Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul de urgenţă

Un minor din Timişoara, internat a doua oară la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un minor din Timişoara, în vârstă de 13 ani, este pentru a doua oară internat, în această vară, în Centrul de primire minori în regim de urgenţă Suceava. Dacă prima dată copilul a fost găsit vagabondând prin Gara Suceava şi a fost adus de poliţiştii comunitari la serviciul de urgenţă al Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava, săptămâna trecută, băiatul a venit singur la Centrul de urgenţă, motivând că îi place mai mult la Suceava, decât la Timişoara.

Personalul din centru cunoştea deja cazul acestui minor, care din cauza familiei dezorganizate, a părinţilor consumatori de băuturi alcoolice, care creau mereu scandaluri, a cerut să fie preluat de Protecţia Copilului Timiş. „Eu am cerut să fiu dat la un asistent maternal. Nu vreau să mai stau cu părinţii mei, care după ce vin de la serviciu iau sticla de rachiu şi beau mereu. Am fost dus la un centru unde sunt numai aurolaci, copii care fac lucruri rele, şi nu am vrut să mai stau acolo”, ne-a povestit băiatul care, în curând, trebuie să înceapă clasa a VI-a.

 

„Repatriere”

Conducerea Centrului de urgenţă Suceava a făcut o adresă scrisă către Protecţia Copilului Timiş, prin care solicită venirea unui specialist care să îl preia pe minor şi să-l însoţească până la Timişoara. Copilul a beneficiat în centrul sucevean de adăpost, hrană şi de consiliere psihologică. „S-a obişnuit să fugă de-acasă, să umble singur prin ţară ,  şi este greu să fie ţinut într-un centru. Noi aşteptăm să vină cineva de la Timişoara şi să-l ia pe minor, pentru că, dacă nu are domiciliul în judeţul Suceava, noi nu putem să luăm nici o măsură de protecţie pentru acest copil”, ne-a spus şefa Complexului de Servicii Comunitare Suceava - Centrul de urgenţă, Rodica Ilisei. Anul acesta, au mai fost internaţi, la Suceava, în regim de urgenţă, patru minori din judeţul Botoşani şi unul din Iaşi.

 

Au nevoie de recuperare

În Centrul de urgenţă mai sunt internaţi doi frăţiori, cu vârsta de doi, respectiv trei ani, care au nevoie de kinetoterapie, masaj, recuperare şi necesită internarea într-un centru de plasament specializat. Cei doi copii au fost luaţi de la asistentul maternal care-i avea în plasament, pentru că în localitatea unde locuia acesta nu existau servicii de recuperare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un minor din Timişoara, internat a doua oară la Suceava.
 Vizualizări articol: 1127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un minor din Timişoara, internat a doua oară la Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dorinta trimis de
( 6 sep 2008, 15:03:14
Macar sa i se respecte dorinta si sa fie incredintat unui asistent maternal competent si inimos.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei