Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagubă

A rămas fără televizorul LCD, după o vizită a băieţilor de la cablu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava nu s-a putut folosi nici măcar o zi de televizorul LCD pe care l-a cumpărat pentru a-l monta la firma soţiei, aparatul defectându-se după ce a chemat reprezentanţii unei firme să-i monteze cablul.

Cristi Pilat susţine că unul dintre angajaţii firmei UPC, care au venit să-i pună cablul TV, i-a distrus televizorul, crăpând ecranul după ce l-a presat cu degetele. Distrugerea prin presare cu degetele i-a fost confirmată bărbatului şi de firma cu care are contract în perioada de garanţie, care, fiind vorba de o distrugere, refuză să-i repare aparatul gratis.

 

Paguba, aproape cât valoarea televizorului

Cristi Pilat ne-a povestit că în luna iunie a achiziţionat un televizor LCD de la ALTEX cu 1.900 de lei. A apelat la firma UPC pentru a-i instala cablul, pe 13 iunie încheind contractul.

„După ce că au venit cu întârziere, m-au sunat seara, la ora 20.00, că au venit să-mi pună cablul. După ce au tras firul, le-am cerut maşina de percuţie, pentru a-mi monta televizorul pe suport, pe perete. Unul dintre cei doi băieţi veniţi a spus că mi-l montează el. A montat talpa pe perete, a luat televizorul cu ambele mâini şi l-a apăsat în suport. Când l-am deschis să îl probez deja în colţul din dreapta sus imaginea dispăruse”, ne-a declarat bărbatul.

El le-a cerut explicaţii celor doi angajaţi ai firmei UPC, însă aceştia l-au îndrumat spre atelierul de reparaţii, dând vina pe o defecţiune tehnică. Când a dus televizorul LCD la atelier, acesta a aflat imediat cauza defecţiunii.

„Mi-a arătat băiatul de acolo urma degetului. A apăsat atât de tare încât a spart în interior ecranul. În jumătate de oră deja imaginea a dispărut complet”, spune Cristi Pilat.

El ne-a precizat că cei doi angajaţi ai UPC care au venit să-i monteze cablul se numesc Florin Rusu şi Alexandru Orion, fără a putea preciza care dintre ei a fost cel care i-a distrus televizorul. Costul reparaţiei televizorului este de 1.300 de lei, condiţii în care păgubitul nici nu se gândeşte să şi-l repare pe banii lui.

 

Chemat la discuţii după ce presa s-a interesat de caz

În încercarea de a-şi recupera paguba, bărbatul a mers în audienţă la şefii UPC din Suceava. Aceştia i-au spus că nu au cum să-l ajute, montarea televizorului în suport nefiind stipulată în contractul dintre client şi firmă.

Ieri, după ce reporterii Monitorul de Suceava s-au interesat la biroul de presă al UPC România despre acest caz, suceveanul a fost contactat din nou de un reprezentat UPC, fiind invitat la o întâlnire.

„Cumva mi-au reproşat faptul că m-am adresat presei şi le-am stricat imaginea cu acest caz. Au fost la întâlnire şi cei doi băieţi care au venit să-mi monteze cablul, am discutat, însă nu mi s-a promis nimic concret”, a spus Cristi Pilat.

Ieri după-amiază, unul din reprezentanţii UPC România ne-a contactat telefonic, spunându-ne că ne va trimite un punct de vedere oficial al firmei cu privire la această problemă imediat după întâlnirea cu reclamantul din Suceava. Răspunsul aşteptat nu a fost trimis până la închiderea ediţiei.

 

Este hotărât să apeleze la instanţă

În curând, clientul UPC va trebui să achite abonamentul pentru prima lună de servicii de televiziune prin cablu, însă nu are de gând să facă acest lucru, atâta timp cât nu s-a putut folosi nici un moment de televizor, şi implicit de serviciile firmei UPC.

El a făcut o plângere la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava, însă nu are mari speranţe de a rezolva ceva pe această cale, fiind anunţat că o astfel de problemă nu este de competenţa instituţiei.

„Am vorbit cu un avocat şi sunt hotărât să acţionez în instanţă firma UPC. Am investit mulţi bani în acest televizor, paguba este mare, şi nu am de gând să las lucrurile aşa. De la atelierul care repară televizoarele voi obţine o hârtie care să ateste cauza defecţiunii, şi sper să am câştig de cauză”, a încheiat Cristi Pilat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A rămas fără televizorul LCD, după o vizită a băieţilor de la cablu.
 Vizualizări articol: 3566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
A rămas fără televizorul LCD, după o vizită a băieţilor de la cablu3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dovada... trimis de
(22 iul 2008, 11:12:07
ce tarani lucreaza la UPCtongue
1.1  RE: Dovada... trimis de
(22 iul 2008, 21:36:34
se vede ca n-ati pus mana pe un LCD in viata voastra. tre sa ai un kilometru de mana sa-l poti prinde de rama SI de display, mai ales sa apesi cu nujt ce forta sa-i freci lu ala TV-ul. daca-mi da ala 5 minute cu lcd-ul si cu suportul lui ii arat cat de greu e sa freci un LCD in colturile de sus incercand sa-l montezi pe suport.un pic de logik si oricine ii da cu flit lu' alde Pilat asta cine o mai fi si el.

Si voi astia de la Monitorul cate meleoane ati luat sa faceti reclama mascata la altex? (si ink cu caracterele mari). BAI PRAPADITILOR SI NEHALITILOR SI RAHATILOR CU DIPLOMA DE JURNALIST. HAI SICTIR!!
1.2  RE: Dovada... trimis de
(23 iul 2008, 08:25:04
firma UPC este o firma taraneasca , da-i in judecata , nu va abonati la prostii astia ,ti-a gresit un angajat ? platesti paguba , il concediezi sau ii tai din salar si sporuri ! nu vor sa plateasca 1300 ron , lasa-i sa piarda la imagine , mi-am facut o parere despre ei , tarani prosti , asta sunt , o firma de **** !
1.3  RE: Dovada... trimis de
(23 iul 2008, 11:27:32
subscriu la ce a zis "eu". paiule...e mic salariul de jurnalist? cat ti-au dat aia de la altex pentru reclama mascata la magazinul lor de electrocasnice? si mai vorbesc unii pe forum despre "spagarii de militieni" da pe tine de ce nu te infiereaza nimeni jurnalist de **** ce esti . daca ti-ar cere toti cititorii in cor demisia ai renunta la salariul tau de ****? sau nu face salariul cat spaga pe care ti-o iei pentru reclame mascate?
2.   !!! trimis de
(22 iul 2008, 11:24:21
normal ca nu UPC-ul ede vina ci salariatul ca persoana particulara.
3.   Si la radauti trimis de
(22 iul 2008, 11:25:05
Pe cei de la UPC ii intrec doar super-specialistii "TVRadauti" la ce fete au.
3.1  RE: Si la radauti trimis de
(22 iul 2008, 16:31:18
Si cei de la M BIT din Radauti sunt JALNICI. Am abonament de internet la ei, iar vara trecuta le-a fost trasnita reteaua si mi s-a stricat calculatorul. Nu am fost despagubit!
4.   :) trimis de
(22 iul 2008, 11:25:08
nu trebuia sa-i lase pe aia de la upc sa-i instaleze televizorul.

nu asta era treaba lor...

ei doar iti trag cablul nu iti monteaza si televizorul.

asa ar fi fost normal
5.   Limba romana trimis de
(22 iul 2008, 11:29:41
citez: "C�nd a dus televizorul LCD l-a atelier, acesta a aflat imediat cauza defectiunii".In conditiile astea oricine ar putea sa se angajeze la dvs domnilor...comentariile sunt de prisos!
6.   !!! trimis de
(22 iul 2008, 11:37:48
normal ca nu UPC-ul ede vina ci salariatul ca persoana particulara.
7.   Asd trimis de
(22 iul 2008, 11:52:24
asta i-a chemat pe astia de la UPC sa-i dea gauri cu rotopercutoru .... ca dee a zis omu ca impusca doi iepuri deodata.

dupa ce l-au ajutat baietii acuma face si pla mare si tam tam pe la presa

mare sugator de pla tre sa fie tipu cu lcd
7.1  RE: Asd trimis de
(23 iul 2008, 08:32:15
lucrezi la UPC fraiere , vierme ce esti ? gaurile alea date cu ciocanul rotopercutor i le-ar fi platit , sugator e ala de la UPC. SUNT niste sule de oameni foarte neglijenti care se grabesc tot timpul si mai mult distrug decat repara sau monteaza!
8.   DAR SI PROPRIETARUL ESTE TARAN trimis de
(22 iul 2008, 11:55:44
Pentru ca daca stia ce-i ala LCD avea grija sa nu apese aia de loc pe matrice... ca presiunea deplaseaza lejer cristalele.

Eu sincer il instalam singur, posibil el sa-l fi stricat mai tare daca ar fi pus mana...
9.   VAIU, PAIU ! trimis de
(22 iul 2008, 12:07:57
"C�nd a dus televizorul LCD l-a atelier" -HA, HA ! CUm M-AI SCRIETII voi, ZIARISTI de la Muritorul de Suceava ! Mai aveti chiar tupeul si tenacitatea de a critica profesorii ca au luat note mici ! "Notele alea e a lor, gafele astea e ale noastre, monser !" Mai scoliti-va, ziaristilor. Mai mestecati vreo doua pagini de ortografie ! Succes!
9.1  RE: VAIU, PAIU ! trimis de
(22 iul 2008, 14:29:46
In urma atentionarii dvs. am operat modificarea in text. Multumim pentru sesizare si ne cerem scuze pentru greseala.
10.   Mi am luat avion si caut sa mi l instaleze cu cabl trimis de
(22 iul 2008, 12:10:14
caut bordmasina sa ii dau gauri la avion in aripa ca trage dreapta,la cube ,pardon la curve
11.   EU trimis de
(22 iul 2008, 12:22:27
TRAGAND LINIE .... PROPRIETARUL LCD-ULUI E VINOVAT
12.   De ce se baga daca nu se pricep!? trimis de
(22 iul 2008, 13:09:27
De ce sa fie vinovat, daca l-a adus nou nout si functiona!? Asa am patit si eu cu Cromaticul meu nou, s-a bagat, tot asa un tip sa regleze culorile, ca i s-a parut lui ca nu-s normale si... l-a derglatsi asa a ramas! De ce se baga daca nu se pricep!?
13.   Montare de LCD-uri trimis de
(22 iul 2008, 13:53:24
se recomanda,o intelegere amiabila,deoarece fiecare in parte, are vina lui !De vina sunt emotiile sarbatoririi acestui eveniment-care a degenerat in disconfort,pierdere de timp,nervi,umblaturi,cheltuiel de judecata,avocati scl.
14.   Lol trimis de
(22 iul 2008, 13:54:44
Lol ,destul upc e de **** ,mai si personalul e varza!lol
14.1  RE: Lol trimis de
(22 iul 2008, 14:37:10
De unde stiti ca LCD-ul nu era defect ,l-a rugat pe instalator intentionat sa-l montaze pe perete sa se scoata.
15.   ??????? trimis de
(22 iul 2008, 14:37:00
da asta avea putere de gonzila hai las-o moarta eu cred ca la luat stricat...tel avea buba .....ce il instala cu barosu??????////
16.   Smecherie trimis de
(22 iul 2008, 14:38:39
Pilat e un smecheras.
17.   Greu de probat trimis de
(22 iul 2008, 15:33:33
Este neindoielnic faptul ca multi dintre salariatii firmelor de acest gen nu au competenta necesara, dar in acest caz, in conditiile in care nu au fost martori si nu a fost intocmit un proces verbal de receptie a lucrarii, este greu, foarte greu de probat vinovatia salariatului de la cablu.
18.   Lcd trimis de
(22 iul 2008, 16:11:52
fost angajat upc. nu cred ca este nimeni dintre voi in masura sa judecati angajatii unei firme dupa auzite.Tipul cu lcd-ul, cred ca acesta a rezolvat el tv-ul si a aruncat resposabilitatea in carca altora si pe deasupra mai vrea si un lcd nou.nu era atributiunea baietilor de la cablu sa monteze tv-ul,rugandu-i pe acestia sa monteze tv-ul si-a asumat intreaga responsabilitate. tipul mi se pare un micut HOT.
19.   EU zic ca individu de la upc este vinovat! trimis de
(22 iul 2008, 17:10:40
Este vinovat sigur,, hotul'' de la UPC,.... a avut ceva cu omu, a fost invidios, sau a vrut sa incerce cit de adinc intra degetu' in ecran... ori e prostanac! Se poate intimpla, intimpla asa cum a patit mai sus cu CROMATICUL . Trebuie sa se faca dreptate, ori ,ori!
20.   Pfffffffffffff trimis de
(22 iul 2008, 17:51:32
Ce vina are omul..... daca toata viata .. a muls oitele pe deal... a venit omul la oras si s-a angajat la firma de instalati cablu...... Pe deal nu erau .... LCD...uri si nici cromaticu....ri .... Vina e a prostului ce i-a pus sa monteze televizorul.... de unde sa stie ciobanul....sa nu apese de loc pe matrice... ca presiunea deplaseaza cristalele.:)))))))))))) Mare e gradina........ dar multi sar gardul
21.   Hyhyhy trimis de
(22 iul 2008, 18:13:41
am impresia ca esti ruda cu dl. BECALI (hyhyhy). si sar putea sa ai si 2clase cat trenul.
22.   Ziaristul trimis de
(22 iul 2008, 18:50:22
M-i se pare normal ca ziaristul Paiu automat sa fii prezentat versiunile ambelor parti. Dar cum reiese din articol doar d-nul Pilat are voie sa acuze niste fapte neprobate...........
23.   Pfffffff trimis de
(22 iul 2008, 18:56:59
Daca presupui ca am 2 clase ... Poate imi faci deosebita onoare de a ma corecta.... hyhyhy... poate anvat un pic de gramatica de la tine .... Dar am impresia ca esti mai prost decat prevede legea..:))))))))))))
23.1  RE: Pfffffff trimis de
(23 iul 2008, 11:34:39
eu cred ca cel mai prost din curtea scolii primare esti tu. se scrie INVAT cu i nu cu a ca i e la inceputul cuvantului
24.   Tarani trimis de
(22 iul 2008, 19:03:20
o sa de-a faliment

nu exista zi sa nu vina un client care sa renunte la seviciile upc
25.   Care da banu trimis de
(22 iul 2008, 20:00:24
eu sunt avocat

pe care din voi vreti sa va reprezint

hai sariti cu banu, fraierilor
26.   Intr-o tara civilizata... trimis de
(22 iul 2008, 20:23:23
..pilat asta se duce cu lcd ala marfa la altex..si-l schimba!si gata ..

inainte sa plec din tara am lucrat si eu pt "arile"magazine de retail din ro..si stiu cum e..suntniste amarati care odata dupa ce ti-au vandut produsul ,chiar defect,fac tot posibilul sa tefaca sa il pastrezi..asa ca..:)))o fi POATE vinovati si aia de la UPC ..da pilat asta dupa ce o pus lcd pe perete nu o facut probe..sa vada mere nu mere "racheta"..ca doar cum zice el.........."o investit atatia bani":)))))

hai ca e de ras,,bafta suceava
27.   Pilat din Pont.... trimis de
(22 iul 2008, 23:08:45
Sa va vand .... un pont: Pilat e bun de plata, "upc-istul" sanctionat de sefi(si-a depasit atributiile de servici), iar "televizorul LCD" a crapat de rusine....

Prietenii stiu de ce....
28.   50 -50 trimis de
(22 iul 2008, 23:18:13
Vina este a amanduora . Proprietarul trebuie sa se adreseze unei firme specializate sa-i monteze televizorul si upc-istul nu trebuia sa se bage... dar cum a crezut ca iese un ciubuc.... nu a mai iesit .Deci ar trebui sa imparta paguba 50/ 50 % .Asta e invatatura de minte . Daca nu sti sau nu ai cu ce monta un TV plateste pe cineva sa faca asta(un profesionist) .Si pt UPC-ist ... sa-ti fie invatatura de minte sa nu te mai bagi ca mecanicul cu 999 de meserii si la 1000 la dat afara.
29.   Lucru manual trimis de
(23 iul 2008, 00:07:26
Domnule Pilat, probabil din Suceava. Daca tot ai investit atat era normal ori sa te informezi cum se instaleaza jucaria ori sa apelezi la cineva specializat ori sa ti-o faci cu propria mana, adica in regie proprie. Acum cred ca ai sa o faci de unul singur. Din cate cunosc eu in momentul cand cumperi din magazin o scula electrica ti se face un minim instructaj. Daca dumneata te-ai dat destept...Iar dupa ai fost comod sau zgarcit... In locul celor de la upc ti-as da papucii. Chiar daca ar fi asa cum spui dumneata si cel de la cablu a avut mana sau degetul cam greu tot dumneata porti intreaga vina. Era scula dumitale asa ca...mai bine o faceai de unul singur. Oricum lucru manual se cheama.
30.   TV bun trimis de
(23 iul 2008, 00:22:10
Bai 'nea Pilat, pana una alta, am eu un Sirius de vanzare. Te coafeaza? Hai ca procesul dureaza vre-un an-doi... Sau nu te mai uiti la Viata Satului?
31.   Rusine trimis de
(23 iul 2008, 11:01:51
Aproape ca nu exista nici un comentariu fara greseala!

Nu stiti sa va exprimati?

N-o faceti!

32.   Pfffffffff trimis de
(23 iul 2008, 11:19:30
te rog sa ma corectezi... multam mult...
33.   Vina comuna trimis de
(23 iul 2008, 12:11:44
Problema sta astfel: vina este de ambele parti, insa aici nu trebuie sa fie in discutie firma de cablu, intrucat angajatul UPC a amplasat televizorul ca si persoana particulara. Acest lucru trebuia mentionat f. clar de catre persoana de la cablu si dl. Pilat trebuia chiar sa inteleaga. Firma UPC nu trebuia implicata si nici nu stam aici sa judecam ce face aceasta firma si ce nu. In concluzie daca omul si-ar recupera 50 % din paguba ( adica 475 lei de la fiecare din cei 2 angajati ) ar fi super si ar scapa si de multi, multi nervi. Mai trebuie de luat in calcul urmatorul aspect: cred ca suma de 475 lei reprezinta mai mult de 50 % din salariul acestor angajati. Deci .... LCD-ul trebuia amplasat pe suportul montat de cei de la cablu doar de proprietar.
34.   Lol trimis de
(24 iul 2008, 00:17:01
baietii de la upc nu aveau nici o treaba cu lcd-u lu nenea.. puteau sa-si bage picioarele .. treaba lor era sa traga cablu.. acu daca au frecat tv-u tre sa se scoata singuri cu nenea.. ce treaba are UPC-u ? parca sunteti nebuni la cap.. UPC e o firma multinationala care angajeaza tineri din orash.. nu upc-u e varza ci unii tineri din suceava.. la fel ca si voi care nu stiti sa scrieti 2 cuvinte.. ca se strecoara 7 greseli

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei