Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitări de fonduri de la Guvern pentru acoperirea pagubelor de la inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava vor iniţia un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea obţinerii fondurilor necesare pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute în localităţile Iaslovăţ, Milişăuţi, Burla şi Volovăţ.

Anunţul a fost făcut de preşedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, care a precizat că valoarea totală a pagubelor se ridică la 3,2 milioane de lei, la care se mai adaugă alte 2,4 milioane de lei, pagubele avute de Serviciul de Gospodărire a Apelor Suceava.

„Zilele acestea vom finaliza proiectul de Hotărâre de Guvern şi sperăm că Executivul va aloca fondurile pe care le vom solicita în vederea acoperirii acestor pagube şi a refacerii apărărilor de maluri afectate”, a spus Mîrza.

 

Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

În acelaşi timp, prefectul judeţului, Alexandru Băişanu, a spus că în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu conducerile Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei pentru Îmbunătăţiri Funciare şi Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, au fost stabilite o serie de măsuri în vederea prevenirii inundaţiilor în judeţ.

Băişanu a spus că Agenţia pentru Îmbunătăţiri Funciare va trebui să întocmească, în cel mai scurt timp, o hartă care să conţină amplasamentul tuturor canalelor colectoare din judeţ.

„Vrem să avem o situaţie exactă a acestor canale, pentru a vedea unde trebuie să intervenim pentru decolmatarea lor. Pentru că dacă aceste canale nu sunt colmatate, pagubele vor fi mult mai mici, sau chiar deloc”, a spus Băişanu.

El a mai spus că şi SGA Suceava trebuie să întocmească şi să îi prezinte o hartă a tuturor zonelor în care trebuie să se realizeze lucrări de regularizare a râurilor şi a celor unde sunt începute astfel de lucrări, dar nu au fost finalizate din lipsa fondurilor.

„Sunt măsuri care trebuie luate de urgenţă, astfel încât să încercăm să prevenim inundaţiile. Personal, cred că este mai bine să intervenim şi să executăm de urgenţă aceste lucrări, astfel încât să nu fim nevoiţi să acţionăm după producerea inundaţiilor”, spune prefectul judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solicitări de fonduri de la Guvern pentru acoperirea pagubelor de la inundaţii.
 Vizualizări articol: 903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Solicitări de fonduri de la Guvern pentru acoperirea pagubelor de la inundaţii4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei