Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Falsuri dovedite

O firmă falimentară a obţinut lucrări de 1,1 milioane de euro la Centrul Economic Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au falsificat documente pentru a obţine lucrări. Una din cele zece firme care a efectuat lucrări de construcţie la Centrul Economic Bucovina de la Salcea, de lângă Suceava, are mari probleme cu legea. Pentru că era în faliment şi nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate, conducerea firmei a hotărât să falsifice o serie de acte, printre care certificatele de atestare fiscală.

 

Neregulile comise de reprezentanţii SC Mega Electric SRL Buftea au ieşit la iveală în urmă cu circa doi ani, iar după mai multe luni de anchetă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat ancheta.

În dosar au fost trimise în judecată două persoane, Mihai Tiberiu Vicol, de 34 de ani, administratorul SC Mega Electric SRL Buftea, şi Gina Capota, de 35 de ani, director administrativ la aceeaşi societate.

De comun acord, cei doi au decis să falsifice o serie de documente pentru a primi lucrări la Centrul Economic Bucovina din Salcea.

Pentru a dovedi că îndeplinesc condiţiile de eligibilitate solicitate în cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, reprezentanţii firmei ilfovene au modificat certificatele de atestare fiscală, şi au completat o serie de recomandări favorabile propriei firme, recomandări care ar fi venit din partea unor societăţi extrem de puternice şi serioase, cum ar fi Hidroelectrica Bucureşti, Cosmorom sau Mobilrom.

De asemenea, în aprilie 2005, SC Mega Electric SRL Buftea a intrat în interdicţie bancară, aspect pe care reprezentanţii societăţii au evitat să-l prezinte firmei AKTOR, partenerul Consiliului Judeţean Suceava care câştigase licitaţia pentru construcţia Centrului Economic de la Salcea.

Tot pentru a nu pierde lucrările şi contractul de peste 1,1 milioane de euro, Tiberiu Vicol şi Gina Capota au omis să-i înştiinţeze pe cei de la AKTOR că Tribunalul Bucureşti avea deschise mai multe dosare privind deschiderea procedurii de reorganizare judiciară şi faliment, respectiv procedura de insolvenţă a firmei din Buftea.

 

Două acuzaţii pentru fiecare inculpat

Atât Tiberiu Vicol, cât şi Gina Capota vor fi judecaţi pentru câte două fapte, ambele la Legea 78/2000. Este vorba de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene, respectiv omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din acelaşi buget.

Centrul Economic Bucovina a fost dat în folosinţă la finele anului 2006, iar valoarea totală a proiectului s-a ridicat la peste 5 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor, 62,58%, a venit din fonduri europene, contribuţia din fondul naţional a fost de 24,32%, iar Consiliul Judeţean Suceava a alocat 13,10% din suma totală a investiţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă falimentară a obţinut lucrări de 1,1 milioane de euro la Centrul Economic Bucovina.
 Vizualizări articol: 979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O firmă falimentară a obţinut lucrări de 1,1 milioane de euro la Centrul Economic Bucovina5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani aruncati pe apa sambetei trimis de
(24 iun 2008, 12:16:05
am fost si eu la CEBS si am ramas uimit de kitchul imens pe care l-a construit marza....un centru economic are trebui sa fie placat pe jos cu marmura sau granit,pe cand acolo e o gresie ieftina de sus pana jos....
1.1  RE: Bani aruncati pe apa sambetei trimis de
(24 iun 2008, 13:14:06
eu am avut pt o perioada scurta de timp un spatiu inchiriat acolo..

s-au facut niste mega-combinatii la constructia CEBS-ului care si azi e gol (poate sunt vreo 3-4 firme care mai au activitate acolo)

gresia de pe jos e gresie de baie.

daca vrei sa inchiriezi o suprafata, nu poti lua decat o camera din aia imensa care costa enorm. spatiul a fost impartit total aiurea..la al doilea etaj ai niste camera IMENSE care au vreo 5m inaltime (se puteau face lejer 2 etaje)

si cel mai aiurea:esti total rupt de realitate acolo . nu ai acces la internet, telefon .nici macar sa iti iei ceva de mancare.
1.2  RE: Bani aruncati pe apa sambetei trimis de
(24 iun 2008, 13:29:00
Dreptatea este de partea voastra! De cand cu organizarea expozitiei de masini am vizitat si eu acest CEBS. Auzi tu "Incubator de afaceri". Un colos nefunctional si total izolat de lume. Pe banii nostri! Iar chestia cu firma de constructii din articol, sunt constient ca cineva a stiut pentru ca nu primesti contracte pe o asa suma fara sa nu te sustina cineva! Contra cost desigur.
1.3  RE: Bani aruncati pe apa sambetei trimis de
(24 iun 2008, 14:13:52
Imi spune si mie cineva ce preturi se practica in centrul asta economic ?
2.   Cat a produs CEBS trimis de
(24 iun 2008, 13:41:34
Cati lei a produs CEBS pana acum si ce s-a facut cu ei?
3.   CEBS trimis de
(24 iun 2008, 14:15:49
CE SA PRODUCA FACUT PESTE MANA SI PAPA NU PRODUCE...numai personalul care deserveste ,nu cred ca se autofinanteaza,,,,,,,,,,
4.   Acest articol vine prea tirziu trimis de
(24 iun 2008, 14:17:51
de ce nu ati publicat astfel de articole in campania electorala? de ce nu ati publicat astfel de articole anul trecut? sau realitatea depinde de cine e la putere?
4.1  RE: Acest articol vine prea tirziu trimis de
(24 iun 2008, 15:27:50
d-LE "ZIARIST"sandrinio ,de ce ai tacut timp de 2 ani ,de ce nu ai aratat aceste porcarii facute de MARZA ,nu ai avut curajul,sau nu ati avut unda VERDE,corect?Deci nu inteleg ce rol mai are mas media in provincie ,cand va temeti sa tratati realitatea asa cum e indiferent de cine este implicat?As spune ca sunteti implicati si voi prin faptul ca practicati politica STRUTULUI,S sau sunteti mituiti sau lasi ,cam tot aceea va este vina.Intrebarea este........ voi ce rost mai aveti in aceasta societate ,ca sa ce?.....Sa dezvaluiti niste lucruri cu intentia sa ce ?sa ne enervati?,SI DE CE NU ATI DEZVALUIT ACESTE LUCRURI in campania electorala,nu puteati risca,daca iesea MARZA din nou,de aceea?

-
4.2  RE: Acest articol vine prea tirziu trimis de
(24 iun 2008, 16:39:49
Auzi, coana Vera, vezi ca ti se arde cratita pe foc in garsoniera si ti se afuma igrasia... Daca esti asa patrunsa de spirit civic, de ce nu ai dat cu subsemnatul inainte de alegeri tu. Sau de ce nu te semnezi aici cu numele real, curajoaso...Daca aparea articolul in campanie ce faceai, votai pe taica fluture de doua ori, ca se pricepe la muls vacile? Usor mai e sa dai cu flegma in altii. Ba in baiatul de la ziar, ba in M�rza. Dar daca faceau acolo un cotet cu Rapirea din serai pe pereti, cu pavilion special pentru mahalagioaice si daca puneau o manelutza la intrare, le pupai talpile si spuneai vecinelor ca dl Marza e sexy...Puah, oribila natzie!
5.   Oare cat a costat? trimis de
(24 iun 2008, 15:07:19
Cat a costat aceasta enorma cladire ce are gresie de baie pe jos pusa sub trei inoxuri si gata centru de afaceri? In camp? Ma mir ca are lumina!!!
6.   O propunere trimis de
(24 iun 2008, 15:12:08
Propun sa o faca puscarie pentru romanasii exportati din Italia. Biletul este platit de italieni pana la Salcea si de aici nu mai costa nimic. Si la cat de bine este proiectata o sa le fie dor de lumina soarelui!
6.1  RE: O propunere trimis de
(24 iun 2008, 15:30:48
Eu propun sa faca puscarie MARZA pentru niste bani publici cheltuiti aiurea .Ar trebui sa existe niste legi in aceasta privinta ,nu credeti?

6.2  RE: O propunere trimis de
(25 iun 2008, 09:02:01
Mai bine ar face o puscarie in locul complexului.
7.   Reintoarcerea epocii de aur trimis de
(25 iun 2008, 08:54:30
Exact ca in epoca de aur sa construim cladiri marete si fara nici un rost. Vorba aia: sa se vada ce am construit cat am fost la putere.

Intrebarea este: cine merge la salcea ca sa faca afaceri in acel centru ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei