Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iun 2008 - Anul XIII, nr. 146 (3827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

Peste 100 de mii de opţiuni, exprimate pe fişele de înscriere la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii suceveni absolvenţi de gimnaziu şi-au exprimat peste 100 de mii de opţiuni pe fişele de înscriere la liceu, pentru specializările din licee şi şcolile de arte şi meserii din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, a declarat că „în urma încheierii perioadei de înscriere la liceu şi a introducerii datelor în centrele de înscriere, la nivelul judeţului Suceava numărul total de opţiuni exprimate de candidaţi pentru specializările din licee şi scoli de arte şi meserii a fost de 109.673”. 7474 de absolvenţi de clasa a opta şi-au depus până pe 20 iunie fişele de înscriere la liceu. 92 dintre aceştia provin din  judeţele Botoşani, Iaşi, Bistriţa Năsăud, Covasna, Mehedinţi, Braşov şi Vaslui, iar restul de 7382 de elevi sunt absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava.

Peste 200 de elevi suceveni au ales să urmeze un liceu cu profil vocaţional. Admiterea elevilor în clasele cu profil vocaţional s-a derulat în perioada 12-15 iunie, iar candidaţii înscrişi au susţinut probele de aptitudini specifice fiecărui profil.

Conform planului de învăţământ, la nivelul judeţului Suceava au fost aprobate opt clase a noua cu profil vocaţional. Aceste clase vor funcţiona la Liceu cu Program Sportiv, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi la Seminarul Ortodox Liceal „Mitropolitul Dosoftei”.

De asemenea, la Comisia Judeţeană de Admitere au fost înregistrate 20 de cereri ale elevilor de etnie romă care vor să-şi continue studiile pe locurile special rezervate pentru ei. 15 dintre ei au optat pentru locuri la liceu, iar cinci dintre ei la şcolile de arte şi meserii.

Repartizarea computerizată a candidaţilor se va face pe 27 iunie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 100 de mii de opţiuni, exprimate pe fişele de înscriere la liceu.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 100 de mii de opţiuni, exprimate pe fişele de înscriere la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei