Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dorinţa sexuală este oarbă - un proverb valabil doar în cazul bărbaţilor

Nivelul de testosteron al bărbaţilor creşte în medie cu 8% în apropierea femeilor, indiferent dacă persoana de sex opus este considerată atrăgătoare sau nu, indică un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Groningen, Olanda, preluat de telegraph.co.uk.

După 300 de secunde petrecute în aceeaşi cameră cu o femeie pe care au întâlnit-o pentru prima oară şi pe care nu o consideră neapărat atrăgătoare, nivelul de testosteron al unui bărbat creşte, în medie, cu 8%.

Creşterea nivelului de testosteron ar putea fi o reacţie automată şi inconştientă dezvoltată de reprezentanţii sexului masculin când se află în prezenţa unei femei, pentru a facilita o eventuală ocazie de reproducere, au argumentat autorii studiului. Schimbările nivelului de testosteron sunt vizibile în cazul bărbaţilor şi la nivel comportamental, cele mai frecvente semnale în prezenţa femeilor fiind îndreptarea umerilor, o gesticulaţie mai accentuată şi chiar tremuratul nărilor.

Acelaşi factor hormonal ar putea explica şi exagerările în în ceea ce priveşte cariera, munca, educaţia sau veniturile pe care bărbaţii le fac practică în discuţiile cu femeile, cred cercetătorii.

La studiu, publicat în jurnalul medical Hormones and Behaviour, au participat 63 de studenţi, cu vârste între 21 şi 25 de ani, cărora nu li s-a dezvăluit scopul cercetării. Nivelul lor de testosteron a fost măsurat cu ajutorul mostrelor de salivă. Ei au fost rugaţi să completeze un puzzle, în timp ce în cameră se aflau "stimulii", femei moderat atractive, cu care se puteau angaja sau nu într-o conversaţie. După 15 minute de la debutul experimentului, subiecţilor li s-a măsurat din nou nivelul de testosteron.

Cercetătorii au înregistrat o creştere a nivelului de testosteron, care nu a depins direct de nivelul de atractivitate al femeii.

"Am aflat că nivelul de testosteron creşte după numai cinci minute de expunere la o reprezentantă a sexului frumos. Rezultatele obţinute indică faptul că modificarea nivelului de testosteron poate fi un răspuns automat al organismului masculin, care activează receptorii din organe şi din sistemul nervos pentru a pregăti corpul pentru procreere", a spus Leander van der Meij, conducătorul studiului.

Cercetătorii cred că una dintre funcţiile testosteronului este să atragă partenere, determinând schimbări comportamentale şi la nivelul aspectului fizic ce sporesc atractivitatea subiectului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorinţa sexuală este oarbă - un proverb valabil doar în cazul bărbaţilor.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorinţa sexuală este oarbă - un proverb valabil doar în cazul bărbaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romeo trimis de
(22 iul 2008, 21:47:16
absolut adevarat!!!asta stiam si simeam si eu doar ca nu stiam cu eacitate cu cit creste
2.   Masculul trimis de
(23 iul 2008, 12:25:05
credca cand scriai acest c0mentar aveai reacti de senzatii, cred ca era o baba langa tine..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei