Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Medicii se plâng de preţurile mari fixate de Primăria Suceava la vânzarea cabinetelor medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preţurile stabilite de municipalitatea suceveană, dar şi de alte primării din judeţ pentru vânzarea cabinetelor medicale au stârnit nemulţumirea doctorilor şi autorităţilor sanitare.

Directorul interimar al Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat, ieri, că a fost informat de dr. Liliana Grădinariu, membru în comisia de vânzare a cabinetelor medicale, că în  municipiul Suceava metrul pătrat al spaţiilor în care funcţionează cabinetele medicale ce urmează a fi vândute a fost evaluat la 1000 de euro, astfel că un cabinet ar putea ajunge la 120.000 de euro. De asemenea, un cabinet stomatologic de la Cacica a fost evaluat la circa 8 miliarde lei vechi.

Directorul ASP este de părere că preţurile sunt „prohibitive” şi ar fi fost stabilite astfel pentru că „autorităţile locale nu înţeleg că activitatea medicului este în folosul comunităţii respective şi vor să facă bani la bugetul local”.

 

Tarife mai mari la servicii medicale, ca doctorii să-şi scoată banii daţi pe cabinete

Lăzăreanu mai consideră că, în realitate, administraţiile locale nu au intenţia de a vinde cabinetele medicale şi „ au pus un preţ de care nu te poţi atinge”.

„Atrag atenţia autorităţilor locale că suportarea acestor cheltuieli se va face pe spinarea pacienţilor, pentru că doctorii vor introduce taxe pentru a-şi scoate banii. Nu mă gândesc de unde vor plăti medicii cabinetele, ci că vor căuta soluţii să pună pacienţii să plătească. În cabinetele medicale nu se face comerţ, dacă vom pune preţ la nivelul buticurilor populaţia va avea de suferit. Cred că cea mai bună soluţie ar fi fost  vânzarea cabinetelor în condiţiile Legii 136, care a fost abrogată, când preţul era stabilit de minister la 20-50 de euro pe mp şi se ţinea cont şi de vechimea clădirii”, a declarat dr. Lăzăreanu.

 

Evaluatorul spaţiilor, chemat să dea explicaţii, la ASP

Preşedinta Asociaţiei judeţene a medicilor generalişti Suceava, dr. Draga Buimistriuc, a declarat, la rândul său, că medicii nu au fost anunţaţi oficial de preţurile de vânzare şi că la 500 de euro pe mp doctorii nu-şi permit să cumpere cabinetele în care lucrează.

„Nicăieri în ţară nu s-au vândut cabinetele peste 500 de euro pe mp. Noi nu lucrăm la preţul pieţei, facem servicii medicale la preţ de nimic. Nu avem posibilităţi să le cumpărăm şi 500 de euro e mult pentru noi. Am întrebat evaluatori de bănci şi ei au spus că preţurile acolo erau la jumătate”.

Conform legislaţiei privind vânzarea cabinetelor medicale, evaluatorii sunt angajaţi de primării pe bază de licitaţie. Aceştia stabilesc un preţ care este discutat apoi în comisia de vânzare. Directorul ASP, dr. Alexandru Lăzăreanu, a mai menţionat că evaluatorul angajat de Primăria Suceava va fi invitat, săptămâna viitoare, în faţa comisiei “să motiveze preţurile”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii se plâng de preţurile mari fixate de Primăria Suceava la vânzarea cabinetelor medicale.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicii se plâng de preţurile mari fixate de Primăria Suceava la vânzarea cabinetelor medicale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu prea inteleg logica... trimis de
( 9 oct 2008, 11:28:37
Daca nu vroiau sa le evalueze corect (la pretul pietei) de ce au mai chemat un evaluator? Puteam sa puna din burta un pret si sa zica asta e.

Astia vroiau un evaluator imobiliar care sa le zica ca la Suceava preturile imobiliarelor este ca la Brosteni?

Si daca tot o sa le dea moca, macar o sa-i forteze sa nu le revanda dupa 5 ani? Astia le cumpara acum pe 20.000 de euro si in 5 ani le vand cu 120.000 de euro.
1.1  RE: Nu prea inteleg logica... trimis de
( 9 oct 2008, 23:19:59
Tu te-ai trezit vorbind , habar nu ai , dar iti dai cu parerea !

Hai sa te luminez putin.

Medici desfasoara activitati medicale , in spatii zegoase , fara circuite , cu suprafete insuficiente si care in mod sigur nu sunt si nu vor fi autorizare vreodata in UE . Sa calulezi un spatiu pentru medici (care in cel mai bun caz cistiga pe luna 3000 de ron ) la fel ca si pentru un butic de doi lei care face vinzare de cel putin 3000 ron pe zi , e un cretinism . La vinzarea spatiilor cu 120.000 euro esti obligat sa desfasori acolo pina la moarte activitati medicale .

Daca 4 medici se unesc , cu 400.000 euro isi fac o clinica la standarde europene .

Raman la parerea mea ca evaluarea unor spatii zegoase la preturi de super lux pentru servicii medicale e un cretinism .
1.2  RE: Nu prea inteleg logica... trimis de
(10 oct 2008, 09:17:51
Tu nu m-ai inteles domnule doctor. Sigur esti doctor pentru ca ai coeficientul de intelegenta cam mic daca nu poti sintetiza ideea dintr-o fraza...

Eu nu ziceam sa nu le dea cabinetele doctorilor mai ieftin ma intrebam doar ce rost are sa chemi un evaluator imobiliar pe care sa-l fortezi sa minta si sa zica ca un spatiu costa mai putin decat in realitare. Puteau gasi alta portita si sa puna un pret mic fara sa cheme un evaluator. Un spatiu imobiliar e un spatiu imobiliar si se evalueaza conform cu piata imobiliara... ca piata imobiliara este scumpa asta este...
2.   Doar nu vor degeaba sa le ia trimis de
( 9 oct 2008, 11:48:48
sa munceasaca si sa plateasca bani ca nimic nu se da degeaba,la munca medicilor ca aveti clienti la greu,sa va faceti concurenta si sa creasca calitatea serviciilor voastre ca in comert
2.1  RE: Doar nu vor degeaba sa le ia trimis de
( 9 oct 2008, 20:29:16
Cetatene, ei n-au facut ASE sau ISE, nu-s comercianti, zapacitule! Nu vand in bazar ca tine.
3.   Cabinete medicale trimis de
( 9 oct 2008, 15:55:35
cumpararea cabinetelor medicale de catre medicii concesionari este o telenovela ce treneaza de aprozimativ trei ani, cand prin Legi sau HG se joaca dea uite vinzarea sau nu-i vinzarea, probabil ca se urmareste si distrugerea ce a mai ramas din sanatate, insa o intrebare logica. Daca un medic cumpara cabinetul iar dupa incetarea activitatii din diverse motive are dreptul sa revanda cabinetul cuie doreste, iar noul cumparator nu este medic si nici nu are nici o tangenta cu medicina, acesta face din cabinet exemplu un birt, este posibil asa ceva ?. CRED CA DA DEOARECE CA PROPRIETAR POATE FACE ORI CE DIN SPATIUL LUI.
3.1  RE: Cabinete medicale trimis de
(10 oct 2008, 08:58:41
"(2) Imobilele dobandite in conditziile prezentei ordonantze de urgentza nu pot fi instrainate, inchiriate sau folosite de cumparator pentru alte activitatzi decat in scopul desfasurarii activitatzii medicale si/sau a activitatzilor conexe actului medical.

(3) In localitatzile in care exista un singur spatziu medical cu destinatzia medicina de familie, acesta isi va mentzine destinatzia in cazul instrainarii.

(5) In cazul incalcarii conditziilor prevazute la alin. (2) si (3), contractul de vanzare-cumparare se considera rezolvit de drept, fara a mai fi necesara punerea in intarziere si fara alta formalitate.

(6) In situatzia prevazuta la alin. (5), imobilele reintra in proprietatea privata a unitatzilor administrativ-teritoriale sau in proprietatea privata a statului, in conditziile legii, iar sumele inaintate de cumparator ii vor fi restituite, fara dobanda aferenta acestora."
4.   REEVALUARE trimis de
( 9 oct 2008, 20:46:00
OARE CABINETELE DEJA VINDUTE NU AR TREBUI REEVALUATE? CUM ESTE POSIBIL CA UN DISPENSAR CA CEL DIN SF.ILIE SA SE VINDA CU 700 EURO (PLUS CEL PUTIN 10 ARI DE TEREN) IAR JAFURILE DE CABINETE DIN SUCEAVA SA SE VINDA CU 1000 E METRUL PATRAT? AUTORITATILE AR TREBUI SA MAI CERCETEZE CAZUL.00

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei