Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Umanitar

Consiliul Judeţean a aprobat noi ajutoare pentru sinistraţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava, întrunit ieri în şedinţă extraordinară, a decis alocare unor noi sume de bani pentru reconstrucţia caselor în zonele calamitate din judeţ, bani proveniţi din donaţii. Este vorba de 560.000 de lei, care au fost transferaţi primăriilor prin intermediul cărora vor ajunge la familiile ale căror gospodării au fost distruse de ape. 

Astfel, pentru zonele cele mai afectate au fost alocaţi 260.000 de lei unui număr de 12 localităţi. Cei mai mulţi bani, însemnând 92.000 de lei, au plecat spre Arbore, unde trebuiesc reconstruite 23 de locuinţe. Sume mari au fost alocate şi localităţilor Dorneşti - 52.000 de lei şi Dolhasca - 32.000 de lei, unde urmează a fi reconstruite 13, respectiv opt case.

Deliberativul judeţean a mai alocat 300.000 de lei unui număr de 27 de primării. Comuna Moldoviţa, unde trebuiesc refăcute 11 case, a primit 44.000 de lei, iar Valea Moldovei, unde se află în reconstrucţie şapte locuinţe, a primit 28.000 de lei. De menţionat că sumele repartizate de Consiliul Judeţean în şedinţa de ieri vor acoperi cheltuielile aferente transportului materialelor de construcţie de la depozite până la destinaţie, precum şi contravaloarea materialelor mărunte pentru înlăturarea efectelor calamităţilor din iulie.

Trebuie spus că deliberativul judeţean a mai alocat  recent  pentru reconstrucţia caselor circa 1,4 milioane de lei, mai exact câte 50.000 de lei pentru fiecare locuinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean a aprobat noi ajutoare pentru sinistraţi.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean a aprobat noi ajutoare pentru sinistraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DREPTATE! trimis de
( 6 sep 2008, 11:50:37
SA FIE FACUTE PUBLICE LISTELE CU FAMILIILE AFECTATE SI AFISATE LA PRIMARII!

BANII SA AJUNGA CU ADEVARAT LA CEI CE AU NEVOIE!
2.   DORMITI!!!! trimis de
( 6 sep 2008, 13:07:43
In Arbore n-a fost afectata grav nici o locuinta in vara lui 2008. Ca a mai intrat apa in unele case e adevarat insa cred ca e o MARE GRESEALA sa se reconstruiasca 23 case.Cei de la prefectura ori sunt in concediu si au lasat treburile sa le rezolve gardianul ori sunt cu pluta!!!!!

PAREREA MEA!
3.   Unui arborean (banuiesc neinvidios) trimis de
( 8 sep 2008, 10:31:23
Stai linistit arborene! Sa se mai linisteasca "v�nzoleala" elecorala a PD-L-ului si vor veni controale pentru a verifica listele cu cei afectati si propusi spre reconstructie. Si atunci se va vedea cine are dreptate, dumneata ca arborean (banuiesc neinvidios) sau comisiile de specialitate trimise de prefectura pentru a evalua exact situatia din teren. Putintica rabdare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei