coaţă” şi cum a ajuns să incendieze pensiunea şi vila omului de afaceri Gheorghe Berbece.

Cei doi s-au cunoscut, a povestit Mândrilă, în 2007, prin intermediul unor prieteni.

În urmă cu câteva luni, „Polonic” s-a reîntâlnit cu „Coaţă”, acesta din urmă propunându-i, în schimbul unei sume considerabile de bani, să „îi taie” pe membrii familiei lui Gheorghe Berbece, iar apoi să incendieze casa afaceristului.

Pe data de 28 iulie 2008, Popovici i-a dat lui Mândrilă 4000 de lei, iar în seara acelei zile, l-a dus cu maşina în apropierea vilei din Şcheia a lui Gheorghe Berbece, unde i-a dat o canistră de plastic cu benzină.

Mândrilă a povestit ulterior că a pătruns în casă pe un geam de la parter, găsit deschis, şi a dat foc cu o brichetă unor bunuri din mai multe camere.

Deşi primise ordin să-i taie pe cei din casă şi să toarne întreaga cantitate de benzină din canistră prin casă, pentru că vila să fie transformată în scrum în urma incendiului, „Polonic” a declarat la audieri că nu a făcut acest lucru.

După ce a provocat incendiul, a părăsit vila pe o uşă din spate, nu înainte de a fura un ceas de damă, două telefoane şi o pereche de mănuşi de motociclist.

La podul de peste pârâul din Şcheia era aşteptat de Popovici, care l-a dus cu maşina până în municipiul Suceava.

 

Îi pregătea canistrele cu benzină şi lac

„Coaţă” şi „Polonic” s-au întâlnit din nou în ziua următoare. Patronul de la „Casa de Piatră”, se arată în rechizitoriu, era nemulţumit de faptul că vila lui Gheorghe Berbece a ars doar parţial şi i-a cerut lui Mândrilă să incendieze şi pensiunea „La Dolce Vita”, dându-i pentru această nouă misiune suma de 3500 de lei.

În seara zilei de 29 iulie a.c., Ioan Popovici i-a dat tânărului din Broşteni mai multe recipiente cu benzină şi lac şi i-a arătat pe unde poate intra în pensiune, pentru a putea da foc.

De data aceasta, „Polonic” a golit întreaga cantitate de substanţe inflamabile la etajele I şi II ale construcţiei prin care urma să fie extinsă pensiunea şi a dat foc.

Nu mai puţin de 13 autospeciale de pompieri s-au chinuit o noapte întreagă să stingă flăcările, pagubele fiind de ordinul sutelor de mii de euro, iar pensiunea făcută scrum.

În momentul izbucnirii incendiului, la pensiunea „La Dolce Vita” erau cazate în jur de 10 persoane, care, din fericire, au fost alertate la timp şi au reuşit să scape nevătămate.

 

Cum a muşcat momeala anchetatorilor

Pentru cele două incendii, le-a spus Petrică Mândrilă anchetatorilor, a primit în final de la Ioan Popovici suma de 24.900 de lei şi promisiunea că patronul de la „Casa de Piatră” îi va cumpăra un apartament.

La un moment dat, între cei doi au apărut nişte neînţelegeri, din cauza banilor pe care Popovici ar mai fi trebuit să-i dea lui Mândrilă. Atunci, acesta din urmă, arestat între timp pentru mai multe furturi, s-a decis să dea totul în vileag.

Anchetatorii s-au convins că spune adevărul după ce l-au dus la detectorul de minciuni.

Din acel moment, procurorii şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au început să strângă probe împotriva lui „Coaţă”.

Din arestul poliţiei, Mândrilă l-a sunat pe Popovici şi i-a spus că poliţiştii bănuiesc că ar fi implicat în izbucnirea celor două incendii, moment în care patronul de la „Casa de Piatră” a intrat în panică. În repetate rânduri, telefonic, i-a cerut să aibă grijă ce vorbeşte şi, orice ar fi, să nu pronunţe numele său.

Pentru a-i închide gura, „Coaţă” i-a trimis lui Mândrilă la arest, prin intermediul unor alte persoane, tot felul de bunuri şi sume de bani (3000 de euro şi 4200 de lei).

Ce nu ştia Ioan Popovici, era că oamenii legii erau deja „cu urechea” pe telefoanele sale şi că orice mişcare a sa era ştiută de poliţişti.

Anchetatorii susţin că au reuşit să adune un maldăr de probe care să dovedească vinovăţia lui „Coaţă”, deşi acesta din urmă se jură că nu a fost implicat în incendierile în stil mafiot.  

 

Motivul răzbunării  

Pe lângă comandarea celor două incendii, Ioan Popovici a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept de arme din categoria celor supuse autorizării, după ce, la percheziţia făcută la Casa de Piatră, poliţiştii au găsit un pistol, pentru care „Coaţă” nu avea autorizaţie de la poliţie.

Gheorghe Berbece, afaceristul vizat de atacurile mafiote, a declarat că se constituie parte civilă în procesul intentat lui Popovici, cerând despăgubiri în valoare de 600.000 de euro (pagubele de la pensiunea „La Dolce Vita”) şi 100.000 de lei (prejudiciu în urma incendiului de la vila din Şcheia).

În timpul audierilor, Petrică Mândrilă a mărturisit şi motivul pentru care patronul de la Casa de Piatră a pus la cale tot acest plan diabolic: vroia să se răzbune pe Gheorghe Berbece pentru că acesta din urmă l-ar fi dat odată afară din pensiunea sa pentru că se dădea la chelneriţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „M-a plătit să îi tai şi să le dau foc la casă şi la pensiune”.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
„M-a plătit să îi tai şi să le dau foc la casă şi la pensiune”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru cititori trimis de
( 9 oct 2008, 11:51:13
doi dobitoci, un hot si tilhar pe deasupra si un parvenit inavutit peste noapte si-au dat mana sa nenoroceasca niste oameni.Sa-l vad pe "coata" de unde va da baii si pe celalalt cand si-i va recupera.
2.   Banditi rumani trimis de
( 9 oct 2008, 13:29:57
adevarati crestini ortodocsi coata si polonic rumani verzi
2.1  RE: Banditi rumani trimis de
( 9 oct 2008, 13:53:50
Taci TZIGANE !!! MARSH in tara ta si scrie comentarii! Ahhhh! Nu ai tara ?! MARSH afara din ROMANIA !!!
2.2  RE: Banditi rumani trimis de
( 9 oct 2008, 13:57:14
Partea cu ADEVARATI CRESTINI ORTODOCSI e cam adevarata ! Sunt SIGUR ca AMANDOI sunt cu spovedaniile la zi si in urma catorva cotizatii la "parintele", sunt "albi ca inul".
2.3  RE: Banditi rumani trimis de
( 9 oct 2008, 14:10:33
de fapt cuman sau rom sau cine stie ce popor migrator amestecat cu valahii

pai ma aflu in tara mea tara cu cei mai multi romi din europa Rrumania.

si de ce sa tac? tie- frica de adevar?

sau tie- frica de banditii bor? sa nu te pedepseasca prea sfintul informator Pimen
2.4  RE: Banditi rumani trimis de
( 9 oct 2008, 18:40:43
N-AVETI CE SA-I REPROSATI OMULUI. Asa cum va indignati cind tiganii ne fac de rusine, la fel trebuie, cu constiinta curata, sa-i puneti la oprobiul public pe faptasi, chiar daca sunt romani. Te-au facut de rusine si mai si !!!
3.   Vai de el trimis de
( 9 oct 2008, 13:44:00
a cam puso polonic la parnaie va fii vai d capu lui
4.   Anonim trimis de
( 9 oct 2008, 14:39:30
si nici lui Coata nu ii va fi mai bine,chiar daca are bani,va suferi sufleteste,stiind ce-a lasat afara........un copil,o sotie,o afacere si o..amanta,care se va arde cu toti in lipsa lui,caci cu siguranta nu e prea cinstita atat timp cat a ajuns la Coata.....
5.   Incendiu trimis de
( 9 oct 2008, 14:48:02
nu-mi pot inchipui cum un roman de-al nostru, un om cu stare, un om gospodar, care nu ducea grija zilei de miine , el si familia lui, a putut pune la cale asa un plan diabolic. Nu cred ca este sanatos. Sau atunci cind devii bogat uiti de toate : de omenie, de credinta, asta este , trebuie sa traga pt. ce a facut, din pacate si familia lui care poate nici nu stie de grozaviile capului familiei. Or fi ramas si ei perplexi......pacat puteau sa traiasca ca doi vecini buni, sa se ajute, cind unul avea clienti mai multi la dormit si nu avea loc trimitea la celalalt si cite,cite nu se fac intre vecini si oameni pasnici......acum a pierdut tot si si-a bagat in mocirla cinstea si obrazul lui si a celorlalti din casa.....
6.   Sa mai dea si bani pt,,, trimis de
( 9 oct 2008, 16:11:33
Multa lume a prostit si a inselat ,,sa vedeti amanta ce are de zis ca si ia e complice,,femeia lui a fost batuta si data afara lau ajuns blestemele,,,pe coata cel voinic si merele de aur ,,,si mai sant ca el prin sv.
7.   Re trimis de
( 9 oct 2008, 17:02:32
Tot asa a incercat sa faca si Sifon din Arbore cu vecinul sa mos Gheorghe Onut , e deja in ochii politiei
8.   Asa e trimis de
( 9 oct 2008, 17:06:03
Am vazut cand a tras Sifon cu arma de vanatoare dupa mos Gheorghe , a mai tras el si dupa nepotul lui nea Lupu din Clit , ba Sifoane baga-ti mintea in cap ca ..........
9.   Da bre nene trimis de
( 9 oct 2008, 17:11:19
Sifon asta de care tot guitati acolo , nu e Solovastru ala cu laptele ? ala ce o freca pe blonda aia a lui R.... din Arbore ? Viruta , pune-l sa jure ca nu-i adevarat , sa-ti zica si cati euro ia dat cand a trimis-o la nemti la munca .
10.   Anonim trimis de
(10 oct 2008, 08:24:08
Chemati-o si pe amanta la audieri!!!!!Mai mult ca sigur ca si ea a fost complice la tot!!!!I-am cunoscut si eu acum cativa ani si chiar stiu ce comportament avea ea fata de el!Tacea si executa!!!!Si avea si motive,ea facand parte dintr-o familie de tigani,s-a ajuns cu banii lui Coata cel Voinic si merele de ....aur!!!!asa ca bine ar fi sa plateasca si ea!!!!
11.   Anonim trimis de anonim trimis de
(10 oct 2008, 10:36:06
Ai mare dreptate.Sa o cheme si pe ea ptr a depune marturie.

Normal k stia ce se va intampla,deci poate sa fie acuzata de complicitate.

Insa ma intreb cum de nu au chemat-o pana acum.
12.   Ce prosti trimis de
(11 oct 2008, 21:43:27
ce treaba are amanta?numai cine nu stie vorbeste!s-o pupati in****toti pe amanta lui coata! ca a muncit ca o proasta si l-o slugarit pe el!si acuma voi o bagati complice !DOAMNE ce oameni.....
13.   Saraca trimis de
(11 oct 2008, 21:45:52
vorbiti ca sa nu adormiti in fata calculatorului......daca aia era amanta lui sunteti atat de siguri ca stia tot ce face el? Ca ala nu avea stapan si nu dadea explicatii nimanui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei