Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Limitări de viteză pe opt regionale de cale ferată, din cauza caniculei

Marţi, 24 Iunie 2008 (17:31:27)

Compania Naţională de Căi Ferate CFR anunţă că, din cauza caniculei care determină temperaturi foarte ridicate la nivelul şinelor (peste 50 de grade Celsius), circulaţia trenurilor se desfăşoară cu limitări de viteză, de marţi, pe opt regionale de cale ferată.
  Potrivit CFR, începând de marţi, la ora 12.00, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu limitări de viteză cuprinse între 60 -100 km/h pentru trenurile de călători şi 50-70 km/h pentru trenurile de marfă, pe opt regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, în urma avertizării transmise de Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, potrivit căreia în acest început de săptămână temperaturile vor depăşi 35-36 de grade Celsius, în mai multe judeţe ale ţării, precum şi în municipiul Bucureşti.

Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate va efectua, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină) iar, preventiv, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă, fapt care va produce întârzieri în traficul feroviar, informează un comunicat de marţi al Ministerul Transporturilor.

"Menţionăm faptul că, în perioada de caniculă (32 - 40 grade Celsius în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 50 şi 58 grade Celsius. Reducerea vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale este, de asemenea, aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Totodată, pe tronsonul Bucureşti - Constanţa, pe lângă limitările de viteză impuse de temperaturile ridicate, circulaţia trenurilor de călători va fi influenţată şi de lucrările de reabilitare care se desfăşoară pe această rută unde se circulă pe un singur fir", potrivit aceluiaşi comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limitări de viteză pe opt regionale de cale ferată, din cauza caniculei .
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limitări de viteză pe opt regionale de cale ferată, din cauza caniculei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei