Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dreptul la Replică

Referitor la cele trei articole apărute în ziarul dumneavoastră din 19 şi 20 iunie, respectiv PESTE 500 DE CÂINI DISPARUŢI DIN ADĂPOSTUL DE LA DRAGOMIRNA,UN MILIARD DE LEI PENTRU STERILIZAREA GRATUITĂ A CÂINILOR SUCEVEI ŞI SĂ MORI CĂLCATĂ DE TREN ŞI ARSĂ CU SMOALA,TU ŞI COPIII TĂI, aduc următoarele precizări :

1. referitor la afirmaţia „în mai puţin de doi ani de la înfiinţarea unui adăpost de câini…proprietarul Ies Eugenia a vândut terenul iar sutelor de căini adunaţi acolo li s-a pierdut urma” şi „primăria a oferit forţa de muncă pentru amenajarea acelui adăpost” :

- în octombrie 2004, am oferit Asociaţiei Pro Anima, gratuit, folosirea terenului cumpărat de mine la Dragomirna în suprafaţă de 80 ari pentru construirea unui adăpost pentru cei 180 de câini  care supravieţuiau în condiţii dramatice, închişi  timp de 5 luni  într-o hală la Iţcani –căini cărora le-am dus mâncare de acasă  din iulie până în octombrie 2004. Nu am fost membru Pro Anima, dar am sponsorizat, şi am participat la unele şedinţe. Deoarece discuţiile se lungeau şi venea iarna, am hotărât să încep singură amenajarea unui adăpost, fără să-mi dau seama în ce intru. Aici trebuie să facem distincţie între CONSTRUIREA adăpostului şi INTRETINEREA sa. Unchiul meu, Buta Vasile, ajutat de nişte rude, a fixat stâlpii şi gardul de împrejmuire iar betonarea, fosa septica, rigola, pietruirea drumului de acces şi a curţii interioare au fost realizate de SC BUCOVINA SRL, lucrare pentru care am primit factură. Căsuţa pentru îngrijitori a fost realizată de zilieri. De la primărie  mi-a fost împrumutat un generator de curent timp de două zile, cu care au lucrat doi angajaţi ai primăriei PE CARE I-AM PLĂTIT. În schimbul acestui serviciu şi a scutirii de o taxă de 7000 lei vechi, am pus la bătaie GRATIS, un teren proprietate personală, pentru care am plătit impozit, teren pe care timp de trei ani şi jumătate, nu mai puţin de doi, am găzduit, hrănit, îngrijit aproape 800 de câini COMUNITARI, adică aparţinând comunităţii, câini aruncaţi pe stradă de semenii noştri şi a căror gestionare, conform legii, revine Administraţiilor Domeniilor Publice aparţinând de Primării. Prin urmare, ce am făcut eu, a fost un act de VOLUNTARIAT-greu de înţeles de acei români care nu concep că o persoană poate face ceva fără să aibă un interes ascuns. La data aceea, nu eram membra nici unei grupări de protecţie a animalelor, nu aveam asociaţia şi NU AVEAM NICI O OBLIGAŢIE să fac acest lucru. Unde au fost în aceste trei zile , cei care au adus la adăpost zeci de câini promiţând că le vor plăti întreţinerea, dar pe care nu i-a mai văzut nimeni, cei care mi-aţi aruncat la poarta adăpostului zeci de pui cu picioarele rupte, câini cu capetele zdrobite  în saci legaţi ? În plus, în aprilie 2007 mi-am pus la dispoziţie gratuit casa, cu acordul DSV – dr Covaciu, care s-a transformat în spital şi unde o echipă de 7 veterinari germani, voluntari, găzduiţi pe cheltuiala mea, în casa mea,  au sterilizat gratuit 200 de câini aduşi de diverse persoane din curţile fabricilor sau din faţa blocurilor.

La data vinderii terenului, ultimii peste o sută de câini plecaseră în Germania, iar la îmbarcarea lor a fost invitată doamna jurnalistă Cristina Scorţariu care a filmat .

-„500 DE CÂINI DISPĂRUŢI” LI S-A DAT DRUMUL PE STRĂZI »

-Toţi câinii de la adăpostul din Dragomirna AU AVUT ÎNSEMNE ŞI AU FOST STERILIZAŢI. Primii 372 de câini au fost STERILIZAŢI GRATUIT de o echipă de medici plătiţi de Robert Smith, şi li S-A IMPLANTAT CROTAL CU NUMĂR DE INREGISTRARE. O copie a cestui registru se afla la DSV. Următorii câini care au venit la adăpost au avut MICROCHIP, de microchipare şi sterilizarea acestora din urmă s-a ocupat dr Verciuc Mihai. În străinătate au plecat aproape 600 de câini. Transporturile  s-au făcut cu un vehicul special construit în acest scop (proprietate a vicepreşedintele Fundaţie internaţionale de protecţie a animalelor ETN, THOMAS BUSCH ,care a vizitat adăpostul),numit de ei sprinter, cu o capacitate de 70 de locuri, cu un Fiat Ducato cu 50 de locuiri şi de mai multe ori cu maşini personale. Până la 1 ian 2007, data intrării în UE, plecarea lor s-a făcut pe bază de fise individuale, aprobate mai întâi la Bucureşti de către ANSV, iar apoi vizate de DSV Suceava. O copie a cestor documente se află la ANSV Bucuresti, una la DSV Suceava ,una la noi iar una în Germania. După 1 ian 2007 plecarea s-a făcut pe baza de paşapoarte individuale pe care le-am cumpărat de la DSV Suceava cu factură, apoi câinii au fost verificaţi de un reprezentant DSV care a vizat paşapoartele. ANSV Bucureşti a dat un număr de tara fiecărui paşaport. Aceste paşapoarte, fireşte, au însoţit câinii.

Prin urmare, nu eu trebuie să dovedesc  că nu am lăsat câinii pe stradă, ci CEI CARE AU LANSAT ACUZAŢIILE , vor trebui să dovedească  la PARCHET, faptul că, aceşti câini de pe strada cărora ei presupun că le-am dat drumul, au numărul de microchip sau crotal înregistrate la DSV  si la ANSV BUCUREŞTI, ŞI CORESPUND FOTOGRAFIILOR FĂCUTE DE NOI ŞI CARE SUNT POSTATE PE SITE-UL brunopet.de-la sectiunil’erfolge’,bp spezial’ unde apar pozele câinilor, la Dragomirna urmate de cele făcute în Germania. Tot acolo veţi găsi filmul celor 11 transporturi efectuate de nemţi, cu descrierea amănunţită a traseului, sosire, însoţite de fotografii.

Cât despre sposorizari, ele au fost colectate în baza unui contract cu fundaţia din Germania de către aceasta. Primii 20 000 eur au fost sustraşi de o membră a acestei organizaţii Ursula BAUHOFF, a urmat un proces in Germania între ele. La Suceava au trimis un avocat să verifice dacă aceşti bani au intrat la BP pentru că Ursula a venit la primăria Suceava –dar şi la adăpost cu ameninţări, însoţită de un bărbat înarmat, să reclame ca eu am luat banii. S-a dovedit ca aceşti bani nu au ajuns aici. La vremea respectivă am sesizat SRI –ul. Am primit sumele menţionate în presa care, aşa cum afirma zi detractorii mei, nu au acoperit cheltuielile adăpostului curent, gunoi, vidanja, îngrijitori, transport, ci au acoperit o parte din costul mâncării, al paşapoartelor, medicamentelor.

Cuştile au fost realizate de d-l Vatamaniuc, cu factura, tel 0744 392 357,nu aşa cum se afirmă în articol de primarie. CĂ AU FOST DONATE ADAPOSTULUI DIN LUNCA împreună cu toate materialele de la adăpost, plase sudate, castroane, furtun, radiatoare, asta da e adevărat. De asemenea, atât înainte cât şi la  plecarea mea am  sposorizat în repetate rânduri adăpostul din luncă cu bani şi cu alte materiale.

Celelalte aspecte sesizate în presă sunt găinarii, atacuri comandate la persoană pentru care cei implicaţi vor răspunde în faţa instanei. Camionul la care se face referire nu a fost desigilat la Suceava, a plecat sigilat. Dar chiar dacă ar fi fost desigilat, prin lege, ONG –urile trăiesc din sponsorizări şi chiar să fi primit un monitor, care e problema? Am un ONG, contacte internaţionale şi ar fi normal să dispun de aparatura necesară, numai că toate notele de corespondenţă, de ordinul miilor-având în vedre uriaşa muncă de plasare a câinilor-s-au făcut pe cheltuiala mea, folosind aparatura mea. Era normal să am şi un sediu, doar am scăpat oraşul  de 800 de câini. Dar şi aici, am pus la bătaie casa mea, accea  din anunţul imobiliar.

Cât despre divulgarea salarului-ilegala, fiind de la o firma privata, vă aduc la cunoştinţă că am avut în anumite perioade două servicii, spre exemplu, la LICEUL Ştefan cel Mare şi simultan la fundaţia americană Holt International, care activa în domeniul protecţiei copilului, şi altele.

Domnilor jurnalişti, aţi uitat să spuneţi că în perioada în care am gestionat adăpostul de câini, făceam o navetă zilnică de 200km pe zi, plecată de la 6 a.m.până la 8.p.m. Putea cineva face mai mult? Mă tem ca din cauza acestor mizerii jurnalistice, multora le va fi lehamite să se înhame la activităţi în folosul comunităţii, fără să aibă vreo obligaţie. Şi un ultim cuvânt: în trei ani şi jumătate nici unul din cei doi jurnalişti nu au avut curiozitatea să vină o dată la adăpost, pe Dana Humoreanu nici nu o cunosc, iar pe Cosmin Romega îl ştiu doar din vedere, fiind elev la liceul la care am predat.

Eugenia Ieş

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dreptul la Replică.
 Vizualizări articol: 1820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 9 voturi
Dreptul la Replică4.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce... trimis de
(24 iun 2008, 12:30:00
...DREPTUL LA REPLICA nu apare pe prima pagina ca si celelalte aricole..."deosebite" ?
2.   Aha,m-am dumirit.. trimis de
(24 iun 2008, 13:09:40
de unde rezulta ca Ion lungu s-a suparat ca cainii comunitari din Suceava au intrat inaintea lui in Uniunea Europeana.
3.   Scenariu trimis de
(24 iun 2008, 14:43:10
Scenariul a fost urmatorul:miercuri a fost criticata Pro Anima,joi si vineri Bruno Pet.Sambata a aparut in Zori Noi articolul prin care Ion Lungu se plange ca nu a putut rezolva problema cainilor comunitari din cauza militantilor pentru protectia animalelor(care ati vazut in presa ce hoti ,ce corupti sunt),ca lui ii pasa de oameni nu de caini.Azi,apare dreptul la replica alaturi de articolul "Ion Lungu da sarmale la oameni",nu la caini ,ca altii.Ma,da"prosti ne mai cred.
4.   CORRECT trimis de
(24 iun 2008, 14:50:01
Ma Cataline,da destept..si toate ticluite de Romega..A cui unealta o fi Romega?
5.   Verificati povestile inainte sa le publicati trimis de
(24 iun 2008, 19:25:42
Redactia Monitorului de Suceava ar trebui sa repare raul adus acestor oameni. Am stiut de cind am citi articolul ca e bazat pe rea credinta. Asemenea "publicitate" descurajeaza donatiile catre cei care doresc sa faca ceva. II descurajeaza chiar si pe cei ce fac voluntariat.

Ceea ce s-a facut la Suceava pentru ciinii abandonati, de catre persoane particulare si organizatii de caritate, ar fi trebuit importat de catre Institutia Primariei. Oameni aceeia au dechis niste drumuri si canale de comunicatie foarte pretioase. Dar ca de obicei e mai usor sa distrugi decit sa intelegi, sa inveti si sa continui munca.

Rusine Primariei din Suceava, rusine celor care au scris si publicat asemenea mizerii!

Datorita lor mai multe animale vor suferi si odata cu ele si locuitorii Sucevei.

6.   Dar copiii vanduti? trimis de
(24 iun 2008, 20:51:45
Doamna Ies nu precizeaza cati copii a exportat in perioada cand avea doua servicii si cat ca castigat din "export", caci din invatamant se stie.
6.1  RE: Dar copiii vanduti? trimis de
(24 iun 2008, 21:11:14
Baumax,tu esti Romega,hotomanule,ai vrut sa ne pacalesti...
7.   Iti mai vand un pont trimis de
(24 iun 2008, 21:24:34
am informatii precise ca Ies a vandut rezervele de uraniu ale Romaniei
8.   S-o lasam trimis de
(24 iun 2008, 21:27:25
.. sa se odihneasca in pace , caci nu are pic de respect pentru cei din jur, si pe unde a trecut, n-a lasat decat venin, era culmea ca la caini sa faca ceva bun.
8.1  RE: S-o lasam trimis de
(25 iun 2008, 02:36:07
veninoase sunt comentariile voastre,Cineva aici are un interes ca sa o discrediteze.De fapt ,de la ce v-ati luat?Intai ca din cauza ei sunt caini pe strada si se pare ca e invers,datorita ei s-a mai redus numarul lor.Sa asteptam rezultatul anchetei.Apoi ati ajuns la lu cruri care nu au legatura cu cainii.Azi maine o sa o acuzati de subminarea economiei nationale.O cunosc pe aceasta femeie de multi ani.Adevarat,e o femeie aspra,dar eficienta si razbatatoare.A facut multe lucruri demne de respect.Dar asa e la noi.Tinta non valorii este intotdeauna valoarea.
9.   Unele trimis de
(25 iun 2008, 07:22:45
unele comentarii de aici par scrise de internii spitalului de nebuni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei