Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Opinie

Carcalete susţine că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu afectează economia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PD-L, Petru Carcalete, candidat la Senat în colegiul Rădăuţi, susţine că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor aprobată de Camera Deputaţilor nu afectează economia naţională, din simplul motiv că era prinsă deja în bugetul Ministerului Educaţiei.

Carcalete, care deţine funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, apreciază că temerile guvernului cu privire la destabilizarea economiei în condiţiile unei asemenea majorări salariale în învăţământ nu au nici un fundament.

„În decursul anilor, procentele cu care au fost majorate salariile din învăţământ au fost mult mai mici decât procentele de la alte categorii sociale, astfel încât s-a ajuns în această situaţie de acum, şi anume ca salarizarea din învăţământ să fie printre cele mai mici din România. Cred că noi mai putem concura doar cu cei din sănătate în privinţa nivelului de salarizare. Această majorare cu 50% nu afectează sub nici o formă economia, aşa cum a încercat să spună premierul Tăriceanu, pentru că fondurile erau cuprinse în bugetul ministerului educaţiei”, a spus Carcalete.

 

„Decizia corectă era demisia întregului Guvern, nu numai demiterea ministrului Adomniţei”

Petru Carcalete constată că s-a găsit „un ţap ispăşitor” pentru majorarea salariilor profesorilor în persoana ministrului educaţiei, Cristian Adomniţei, care a fost demis din funcţie, însă crede că decizia corectă era demisia întregului Guvern, în frunte cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

„Eu cred că demiterea domnului Adomniţei este un lucru care trebuia să se întâmple, dar cred că nu trebuia să se oprească aici, ci trebuia demis întregul guvern în frunte cu Tăriceanu, pentru că nu pot crede că salarizarea profesorilor nu a fost discutată în Guvern şi în acelaşi timp nu pot crede că ministrul Adomniţei şi-a dat votul în Parlament fără acordul şefului de partid, al premierului Tăriceanu. În urma acestui vot dat de ministrul Adomniţei şi de cei din Camera Deputaţilor s-a creat o adevărată isterie care a dus la consecinţe economice. Mă refer în special la devalorizarea foarte rapidă a leului, astfel încât economia noastră va ava de suferit”, a mai spus Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete susţine că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu afectează economia.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carcalete susţine că majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu afectează economia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi placeti, domnule inspector!! trimis de
( 9 oct 2008, 13:22:15
prima data cand pot spune ca ati luat o pozitie demna de functia dv. felicitari!! daca ocupi o functie asa in dorul lelii si nu lupti pt cei pe care ii reprezinti, degeaba!! sper sa aveti forta sa miscati ceva... de jos in sus si invatamantul sa iasa din sant... la hogas..
2.   ///// trimis de
( 9 oct 2008, 15:53:20
dar salariul personalului auxiliar nu se majoreaza pentru ca avem 600 ron de ce nu se spune ce salar au profesori in realitate o educatoare are intre 1800-2300ron are program de 5 ore si nu sta nici 4 asta de ce nu se verifica domnule Carcalete
2.1  RE: ///// trimis de
( 9 oct 2008, 17:17:20
Eu sunt profesor si nu am nici jumatate din cat spui ca are o educatoare.
2.2  RE: ///// trimis de
( 9 oct 2008, 19:31:27
de aceea esti auxiliar si mic,ca habar n-ai ce spui.Sictir!Au ajuns toti semidoctii sa se creada profi!
3.   ////// trimis de
( 9 oct 2008, 17:40:25
aia pb k a citit fisa k salariul unui director,nu a unei educatoare....
4.   /// trimis de
(10 oct 2008, 08:28:48
imi pare rau ca va dezamagesc dar este adevarat nu am citit fisa de salariu a directorului ci a unei educatoare de ce nu vreti sa spuneti adevarul ar trebui sa verificati

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei