Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spărgători de locuinţe

Peste 120 de furturi din casele sucevenilor, rămase cu autori necunoscuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre sutele de furturi din locuinţe, comise pe raza municipiului Suceava, de-a lungul anilor, o bună parte dintre acestea au rămas cu autori necunoscuţi (A.N.) şi până în ziua de astăzi.

În evidenţele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava figurează nu mai puţin de 125 de astfel de furturi cu A.N., comise în municipiul reşedinţă de judeţ, în multe dintre acestea şansele ca oamenii legii să dea de urma hoţilor fiind destul de mici.

Potrivit comisarului Vasile Negru, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava, spărgătorii de locuinţe, de regulă grupări de indivizi din alte zone ale ţării, s-au specializat şi nu mai lasă urme la locul faptei.

În lipsa unor martori sau a altor indicii concludente, identificarea şi prinderea acestora devine o misiune aproape imposibilă.

De la începutul acestui an, s-au comis zeci de astfel de spargeri, numai în prima jumătate a lui 2008 fiind înregistrate 27 de furturi din locuinţe.

În urma acestor lovituri, precizează comisarul Negru, hoţii au dispărut cu bunuri în valoare de aproximativ 55.000 de lei.

În primul semestrul al lui 2008, judiciariştii suceveni au reuşit să soluţioneze 23 de furturi din locuinţe, o parte comise în acest an, iar restul din cele din anii precedenţi, fiind recuperate totodată şi aproximativ 60% din bunurile sustrase în urma acestor infracţiuni.

 

Apartamentele din blocurile turn, vizate de spărgători

În ultima perioadă, o nouă grupare de spărgători de apartamente dă lovitură după lovitură în municipiul Suceava, vizate fiind în principal apartamentele din blocurile turn ale oraşului.

„Furturile se comit de fiecare dată pe timpul zilei, între orele 9:00 -15:00, prin ruperea butucului de la yală. Sunt de regulă trei indivizi, doi acţionează, iar unul stă pe casa scării şi îi anunţă pe ceilalţi în cazul în care intră cineva în bloc. Până când persoana respectivă se urcă în lift şi ajunge la etajul dorit, spărgătorii coboară pe scări şi dispar din zonă”, precizează comisarul Negru.

Judiciariştii spun că spargerea unui apartament durează doar câteva minute, iar hoţii caută în principal bani sau bijuterii.

Ultima două fapte de acest gen s-au produs la mijlocul acestei săptămâni (3 septembrie a.c.). Printre păgubuţi, exemplifică judiciariştii, şi o femeie care locuieşte într-un bloc turn de pe bulevardul George Enescu şi din apartamentul căreia au fost furaţi 7.000 de lei şi mai multe bijuterii din aur şi argint.

 

Recomandări ale poliţiştilor

Poliţiştii spun că, în ultimele luni, au fost sparte de hoţi şi mai multe apartamente cu geamuri termopan de la parterul blocurilor. „Cu o simplă şurubelniţă, reuşesc să deschidă geamul şi să intre în locuinţă”, avertizează comisarul Negru.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor ca atunci când pleacă de la domiciliu să verifice dacă au luat toate măsurile de asigurare a locuinţei.

De-a lungul timpului, s-au înregistrat fel de fel de cazuri în care păgubiţii i-au invitat pur şi simplu pe hoţi, lăsând cheia sub preş ori, în cazul celor cu locuinţe la parter sau etajul I, lăsând unul dintre geamuri întredeschis.

Oamenii legii recomandă, totodată, ca, în cazul în care un locatar observă o persoană necunoscută pe casa scării sau în zona blocului în care locuieşte, persoană a cărei atitudine e suspectă, să contacteze imediat poliţia.

Uşile moderne, cu două sisteme de închidere, şi geamurile duble sunt alte măsuri de precauţie care îi vor ţine departe pe hoţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 120 de furturi din casele sucevenilor, rămase cu autori necunoscuţi.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 120 de furturi din casele sucevenilor, rămase cu autori necunoscuţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Niste amatori... trimis de
( 6 sep 2008, 11:54:01
Marii maestri au plecat in occident ...
2.   LA TREABA I.P.J trimis de
( 6 sep 2008, 12:12:56
Este multa treaba nu doar bazarul.Liviu.
3.   Politia isi face treaba? trimis de
( 6 sep 2008, 14:08:13
Si daca indicam politiei pe autorul furtului, cine ia masuri? Doar daca ne facem singuri dreptate.
4.   Hotiiiiiiiiii ne papa trimis de
( 6 sep 2008, 17:53:57
aproape toate chioscurile din bazar au fost sparte...S `a gasit vreun hoot??!!
5.   Ads trimis de
( 6 sep 2008, 19:33:36
PUNETI-VA PAZA FRAIERILOR

6.   Dece oare ???// trimis de
( 7 sep 2008, 19:53:12
acum citiva ani ne-a fost sparta casa,,,,nu la mult timp am fost cautati la domiciliul si anuntati indirect,de un cadrul al pol. Durdujeni,,ca se stiu deja autorii .Eram plecati din tara si la intoarcere am sunat la pol, din Burd. unde ni s-a spus sa mai asteptam putin , dar nici astazi nu am mai primit nici un raspuns nici un telefon de la politia din Burdujeni,,,asteptam de peste 3 ani , ,,,,DE CE OARE ?????
7.   Dece oare ???// trimis de
( 8 sep 2008, 12:11:23
Dece oare ???// Cum, nu siti ???Trebuia sa va aratati si voi RECUNOSTINTA. Asa, nu va mai spun nimic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei