Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iul 2008 - Anul XIII, nr. 170 (3851)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Respect din cap până-n picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Partidul e-n toate cele ce sunt şi cele ce mâine vor râde la soare”. Aceasta scriere adâncă îi aparţine unuia dintre cântăreţii în strună ai fostului Partid Comunist Român, Dan Deşliu.

Scrierea, însă, este valabilă şi astăzi pentru toate formaţiunile politice care au fost sau sunt la guvernare, fiindcă, nu-i aşa?, pe lumea asta, în general, iar în ţara asta, în mod special, nimic nu se pierde, ci totul se transformă.

De pildă, foştii comunişti s-au transformat în social-democraţi, creştin-democraţi, democraţi sau liberal-democraţi. Mai sunt şi democraţi care s-au transformat la apel de seară în liberal-democraţi, ţărănişti care au devenit liberali, liberali care s-au transformat în social-democraţi ori social-democraţi care au devenit liberal-democraţi.

Din această ultimă categorie face parte un vajnic apărător al social-democraţiei, dar mai ales al intereselor sale, profesorul Mihai Vitcu. Domnul Vitcu este pesedist de când peste România s-a pogorât democraţia.

Deci, la vreo 20 de ani distanţă de la intrarea lui Mihai Vitcu în sânul siliconat al social-democraţiei, acestuia nu i-a mai plăcut ce simte şi s-a repezit ca hămesitul la sânul mai tânăr şi mai proaspăt siliconat al liberal-democraţiei.

Partidul i-a dat domnului Vitcu tot: masă, casă, carne, lapte, brânză, ouă, castraveţi muraţi, portocale, smochine şi mălăieş în călcăieş. Prin asta trebuie să se înţeleagă că profesorul fălticenean a beneficiat de pe urma partidului de funcţiile de parlamentar, şef al Inspectoratului Şcolar Suceava şi consilier judeţean.

Mihai Vitcu s-a supărat ca profesorul suplinitor pe sat în momentul în care PSD-ul nu l-a pus să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Fălticeni, dar PSD-ul n-a vrut să facă acest lucru pentru că nu-şi propusese să piardă alegerile încă din primul tur şi la o diferenţă umilitoare. Aşa spuneau sondajele, iar cu sondajele nu te pui.

Zice-se că ţiganului dacă nu-i dai şi duminica ceva rămâne nemulţumit, chiar dacă în celelalte zile ale săptămânii i-ai îndesat în buzunar bani, iar în desagă pâine cu parizer şi haine purtate o singură dată.

Mai nou, profesorului Vitcu dacă nu i-ai dat voie să candideze duminica, acesta se cătrăneşte rău de tot, chiar dacă până atunci tot i-ai îndesat în buzunar diferite legitimaţii de şef.

La schimb, Mihai Vitcu a dat PSD-ului cîţiva bani în contul cotizaţiilor şi a dat din umeri atunci când a trebuit să iasă la bătaie împotriva adversarilor politici.

Acum, la etatea pe care o are, în loc să-şi vadă liniştit de cariera sa didactică şi de social-democraţia pe care a îmbrăţişat-o încă din timpul capitalismului timpuriu, domnul Vitcu a dat din nou. A dat cu bâta în baltă şi s-a umplut din cap până-n picioare de respect. Respect din partea foştilor de colegi de PSD, noilor colegi de PD-L, profesorilor, elevilor, muncitorilor, inginerilor şi doctorilor, indiferent de vârsta, sexul şi religia acestora.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Respect din cap până-n picioare.
 Vizualizări articol: 3174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Respect din cap până-n picioare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
(22 iul 2008, 12:05:09
Bine zis Sorine!! Se vede ca ai ramas unul din putinii jurnalisti adevarati ai Sucevei!!!! Tot respectul!!!
1.1  RE: Corect trimis de
(22 iul 2008, 17:00:55
ti-ai inselat prietenii,sustinatorii si admiratorii ! o sa te bata DUMNEZEU ! esti un porc cu 2 fete ! te scuza varsta venerabila ! e normal sa apara scleroza la varsta ta ! oricum nu vei ajunge in parlament si vei fi scuipat in strada ! te-ai gandit la o batranete linistita ? te-ai inselat!!!! vei vedea !!!!!!!!
1.2  RE: Corect trimis de
(22 iul 2008, 17:57:03
la pensie vitcule,la cosul de gunoi al istoriei acestui targ ! un gest care te descalifica profund ! sunt dezamagit si dezgustat ! RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.3  RE: Corect trimis de
(22 iul 2008, 20:10:39
in primul rand ai demisionat din functia de om,vitcule si te-ai inscris pentru functia de magar ! mult succes in noua "meserie" ! multi dusmani ti-ai mai facut ! asta e :te bagi in troaca te mananca porcii ! sau nu ca doar esti unul dintre ei !
2.   ! trimis de
(22 iul 2008, 12:06:07
George Lesnea
3.   Jurnalism veritabil! trimis de
(22 iul 2008, 15:18:31
Avem in fata o mostra de jurnalism veritabil, nu scriere de simbrias, felicitari! Vreau sa cred ca veti ramane tot asa si va doresc asta din tot sufletul! Referitor la tema, cred ca una din cele mai urate manifestari ale democratiei noastre este traseismul politic, in care, inafara de extrem de rarele exceptii, regula este fuga dupa ciolan! Este posibil, ca PD-lul sa-l fi primit in partid pe profesorul Vitcu in cadrul unei strategii de lupta impotriva fostului presedinte al CJ [ar fi poate mai putin condamnabil pentru ei, dar mult mai blamabil pentru el], cert este traseistii sunt oamenii in care e mai bine sa nu ai, decat sa ai incredere!
4.   Rog trimis de
(22 iul 2008, 15:23:43
Rog ca pe ultimul rand din comentariul anterior sa fie citit"cert este ca", etc. Multumesc!
5.   Nu votati ciolanarul !!!!! trimis de
(22 iul 2008, 16:54:15
ne batem cu pumnul in piept ca vrem sa reformam clasa politica ! cum,invatand sa fim misei si nesimtiti de la acest individ,caruia nu ii mai ajunge ciolanul ? de la un individ ,care la 65 de ani,dupa 18 de intr-un partid,o coteste la dusmanii pe care i-a injurat si i-a dispretuit doar pentru a mai prinde un os de ros ? ce pilda primeste tineretul,ca asa trebuie procedat,interesul tau si de restul ne doare in spate ? acest misel vrea sa ne reprezinte in parlament ? haideti sa ii dam o lectie de viata la batranete si sa-l lasam acasa ! RUSINE MARE,vitcule !!!!! ESTI UN om DE NIMIC !
6.   De bine trimis de
(22 iul 2008, 17:47:05
Va citesc si pe Cancan. Sunteti buni si la Jupanul si greu de doborat. Sa va tina Dumnezeu. Pe ei si pe mama lor, oricare or fi ei!
7.   Gavrila Marza trimis de
(22 iul 2008, 22:44:11
Cat te plateste chiaburul marza pentru potlogariile debitate mai sus? Ai grija ca i se termina punguta si nu mai are bani de pensioara.
7.1  RE: Gavrila Marza trimis de
(22 iul 2008, 22:51:59
tu esti vitcu ? citesti Monitorul din Anglia unde te-ai refugiat la neamuri ca sa scapi de furia falticenenilor ?
8.   Revelatie trimis de
(23 iul 2008, 21:16:29
Nenea Vitcu, te votam ca te iubim, ca ca tine eminenta nu gasim!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei