Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă

Zece candidaţi pe loc la unele facultăţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultăţile de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost luate cu asalt de absolvenţii de liceu. Cu o săptămână înainte de încheierea etapei de depunere a dosarelor de admitere la facultate, la unele specializări concurenţa a ajuns deja la aproape zece candidaţi pe loc.  

Peste 600 de absolvenţi de liceu vor să ocupe unul dintre cele 80 de locuri scoase la concurs la specializarea Finanţe şi Bănci din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică. Practic, specializările din cadrul acestei facultăţi sunt cele mai căutate, atât de candidaţii care vor să facă o facultate la zi, cât şi de cei care vor să studieze la IDD. Peste 4700 dintre cei care vor să facă facultatea la Universitatea Suceava au optat pentru Facultatea de Ştiinţe Economice.

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor este de asemenea foarte căutată de către absolvenţii de liceu. Cele 579 de locuri scoase la concurs sunt râvnite de peste 1000 de candidaţi.

 

Peste 7000 de candidaţi şi-au depus dosare până acum

La polul opus, cel mai puţin râvnite facultăţi sucevene sunt Cibernetică Economică, Silvicultură şi Inginerie Mecanică.

Nici Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării nu este foarte căutată de candidaţi, la unele specializări din cadrul acestei facultăţi fiind înscrişi doar câţiva candidaţi.

Aproape 8000 de candidaţi şi-au depus până acum dosare de înscriere la una dintre facultăţile Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Universitatea Suceava a scos la concurs, pentru prima etapă de admitere, un număr de 3920 de locuri la învăţământul de zi şi 825 de locuri la IDD.

Înscrierile continuă până pe 25 iulie, urmând ca apoi să se afişeze rezultatele admiterii.

Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării şi cea de Educaţiei Fizică şi Sport au încheiat înscrierile pe 20 iulie. Admiterea la aceste facultăţi se fac după susţinerea unor probe de examen, probe care s-au desfăşurat ieri. Rezultatele admiterii la aceste două facultăţi se afişează astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece candidaţi pe loc la unele facultăţi sucevene.
 Vizualizări articol: 2749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zece candidaţi pe loc la unele facultăţi sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stiinte economice trimis de
(22 iul 2008, 11:15:38
mergeti toti la stiinte economice! nici nu stiti ce va asteapta...........spagi si taxe uriase......si acte aditionale la greu. la sfarsit cred ca o sa platiti taxa de licenta de 10-20 de ori mai mare decat acum. pentru cei ce merg la aceasta facultate: nu va lasati calcati in picioare!
2.   Stiinte economice trimis de
(22 iul 2008, 13:12:28
ai dreptate nici nu stiti ce va asteapta...sper ca stati bine cu buzunarullaughing
3.   .... trimis de
(22 iul 2008, 13:23:14
daca voi cunoasteti mai bine situatia prezentatine si noua cum sta treaba ca sa jtim sa luam masuri din prima zi ...
4.   Lipsa de instruire elementara trimis de
(22 iul 2008, 13:32:18
Domnule "LUCI", daca ai ajuns student (e clar pe spaga) pune m�na pe gramatica: "prezentatine" corect se scrie "prezentati-ne", apoi "jtim" se scrie "stim" (sa zicem ca aici a fost graba dar cred ca ai fost un chiulangiu de la tara)
4.1  RE: Lipsa de instruire elementara trimis de
(22 iul 2008, 18:46:23
daca inveti si iti vezi de treaba ta, poti sa faci facultate si fara bani, eu am terminat acum, am fost la fara taxa si nu am dat bani, iar cei de la id sa nu se planga, ce ei vor sa treaca prin facultate ca rata prin apa, fratilor cine va cere bani??, ca am fost la examene la id si mai usor nu se poate, dar cum vreti voi chiar nu se poate, cine nu are timp sa nu faca facultate si sa stea acasa nu sa treaca din mila profesorilor
5.   La stiinte vor doar bani trimis de
(22 iul 2008, 13:39:59
Sunt ahtiai dupa banii profesorii de acolo, iar daca lucrezi si faci la ID nu trece unul fara sa "cotizeze". Nu-i pasa daca mai ai un copil de intretinut sau esti de la tara, tb cotizat. Cu decanii in frunte sunt hoti toti. Au masini si case de vacante de nu ati vazut in viata voastra.Mare grija, cand semnati mare grija sa fie specificat nemodificarea taxei, ca de nu v-o maresc la semestru cu 2 mil. Bafta!
6.   Bafta trimis de
(22 iul 2008, 14:20:06
hai lasa ca nu este asa .....nu va descurajati copii ....nu va jupeste nimeni de bani daca inveti cit de cit.. bafta
6.1  RE: Bafta trimis de
(22 iul 2008, 14:33:28
nu va speriati ca sunt doispe pe loc. in final veti fi admisi toti prin suplimentarea locurilor cu taxa

iar cu invatatul, pai daca esti cap de guma si nu ti-a placut cartea iar acum vrei si facultate, normal ca vei cotiza..

cam 1 mil de examen e, dar nu la toti.

oricum ideea este ca la fel cum intrati in facultate, la fel si iesiti

6.2  RE: Bafta trimis de
(22 iul 2008, 18:49:07
pai daca stii cat se cere(100 de euro) inseamna ca ai cotizat, iar cei care nu sunt capabili sa-si tina locul la fara taxa sa le fie rusine, io unul am intrat la cu taxa si am reusit sa trec la fara taxa fara sa cotizez
7.   Multa spaga.. trimis de
(22 iul 2008, 15:22:24
se cere si 100 euro la examen..dak nu vrei sa pierzi locul la buget=))cu toate subiectele scrise..so..?mult succes!!
8.   Un absolvent de silvic trimis de
(22 iul 2008, 16:56:32
De ce nu e Silvicultura cautata? Pentru ca e cea mai serioasa facultate din universitatea de la suceava. Am auzit ca acum e cea mai buna facultate de silvicultura din tara, e peste brasov.....dar nu vin pentru ca aici se face carte!
9.   Dan Dascalu = spagar trimis de
(22 iul 2008, 17:04:51
paziti-va de conf. dr. Dan Dascalu
10.   Comentariu trimis de
(22 iul 2008, 18:34:16
Aud mereu de acele "cotizatii" la examenele FSEAP. Recomandarea mea este ca in cazul in care va confruntati cu o asemenea pretentie, sa va cereti drepturile, sa nu va lasati calcati in picioare si sa-i anuntati pe cei din conducere, daca nu a facultatii (cu toate ca vi se face dreptate) atunci a universitatii. Nu cred ca nu se pot trece examenele fara atentii. Doar daca sunteti dintre acei care prefera calea mai usoara, cea a promovarii examenelor fara sa invete nimic. caz nu mai putin grav, insa am impresia ca tot ei sunt cei care comenteaza cel mai acerb dupa examene. Exista studenti buni si exista studenti mai putin buni care au promovat fara sa cotizeze vreodata. dar pe ei nu-i intreaba nimeni nimic. In orice centru universitar din tara exista profesori care cer, profesori care iau, profesori care promoveaza toata grupa doar ca sa nu se complice si profesori care cer studentilor un dram de efort intelectual, acordand note dupa performanta. Aveti drepturi. Cereti-le.

11.   O absolventa trimis de
(22 iul 2008, 19:00:52
Parerea mea este ca in Sv se face mai multa carte decat la Iasi, asta daca vrei. Am terminat si un liceu, unde se spunea ca fara pregatire in particular nu treci, si o facultate FSEAP la Sv, unde la fel se spunea ca daca nu dai spaga nu treci. Si am trecut si de liceu, si facultate la fara taxa si cu bursa, fara spagi si fara nici un fel de atentii. Dar daca nu citesti nimic si mai ai si tupeul sa dai foaia goala la examen...cum sa treci??? Normal ca e mai usor sa spui ca numai cei care dau spaga trec...daca tu nu esti in stare...Si am facut si un master la Iasi de care mai mult mi-e rusine, pentru ca nu am invatat nimic, examenele se dadeau cu cursurile pe banca...Si in general nu sunt profesori care spun "daca nu-mi dai nu treci", ci studentii se duc din proprie initiativa cu spaga pentru ca le este prea lene sa citeasca niste cursuri.
12.   Banii inapoi trimis de
(22 iul 2008, 19:33:53
daca este cineva care a dat spaga si doreste sa primeasca banii inapoi sa sune la tel 0740.311303.

succes garantat
13.   Banii inapoi trimis de
(22 iul 2008, 19:36:01
daca este cineva care a dat spaga si doreste sa primeasca banii inapoi sa sune la tel 0740.311303.

succes garantat. si confidentialitatea asigurata.

13.1  RE: Banii inapoi trimis de
(23 iul 2008, 00:38:29


D-le Decan, cred ca visati la "succesuri" garantate. Profesorii vor nega sus si tare ca n-au pus mana pe nici o letcaie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei