Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă

În fiecare lună, peste 2000 de copii suceveni rămân fără alocaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Neglijenţa părinţilor lasă, lună de lună, peste 2000 de copii suceveni fără alocaţie. Din cauză că poştaşul nu găseşte părinţii acasă de trei ori consecutiv, când merge să facă plata alocaţiei, sau pentru că adresa beneficiarului nu este trecută corect în documente, copiii sunt privaţi de sprijinul acordat de stat, de 32 de lei lunar.  Banii se întorc în contul Direcţiei Muncii şi la trei cupoane de alocaţii returnate consecutiv instituţia sistează automat plata, până la elucidarea situaţiei.

Conform evidenţelor Direcţiei Muncii Suceava, sunt la această oră în plată 160.000 de copii, aproape de 3 ori mai mult faţă de 1 ianuarie a.c., când Direcţia plătea alocaţii doar pentru 57.000 de copii. Alocaţiile celor 160.000 de copii se plătesc pe 107.397 de cupoane, din care în luna martie s-au întors la Direcţie 2.162 cupoane, faţă de o medie de 600-800 de cupoane returnate, în perioada premergătoare preluării tuturor plăţilor pentru copii la Direcţia Muncii.

 

Alocaţia pe card, soluţia pentru absenţa părinţilor

În aproximativ 10 la sută din cazuri motivul blocării plăţilor este plecarea părinţilor în străinătate fără desemnarea unui tutore legal pentru copil.

În restul cazurilor este vorba despre adrese eronate, situaţie valabilă în special pentru copiii şcolari, şi despre absenţa părinţilor de la domiciliu în ziua de plată.

Cea mai simplă rezolvare, conform reprezentanţilor Direcţiei Muncii Suceava, este plata alocaţiei pe card bancar, mai ales că instituţia are convenţii cu toate băncile. Deşi modernă şi uşoară, la această modalitate de plată au apelat doar 20 la sută din părinţii copiilor suceveni, ceea ce înseamnă aproape jumătate din copiii din oraşe.

Soluţia poate fi adoptată, însă, şi de copiii din mediul rural, cu carduri CEC, având în vedere că această instituţie bancară are cea mai bună acoperire cu agenţii la sate.

Tot în acest fel se poate rezolva şi problema celor care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, deoarece plata alocaţiei se face direct în cont bancar, fără a mai fi necesară prezenţa părintelui sau tutorelui legal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În fiecare lună, peste 2000 de copii suceveni rămân fără alocaţii.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În fiecare lună, peste 2000 de copii suceveni rămân fără alocaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu am luat alocata de 2 luni trimis de
( 7 mai 2008, 11:47:43
mama nu are timp sa mearga dimineata la posta pentru ca lucreaza.postasul nu vine acasa,sau cel putin la mine nu a ajuns niciodata.Vreau mai multe informatii referitoare la punerea banilor pe card.La posta nu pot lua nicio informatie pt ca angajatii sunt prea ocupati:)).astept un raspuns.
1.1  RE: Nu am luat alocata de 2 luni trimis de
( 7 mai 2008, 14:33:15
Mai nu mai vorbiti prostii ca nici cei care au alocatia pe card nu au primit,atunci e problema de sus ,atata i-a zapacit pe copii,ba cu carnet de alocatie,ba prin posta,numai ca sa te poarte pe drumuri si sa iti intinda nervii la maxim.
2.   Posta romana??? care posta??? trimis de
( 7 mai 2008, 14:56:04
fratilor! Habar nu aveti ca de fapt postasul nici macar nu avizeaza! Mi s-a intamplat mie, deci nu vorbesc din auzite!!! Ca-i e lene sau ca nu are chef, nu stiu!! Cutia mea postala e OK, avem si interfon, totusi nu am gasit nici un aviz! La posta am aflat ca fusesem avizat de doua ori! Si functionara era foarte agresiva!! Cum pot sa dovedesc ca acest postas nu a lasat nici un aviz???????????
3.   De ce? trimis de
( 7 mai 2008, 15:47:46
Parca s-a facut 40 RON alocatia, de ce 32 RON?
4.   Din ianuarir de cand sa trecut iar pe cupoane....a trimis de
( 7 mai 2008, 16:59:50
dap.la mine de ex postasul vine doar dimineata in jur de 11,si normal ca nu sant acasa,doar merg la munca!Si atunci.......de unde sa gaseasca pe cineva acasa.La intrebarea mea postasul mi-a spus ca nu-si schimba programul ,ca e mai convenabil pt el sa vina dimineata.In modul asta e mai usor pt dumnealui.........lipsa de la domiciliu....si face returnarea........decat sa stea sa mai completeze cuponul......
5.   Bietele alocatii trimis de
( 8 mai 2008, 09:34:00
Plata alocatiei prin card o fi ea cea mai simpla rezolvare, de aceea personal am si apelat la aceasta modalitate, insa de fiecare data cand vreau sa vad daca mi/au intrat banii in cont, banca imi ia comision. SI ALOCATIA TOT N/A INTRAT NICI ACUM !!!!! PE NICIO LUNA!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei