Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNDR

115 milioane de euro în judeţ, pentru proiecte rurale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care se pot obţine fonduri de la Uniunea Europeană pentru demararea de investiţii pentru dezvoltarea rurală, a prins foarte bine la Suceava, în sesiunile de înscriere de până acum fiind depuse deja 68 de proiecte, care vizează obţinerea de finanţări în valoare de 115 milioane de euro.

Dintre aceste proiecte, 36 au fost depuse la măsura 322, care vizează „renovarea şi dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”. Majoritatea proiectelor de la această măsură au fost depuse de primăriile din comune, care solicită cu precădere bani pentru modernizarea drumurilor.

La măsura 121, prin care se pot obţine bani pentru „modernizarea exploataţiilor agricole”, au fost depuse 21 de proiecte, cele mai multe pentru înfiinţarea ori modernizarea fermelor de vaci de lapte. La măsura 123, „creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” au fost depuse un număr de 11 proiecte.

Având în vedere că mulţi dintre cei care au întocmit proiecte au experienţa anilor precedenţi, iar majoritatea au apelat la specialişti în proiecte, este de aşteptat ca propunerile de investiţii acceptate să fie în procent foarte mare.

În anii precedenţi, când s-au putut obţine finanţări prin programul SAPARD, din totalul de 313 proiecte depuse, numai nouă au fost declarate neeligibile. Dintre cele eligibile, până la această dată au fost finalizate 148.

Pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în următoarea perioadă vor fi organizate noi sesiuni de înscrieri, atât prin vechile măsuri, cât şi prin altele care vor introduse treptat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 115 milioane de euro în judeţ, pentru proiecte rurale.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
115 milioane de euro în judeţ, pentru proiecte rurale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asfaltare? trimis de
(24 iun 2008, 11:33:02
Intre com. Volovat si DN Suceava - Radauti este un tronson de drum de aproximativ 3 km asfaltat printr-un program asemanator, acum trei ani. La data actuala nu mai ai cum sa mergi pe acesta cu masina mica ca-ti rupi rotile! Plin de gropi cat craterele, la capatul lui mai marii judetului sau macar cei ce au receptionat lucrarile, nu au avut bunul simt sa ia macar placuta cu informatiile despre sapard si banii ingropati. O suma colosala! Oameni buni, asfaltul avea 3 cm grosime si a fost turnat in bataie de joc!

Dragi alesi va rugam nu mai faceti proiecte de acest gen ca ne doare sufletul de banii incasati de voi si familiile vostre facand mai mult ca cei "dinainte"!
2.   Completare trimis de
(24 iun 2008, 14:38:27
Acela este un proiect Sapard calamitat....proiectul initial facut de proiectant a fost prost....asta e adevarul
3.   Observator trimis de
(24 iun 2008, 16:19:51
In general ,unde lucrarile au iesit prost din diferite motive,s-a gasit scuza calamitatilor .Cert este ca nimeni nu a analizat oportunitatea unor proiecte din mediul rural.Sint drumuri care nu duc nicaieri ,alimentari cu apa inutile ,etc.Numarul mare de proiecte este mai degraba rezultatul dorintei unora de a mai ciuguli cite ceva.S-a discutat vreodata cite din localitatile rurale au un viitor cert si care din ele trebuie dezvoltate ? .Unele; cu siguranta vor dispare incetul cu incetul.
4.   Da DOAMNE. trimis de
(24 iun 2008, 21:42:15
Da Doamne ca macar acum primarii comunelor Sadova si Breaza sa colaboreze si sa lege cele doua localitati cu un drum , ca sa se poata circula omeneste. Stiu ca D-ul Rusu de la Sadova este bine intentionat in acest sens, sa-i deschida ochii si primarului de la Breaza si sa vedem visul multor cetateni din ambele comune, care circula pe acest drum realizat. DA DOAMNE !!!!!!
5.   Domnu ziarist de unde ai informatiile astea? trimis de
(25 iun 2008, 00:51:39
in portofoliu de proiecte al consiliului judetean nu exista nici un proiect corect pe masura 322.nu stiu ce au depus astia ,dar daca aveai curiozitatea sa privesti ghidul la 322 ai fi vazut ca nu poate fi depus decat un proiect de un milion de euro pentru un drum , un milion pentru apa canal ,sau cumulat doua milione si jumatate pentru un proiect de un drum,apa canal si o cladire . mirza avea proiecte de la 3 sau patru milione in sus asa ca, cred ca au fost respinse din start.astea sunt vrajeli ce scrii tu aici!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei