Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Paşi

Pregătiri pentru funcţionarea SMURD la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare – SMURD, care va funcţiona în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, s-a dotat parţial cu maşini.

Informaţia a fost lansată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, care a arătat că două maşini care vor deservi acest serviciu au fost deja preluate de la Cluj şi Arad, urmând ca o a treia să fie preluată de la Prahova. Doctorul a explicat că SMURD Suceava funcţionează scriptic de la 1 septembrie, iar după ce pregătirea paramedicilor va fi finalizată, în aproximativ două luni, se va putea răspunde în cel mai scurt timp la solicitări.

 

Pompierii, transformaţi în paramedici

Brădăţan a spus că, în total, acest serviciu va dispune de şase-şapte maşini şi a adăugat că pompierii fac cursuri teoretice de pregătire în domeniul medical, urmate de cursuri practice desfăşurate în cadrul SMURD Iaşi. Potrivit medicului, pentru început va exista o linie completă de gardă la ISU Suceava, care va cuprinde trei paramedici, un comandant de echipaj şi doi servanţi, ce vor asigura ture de 12 ore. Ulterior, câte o linie de gardă va fi înfiinţată şi în Vatra Dornei şi Siret.

Cazurile vor fi anunţate prin apelul de urgenţă 112, iar la faţa locului se va deplasa autospeciala SMURD, însoţită în situaţiile mai deosebite de maşina pentru descarcerare şi eventual o ambulanţă.

Medicul a precizat că SMURD Suceava va fi dotat şi cu nişte echipamente de telecomunicaţie destinate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care vor lucra pe o frecvenţă comună pentru a rezolva solicitările într-un termen cât mai scurt.

 

Solicitările, preluate de ISU

„De la SMURD Bucureşti se va primi şi un index de cooperare cu algoritmii ce trebuie realizaţi. Titularul conferinţei va fi dispeceratul ISU, până acum fiind Ambulanţa. SMURD va anunţa UPU de gravitatea cazului şi timpul în care se ajunge la unitatea spitalicească pentru ca personalul să se pregătească pentru primirea pacienţilor”, a spus Brădăţan, cu precizarea că noul serviciu nu afectează activitatea Ambulanţei.

Serviciul SMURD va fi funcţional peste două luni, după ce se va încheia perioada de instruire a personalului. În funcţie de numărul de intervenţii, timpii de reacţie, rezultatul intervenţiilor, la sfârşitul anului se va face o evaluare care va putea duce la suplimentarea numărului de autospeciale SMURD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pregătiri pentru funcţionarea SMURD la Suceava.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Pregătiri pentru funcţionarea SMURD la Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multumim trimis de
( 6 sep 2008, 14:17:08
Era si cazul sa se intample asa ceva, sa intram in randul tarilor civilizate. Dumnezeu sa-i ajute.

2.   Smurd trimis de
( 6 sep 2008, 22:03:46
cu doua luni de scoala o sa-ti bage teava de refulare in fund

3.   Smurd trimis de
( 7 sep 2008, 21:47:15
dar pana acum nu au mers cu descarcerarea,nu au gasit la nimeni in.... tevi de refulare ,chiar s au miscat bine
4.   Smurd trimis de
( 8 sep 2008, 13:42:46
dar daca trebuie sa intervina la o amputatie de brat ce recomanda joc de glezna se misca natural

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei