Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale veterinari

Mizerie şi carne expirată în târguri şi magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de controale demarate de inspectorii sanitar-veterinari în mai multe târguri şi unităţi de alimentaţie publică din judeţul Suceava au dus la depistarea a numeroase nereguli grave, plecând de la nerespectarea normelor de igienă la manipularea cărnii şi ajungând până la descoperirea de carne expirată sau fără acte de provenienţă.

Acţiunile de control s-au desfăşurat în perioada 14 august - 5 septembrie, în total inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava aplicând nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.000 de lei.

Cele mai multe amenzi, pentru condiţii de igienă precară

În municipiul Suceava au fost aplicate două sancţiuni, ambele pentru condiţii de igienă precară. Florentina Moscaliuc, angajată la SC Admiral Trading SRL, şi Giani Lazăr, angajat al SC Săgeata Lazăr SRL, au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei pentru că vindeau carne care nu era ambalată în condiţii care să asigure o igienă corespunzătoare.

Tot pentru condiţii de igienă precară au fost amendaţi şi doi bucătari, angajaţi ai unor unităţi de alimentaţie care funcţionează în târgul din oraşul Vereşti. Monica Pascariu, angajata a AF Vatamanu, şi Petronela Ivancov, angajata SC Davy Star SRL, au primit câte o amendă de 1.000 de lei.

În târgul din Siret, veterinarii au aplicat un număr de patru amenzi, şi aici constatându-se încălcări ale normelor de igienă. Doi gestionari, respectiv Iulia Dranca, angajată la S.C. Filantrop SRL, şi Vasile Marius Zus, angajat la S.C. Marcomex SRL, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de câte 1.000 de lei, în timp ce pentru două societăţi care activează în acelaşi târg, SC Magenta SRL şi SC Duca SRL, au fost tăiate amenzi de câte 5.000 de lei.

 

Carne expirată, apă din lighean, angajaţi fără carnet de sănătate

De departe, cele mai grave probleme au fost identificate la o carmangerie care funcţionează în târgul din comuna Zvorâştea. La societatea Linmar Impex SRL, veterinarii au înregistrat un întreg lanţ de nereguli.

„La controlul pe care echipa noastră l-a făcut pe 5 septembrie, s-au găsit în jur de 20 de kilograme de pastă de mici cu termen de valabilitate expirat şi 1,2 kilograme de carne de pasăre fără elemente de identificare şi documente de provenienţă. Întreaga cantitate a fost confiscată şi dirijată către o unitate de incinerare autorizată sanitar-veterinar”, a arătat Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava.

Neregulile nu s-au oprit aici, veterinarii constatând că unitatea se alimenta cu apă cu ajutorul unui lighean, iar carnea nu era ambalată corespunzător. Cei doi angajaţi găsiţi la faţa locului, Sorin Petru Anghelache şi Ana Maria Crăciun, nu aveau nici obligatoriile carnete de sănătate, care să ateste că nu suferă de vreo boală care să pună în pericol clienţii. Aceştia au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei, în timp ce firma a primit o sancţiune contravenţională în cuantum de 20.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mizerie şi carne expirată în târguri şi magazine.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mizerie şi carne expirată în târguri şi magazine5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Carne stricata trimis de
( 6 sep 2008, 11:03:33
ce credeti ca este o noutate veniti si prin gura humor si vedeti la magazinul din piata a lui mindrila ce gust a stricat are carnea si este si congelata mai verificati si nu va fi o noutate...
2.   LA VICOV ATI FOST??? trimis de
( 6 sep 2008, 11:14:23
FACET O VIZITA LA VICOV CA ACOLO CHIAR E NEVOIE...
3.   De parca in mall-uri n-ar fi la ....fel trimis de
( 6 sep 2008, 11:29:11
la fel e....
4.   Bravo! trimis de
( 6 sep 2008, 11:34:03
Dorim cat mai multe controale din astea in judet caci unii au invatat doar sa faca bani vanzand toate tampeniile negandaindu-se ca noua ne este pusa in pericol sanatatea. Bravo!
4.1  RE: Bravo! trimis de
( 6 sep 2008, 11:51:18
Rupeti-le nu numai buzunarele ci si gatul la acesti nenorociti !!!
5.   Controale trimis de
( 6 sep 2008, 11:56:05
De atatea controale nu poti trage o basina. Protectia consumatorului, Sanepid, Sanitar veterinara, Primariile si alti tugulani vin isi i-au dreptul ,mazgalesc un soi de proces verbal de control in care totul este zugravit in roz si pleaca.Normal ca cel ce a cotizat trebuie sa faca o fusaraie sa-si scoata sumele date ca spert. In ce tara traim, domnule caci iti vine sa-ti dai cu pumnul in boase.
6.   I-auz' bre trimis de
( 6 sep 2008, 12:16:23
ce le-a crescut pretentiile la mojici... ati uitat cind stateati 3 ore la coada pentru un kil de carne tocata pe care doamna vinzatoare il razuia cu degetul facut cange de pe fundul ligheanului cu zmaltul sarit si il impacheta pe hirtia ziarului scinteia pe cintarul stiolmit ... LOL
6.1  RE: I-auz' bre trimis de
( 6 sep 2008, 12:43:01
comunistule ti-e dor de vremurile alea?am scapat de ele nemernicule....
7.   Pt HARY... trimis de
( 6 sep 2008, 12:22:44
Lumea nu sta pe loc, desteptule, lumea evolueaza! daca se poate mai bine , de ce nu...In 1989 nu se gasea nici vata , nu inca pampers.Asta inseamna ca pampersul nu este bun etc
8.   Pentru 8 si 9 trimis de
( 6 sep 2008, 13:41:26
dragii mei arsholes corect este comunisto, respectiv desteapto.

sa va explic de ce:

hary - hairy - paros/paroasa

twat - female genetalia - pussy

hary twatter = piSda paroasa.
9.   Pt hary trimis de
( 6 sep 2008, 13:54:18
Pai daca te chemi asa ,vino sa te trag in teapa,paroaso!!!!!!!!!!!
10.   Hey trimis de
( 6 sep 2008, 14:09:36
Hey padruga, la sapat cu tine
11.   Helo trimis de
( 6 sep 2008, 21:57:43
sunteti toti niste inculti si prost crescuti .rusine sa va fie daca vb asa

12.   Mafia carni trimis de
( 6 sep 2008, 23:32:05
la Radauti in piata credeti ca este totul ok,dupa toate normele de igiena,laVicovau inchis hala si cei care vindeau acolo acum vand printre faitoane printre saci cu cereale sau cu legume cumparate din piata de la Burdujeni.Cei de la radauti oare cum au reusit sa aiba atatea proprietati acolo este o mare mafie si nu se mai desface gasca ,au mai eliminat ceva dar fac si mai bine ca au carne destula acasa.Acum aluat exemplu unul la Vicovs si-a inchiriat oincapere la strada si emare smecher

daca e piata de producatori lagic ar fi ca fiecare piata sa aiba 2 sau mai multi macelaricu carnete de sanatate la zi cu carte de munca,si tu ca taran sa asisti si sa iei bani de pe animalul sacrificat in abatoareconform normelor europene .si atunci cei din Badeuti nu vor mai avea cate o vila mare la fiecare fata ca de taranul acrescut greu animalelesi astia isi bat joc de babute si de cei care nu au mijloc de transport sa ajunga la killer sau la super-star ,ca astia platesc bine.
13.   PT.FLORIN ITALIA trimis de
( 7 sep 2008, 10:04:36
Mai Florinel ai plecat si tu de un an in Italia si nu mai stii nici lb ramana(cred ca nici nu ai stiut) si iti dai cu parera despre Vicov,mama ta de unde a cumparat carne pana acum si te-a crescut,doar nu ai mancat toata viata melci,rame,scoici sau ce mai mananci tu pe acolo,a .........broscute am uitat .
14.   Ptr Florin italia trimis de
( 7 sep 2008, 14:26:06
Bai Florine, si eu sunt din Vicov dar tu esti prost tare mah. ca din cauza ta si a altor hotzi trebuie sa cumpar carne la pretz dublu.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei