Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2008 - Anul XIII, nr. 238 (3919)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Lungu cere CJ ridicarea interdicţiei de construcţii pe versantul N-E

Joi, 9 Octombrie 2008 (17:01:04)
Primarul de Suceava, Ion Lungu, solicită Consiliului Judeţean să analizeze posibilitatea ridicării interdicţiei de construire în zona străzii Mihail Sadoveanu, pe versantul de N-E, restricţie instituită printr-o hotărâre CJ în anul 1997. Pentru a-şi susţine cererea, primarul a anexat un raport de monitorizare a versantului, în zona acestei străzi, efectuat în perioada 5 mai-2 septembrie a.c., în cadrul proiectului TERRARISC. Proiectul a fost demarat în ianuarie 2006, de Primăria Suceava în parteneriat cu Facultatea de Geologie şi Geofizică Bucureşti, firma Software şi Sisteme Informatice Bucovina(SSIB) Suceava, Institutul pentru Tehnică de Calcul (ITC) Bucureşti şi IPA Bucureşti şi monitorizează on line alunecările din zona versantului. Din monitorizare trebuie să se determine dacă după realizarea lucrărilor de consolidare se constată o stabilizare a versantului, în principal prin dispariţia fenomenelor de alunecare. Primarul Ion Lungu a declarat, joi, în conferinţă de presă, că în baza datelor furnizate de echipamentele montate în zona versantului, în perioada de monitorizare 5 mai-2 septembrie 2008, raportul transmis de specialiştii în geologie şi monitorizare precizează că variaţia valorilor măsurate nu are o semnificaţie din care să rezulte o tendinţă de instabilitate.  În baza de date a firmei Software şi Sisteme Informatice Bucovina( SSIB), ultima alertă înregistrată în sistemul TERRARISC a fost în data de 28 septembrie a.c., la ora 20.21: “alertă de înclinare cu risc ridicat în zona Sadoveanu”, iar penultima, exact la fel, în data de 15 septembrie la ora 16.26. Ambele au fost în afara perioadei de monitorizare, în zile cu ploi puternice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu cere CJ ridicarea interdicţiei de construcţii pe versantul N-E.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu cere CJ ridicarea interdicţiei de construcţii pe versantul N-E0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   V-ati tacanit de tot trimis de
( 9 oct 2008, 20:43:55
merita sa riscati siguranta si viata atator familii pentru spagile obtinute pt autorizatii?

sunteti nebuni?
2.   Spaga trimis de
( 9 oct 2008, 20:57:04
Ce glume au personajele ... cica ultimele mesaje de avertizare au fost inregistrate pe 28 septembrie, in perioade cu ploi puternice. Din asta rezulta ca nu este nici un pericol, deci se poate construi ! Pai cand ati vrea sa alunece ternul ? Cand este soare afara ? Dar, din dorinta de mai incasa cate ceva de la inconstientii care vor sa faca ceva case pe acolo nu se dau in laturi de la nimic.
3.   Primarul asta nu e sanatos la cap... trimis de
( 9 oct 2008, 21:30:00
A simtit gustul spagii din constructii si acum nu se mai opreste orice ar fi. Asta ne nenoroceste orasul in urmatorii 4 ani.

Nici aia care baga bani acolo pentru a locui nu sunt intregi la minte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei