Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infestaţi cu Salmonella

Au băgat 15 oameni în spital pentru că nu s-au spălat pe mâini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două dintre angajatele discotecii Dance Vip, din Gura Humorului, local care funcţionează în incinta Casei de Cultură din oraş, sunt responsabile de transmiterea Salmonellei şi îmbolnăvirea de toxiinfecţie alimentară a unor persoane.

Barmaniţa şi bucătăreasa unităţii se fac vinovate de faptul că au manipulat alimentele cu mâinile murdare, favorizând astfel infestarea cu temuta bacterie a mâncării ce urma să le fie servită clienţilor.

Aşa indică cercetările întreprinse de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Suceava, după ce mai multe persoane care au frecventat discoteca în prima parte a lunii iunie au acuzat simptome de febră, greţuri, vărsături, dureri abdominale, scaune diareice şi astenie.

 

Numărul bolnavilor trataţi în spital a ajuns la 15

Bolnavii au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în secţia Boli Infecţioase, cu diagnosticul de enterocolită acută, în toate cazurile fiind vorba de forme medii. Potrivit ultimelor date înregistrate de responsabilii din cadrul ASP, numărul pacienţilor trataţi în această unitate sanitară a ajuns la 15, după ce alte două cazuri au fost consemnate în după-amiaza zilei de sâmbătă, 21 iunie.

Printre cei care au avut nevoie de tratament intraspitalicesc după ce au mâncat hamburgheri cu maioneză, infestaţi cu Salmonella, la discoteca Dance Vip, se numără şi trei minori. Responsabilii de la ASP afirmă, însă, că numărul bolnavilor este în realitate mult mai mare, dar unii s-au tratat fie la unitatea spitalicească din Gura Humorului, fie la domiciliu.

Ieri, angajaţi ai Autorităţii de Sănătate Publică Suceava se aflau la faţa locului, încercând să descopere care este numărul real al victimelor. „Din informaţiile noastre, ar mai fi o studentă de 21 ani, care a beneficiat de spitalizare de o zi la Gura Humorului, o profesoară care a sărbătorit sfârşitul de an împreună cu elevii la discotecă şi băiatul unui doctor. Ultimii doi s-au tratat în ambulator”, a declarat dr. Ana Şfaiţer, şefa Compartimentului de Epidemiologie al Autorităţii de Sănătate Publică Suceava.

 

De Zilele Sucevei, ASP a intensificat controalele

Ieri, reprezentanţii discotecii s-au prezentat la sediul ASP cu documentele localului. Dr.Ludovic Abiţei, şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul acestei instituţii, a declarat că nu au fost aduse toate actele necesare, administratorii de la Dance Vip neprezentând, de exemplu, carnetele de sănătate ale salariaţilor, despre care au spus că se află în lucru.

“Oricum, în local, salubritatea este la pământ. În plus, două angajate, bărmăniţa şi bucătăreasa, sunt purtătoare de Salmonella. Este clar că îmbolnăvirile s-au produs din cauză că nu s-au respectat normele de igienă. Cu alte cuvinte, salariatele au fost la toaletă, dar ulterior n-au folosit apa şi săpunul. În carne nu s-a găsit Salmonella, ceea ce arată că produsul finit a fost manipulat cu mâinile murdare”, a punctat dr. Ludovic Abiţei, adăugând că pentru toate deficienţele găsite la discotecă, pe lângă măsura de suspendare a activităţii, va fi aplicată şi o amendă. Sancţiunea pe care o riscă reprezentanţii Dance Vip se ridică la 12 mii lei.

“Recomand sucevenilor să aibă grijă ce mănâncă şi de unde, mai ales acum, de Zilele Sucevei. La primele simptome de boală, le recomand să se prezinte la medic”, a avertizat şeful Inspecţiei Sanitare de Stat, cu precizarea că în această perioadă au fost intensificate controalele la unităţile de alimentaţie publică şi la comercianţii ambulanţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au băgat 15 oameni în spital pentru că nu s-au spălat pe mâini.
 Vizualizări articol: 1808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au băgat 15 oameni în spital pentru că nu s-au spălat pe mâini5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plini de mizerabili cu lanturi de aur la gat trimis de
(24 iun 2008, 11:09:08
De pe bancile scoli elevii nu stiu sa se spele pe maini sau sa-si taie unghiile si pe dinti..Nu li se mai face niciun control macar de asistenta unitatii care sta doar si fumeaza 8 ore in cabinet.Trece greu timpul.

Asa AJUNG LA LOCURILE DE MUNCA SI NU STIU NIMIC DE IGIENA ELEMENTARA.
1.1  RE: Plini de mizerabili cu lanturi de aur la gat trimis de
(24 iun 2008, 11:31:08
la puscarie cu ele.. in mediul lor!
1.2  RE: Plini de mizerabili cu lanturi de aur la gat trimis de
(24 iun 2008, 12:16:29
Pana sa ajungi la cadrele medicale adu-ti aminte ca IGIENA se invata din frageda pruncie, adica din familie.
2.   Gospodinele humorului trimis de
(24 iun 2008, 18:05:55
da cine sunt ma astea doua gospodine de au bagat 15 oameni in spital? cum le cheama?.... nik nume?
3.   Salmonella se ia de la oua!! trimis de
(24 iun 2008, 23:54:57
de vina e maioneza!!giardia, hepatita si multe alte boli se iau de la maini nespalate!!
4.   Curatenia trimis de
(25 iun 2008, 08:47:45
igiena personala SE INVATA de mic copil ! dar atata timp cat o mare parte a adultilor nu folosesc apa si sapunul decat doar de Pasti si de Craciun ce pretentii poti sa mai ai ? romanii sunt printre ultimii din Europa la consumul de sapun, pasta de dinti si detergenti dar sunt pe locul 2 !? la cheltuielile pentru bauturi alcoolice si asta intr-o ancheta oficiala care nu ia in calcul si alcoolul negru (dupa unele surse ar fi cam 50-60% din consumul oficial). si daca am fi deficitari doar la igiena dar, din nefericire, suntem deficitari la toate capitolele. NU ajunge sa avem o tara bogata si ceva inteligenta nativa cum sustinea cineva zilele trecute pe la o televiziune oarecare. TREBUIE sa punem osul la munca ! Avem foarte multe de recuperat. Nimeni nu va veni sa ne faca treaba !
4.1  RE: Curatenia trimis de
(25 iun 2008, 12:09:23
Bauturile alcoolice sunt folosite pe post de dezinfectant intern. Ati vazut vreodata vreun cocalar care sa aiba probleme de sanatate din cauza microbilor ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei