Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aspiraţii

Patronul firmelor Marelvi militează pentru „un mediu de afaceri prietenos”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Omul de afaceri Dumitru Mihalescul, proprietarul firmelor Marelvi, şi-a motivat, ieri, intenţia de a candida pentru un mandat de deputat, din partea PD-L, în colegiul Rădăuţi Marginea - Vicov. Mihalescul a declarat, într-o conferinţă de presă, că decizia sa este motivată de relaţia „neprietenoasă” pe care o au instituţiile statului cu comunitatea oamenilor de afaceri.

Dumitru Mihalescul a arătat că, în calitate de importator şi distribuitor de produse electrocasnice, s-a lovit de multe ori de probleme şi a fost nemulţumit de modul în care a fost susţinut de instituţiile statului pentru a le rezolva.

„Am vrut să intru în politică pentru a găsi soluţii de a îmbunătăţi mediul de afaceri şi pentru a vedea cum putem atrage specialiştii acasă. În momentul de faţă, nu avem specialişti, nu avem oameni pregătiţi, cei mai buni au plecat să lucreze afară şi trebuie să vedem ce facem pentru a-i aduce înapoi, pentru a crea resursele necesare să-i aducem înapoi”, a declarat omul de afaceri.

 

Primăriile şi Fiscul, cele mai dificile instituţii pentru oamenii de afaceri

Acesta a mai spus că suma avansată de liderul PSD Mircea Geoană, de 20.000 de euro, drept „primă” pentru cei care se întorc să lucreze acasă nu este suficientă.

„Trebuie un climat prietenos între instituţiile statului şi mediul de afaceri, altfel nu vom putea să-i ţinem aici pe aceşti oameni”, a afirmat Mihalescul.

Conform acestuia, cele mai multe nemulţumiri provin din contactul cu primăriile, al celor care doresc să-şi întemeieze o afacere, dar şi cu Fiscul,  după ce pornesc.

Candidatul PD-L la un mandat de deputat în colegiul Rădăuţi Marginea-Vicov este în afaceri din 1995. În 2001, firmele Marelvi aveau o cifră de afaceri de 1 milion de euro, iar în 2007, de 47 de milioane de euro.  În afacerile familiei sunt implicate şi cele trei fiice, toate licenţiate, ale lui Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul firmelor Marelvi militează pentru „un mediu de afaceri prietenos”.
 Vizualizări articol: 1066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Patronul firmelor Marelvi militează pentru „un mediu de afaceri prietenos”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JE trimis de
( 9 oct 2008, 11:27:40
IA-L SI PE BUCSA SOFER CA MAI MULT DE ATATA NU PREA STIE
2.   JE trimis de
( 9 oct 2008, 11:28:19
IA-L SI PE BUCSA SOFER CA MAI MULT DE ATATA NU PREA STIE
3.   Psd trimis de
( 9 oct 2008, 11:34:17
ce inseamna sa fi PSDist?sa injuri contracandidatii desi stii sigur ca nu ai treaba cu politica decat cum are hotul treaba cu lucrurl furat
4.   Pentru ala cu succes trimis de
( 9 oct 2008, 12:23:38
cred ca cel mai mare succes al vietii tale e ca ai invatat sa scrii pe calculator; in ceea ce il priveste pe candidatul celor de la pdl bravo si respect de o mie de ori;are nevoie suceava de experienta unui asemenea om care vine din mediul de afaceri unde de altfel a si performat;
5.   ESTE trimis de
( 9 oct 2008, 14:35:56
MA BUCUR CA MAI SUNT OAMENI SI NU HOTI CARE SA MAI CANDIDEZE IN ANUMITE FUNCTI,ITI DORESC CA D-ZEU SA-TI AJUTE SA FII INVINGATOR, SI ASA INCETU CU INCETU SA FIIE SCHIMBATAPRIORITATIILE IN TARA ASTA

FII BINECUVINTAT IN TOATE.
6.   Fetele trimis de
( 9 oct 2008, 19:18:44
licentiate????happy))) una mai.......ca aialalta! vai de capul lor!ele si afacerile.
7.   Un FOST angajat MARELVI trimis de
( 9 oct 2008, 20:47:49
Da.. interesant discurs a avut fostul meu sef Dumitru Mihalescul...

"un mediu de afaceri prietenos" OK!!! sunt de acord cu el! Am lucrat intr-un mediu foarte prietenos in firma MARELVI ! Numia ca nu sunt de acord cu el. (acela in legatura cu specialistii) Marelvi are specialisti doar ca sefii MARELVI nu stiu sa ii pretuieasca! De aceea multi le intorc spatele si pleaca! Akuma inchid si magazinele din Suceava,...cred ca sunt pe undeva pe acolo si specialisti! De aceea multi pleaca din tara...pentru ca in alte tari.. sunt respectati mai mult! Si le este si valorificata mai bine munca!!!
8.   Candidat Dumitru Mihalescul trimis de
( 9 oct 2008, 21:39:08
Personal cred ca sistemul politic romanesc este corupt, iar pentru a face politica in ziua de astazi cu speranta si dorinta de a schimba ceva fara sa te patezi, e destul de curajos.

Am lucrat aproximativ 3 ani pentru domnul Dumitru Mihalescul si ca manager de firma nu sunt prea multe de reprosat, in colaborarea cu mine nu au existat motive de nemultumire. Cred ca o persoana de caracter care poate face ca vocea sa fie auzita si sa produca o schimbare benefica pentru populatie este doar una cu un caracter crestin autentic, bazata pe Legile lui Dumnezeu, iar aceasta va aduce schimbarea.

Dorinta si urarea mea pentru Dumitru Mihalescul este:

Sa ramana si sa actioneze pe baza pricipiilor biblice,

sa fie auzita vocea sa atunci cand Dumnezeu va avea nevoie de ea,

sa aiba dragoste de oameni si de nevoile lor, oamenii sunt singura bogatie pe care nimeni nu o poate lua si pe care o poti lua cu tine si in cer.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei