Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poluare

Sucevenii, sufocaţi de fumul incendiilor de la groapa de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nori de fum asupra Sucevei. Duminică seara, întreg centrul Sucevei era învăluit într-un fum gros, asfixiant, care venea din zona gropii de gunoi, de pe malul râului Suceava.

La groapă, focul ardea intens, pe o suprafaţă de zeci de metri, topind tone de gunoaie, fumul şi cenuşa acestora fiind purtate de curenţii de aer în aproape toate cartierele Sucevei.

Dacă pentru majoritatea cetăţenilor, fumul şi mirosul neplăcut adus de vânt de la groapa de gunoi însemnă doar un disconfort temporar, pentru alţii, suferinzi de afecţiuni respiratorii, efectele incendiului înseamnă nu doar o neplăcere olfactivă, ci mai ales o acutizare a suferinţei lor.

Pentru stingerea incendiului de duminică seara, pompierii suceveni au intervenit de la ora 21,35 până după miezul nopţii. În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul s-a întins pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi de deşeuri menajere.

Cauza incendiului nu a fost clar stabilită, dar se pare că vinovaţi ar fi nişte ţigani care adunau de acolo cartoane şi fier vechi.

Cert este că astfel de incendii apar foarte des la groapa de gunoi a oraşului, în ciuda măsurilor luate de municipalitate şi de cei care administrează rampa de gunoi, iar efectele acestora sunt resimţite adesea de suceveni, care sunt obligaţi să inspire fumul rezultat şi să înghită particulele de praf şi cenuşă aduse de vânt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, sufocaţi de fumul incendiilor de la groapa de gunoi.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii, sufocaţi de fumul incendiilor de la groapa de gunoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Calau trimis de
(24 iun 2008, 11:10:53
Problema e ca groapa de gunoi arde incontinuu de ani de zile, fara oprire! Ce scrieti voi in ziar ABIA acum, se intampla din 2000 incoace. Cum de ati observat???

Pe de alta parte cei de la Garda de Mediu sunt insa preocupati sa-si ridice salariile!
1.1  RE: Calau trimis de
(24 iun 2008, 12:01:25
"se pare ca vinovati ar fi niste tigani "

Credeam ca e mai grav.. dar m'am linistit!
1.2  RE: Calau trimis de
(24 iun 2008, 18:10:05
Problema gropii de gunoi este veche si nimeni nu are dorinta sa o rezolve.Mult mai comod este sa organizezi spectacole ,zile festive etc.Oricum este ceva care tine de administratia judeteana intrucit o noua locatie nu pote fi decit in zona limitrofa Sucevei.
2.   Vorbe goale trimis de
(24 iun 2008, 13:43:39
Suceava utilitati si mediu ce a facut pentru ......Suceava
3.   NU AM DAT FOC trimis de
(24 iun 2008, 15:27:18
Noi tiganii suntem oameni civilizati, nu ne jucam cu focul
4.   Este adevarat trimis de
(24 iun 2008, 21:04:57
Daca sunt intrebati de ce nu rezolva acest caz,cei de la mediu spun:arde biogazul rezultat din oasele si cadavrele de animale,depozitate cu 20 de ani in urma de la abatorul IRIC.Parerea mea este ca acesti "mancatori de bani de la buget" care ridica salarii "doldora',trebuie inlocuiti cu personal tanar dornic sa munceasca.Acolo se taie "frunze la caini",cat e ziua de lunga.Bosorogii cu functii urmaresc afacerile proprii,directorii se plang pe "sest" ca deranjeaza politic,daca intervin si amendeaza pe cineva cu pile,etc,etc.Uite asa,inghitim fumul si inhalam mirosurile de la gropa de gunoi a orasului.
5.   Pentru Solca trimis de
(24 iun 2008, 23:40:36
Si-n orasul Solca, sub directa indrumare a d-lui Primar, se da foc la resturile aruncate la groapa de gunoi a orasului. Daca acesta nu se va potoli ne rezervam dreptul de-a sesiza Garda de Mediu. Grija D-le Primar !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei