Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fermierii din Moldova s-au adunat la Suceava pentru a se informa despre fondurile UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de şedinţe a Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava s-a dovedit neîncăpătoare ieri, pentru aproape 250 de persoane din şase judeţe ale Moldovei, venite să se informeze despre ce le oferă Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), instrumentul prin care Uniunea Europeană acordă finanţări pentru zeci de investiţii în agricultură şi nu numai.

Întâlnirea de informare, la care au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai altor autorităţi din domeniu, dar şi directori ai unor bănci dispuse să acorde credite celor care vor să demareze o investiţie, a atras fermieri, reprezentaţi ai firmelor de consultanţă, ai autorităţilor publice locale, potenţiali beneficiari ai proiectelor, din Neamţ, Botoşani, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Suceava. 

În cadrul întâlnirii s-au dat asigurări că programul va putea fi accesat de oricine va întocmi un proiect serios, dosarele urmând a fi primite în mai multe sesiuni. Cele trei măsuri deja lansate au fost prezentate în detaliu, cei interesaţi aflând totul despre procedura administrativă şi documentele necesare pentru proiecte.

 

Ce oferă PNDR

PNDR, numit şi „noul SAPARD”, oferă în momentul de faţă posibilitatea de obţinere de finanţări de până la 75% din valoarea proiectului, în cadrul a trei măsuri.  

Măsura 322 se adresează în principal primăriilor şi vizează obţinerea de bani pentru construirea de drumuri ori pentru renovarea de cămine culturale, primării ori grădiniţe.

Printr-o altă măsură, 121, se pot obţine bani pentru modernizarea exploataţiilor agricole. Persoane fizice autorizate, asociaţii familiale ori persoane juridice pot obţine fonduri pentru construirea ori modernizarea unor clădiri ce ar urma să fie utilizate pentru producţia agricolă. Tot în cadrul acestei măsuri pot fi obţinuţi bani şi pentru construirea sau modernizarea fermelor de vaci de lapte, serelor ori pentru înfiinţarea plantaţiilor viticole şi a pepinierelor de viţă de vie.

Ultima măsură, 123, vizează creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere. Prin această măsură pot fi obţinuţi bani pentru achiziţionarea de utilaje, mijloace de transport, dar şi pentru cumpărarea de terenuri folosite pentru construcţii cu scop administrativ şi de producţie. Şi pe sectorul forestier, pot întocmi proiecte cei care vor să-şi modernizeze unităţile de debitare, instalaţiile, maşinile, echipamentele necesare ori să-şi cumpere mijloace de transport specializate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii din Moldova s-au adunat la Suceava pentru a se informa despre fondurile UE.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Fermierii din Moldova s-au adunat la Suceava pentru a se informa despre fondurile UE4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se mai face si altceva! trimis de
( 7 mai 2008, 15:41:28
E bine ca viata merge inainte, cu toata aceasta campanie care-a antrenat energii uriase. Normalitatea, dorita de marea majoritate a oamenilor, asta e ceeace cerem politicienilor, asta insemnand munca asezata, chibzuita si cu folos pentru comunitate, nu balacareli continue. Cu intelepciune, se poate face si campanie electorala, fara a se construi redute sau a fi transformata tara in teatru de razboi si se poate asigura si continuitate muncii de zi cu zi !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei