Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment de excepţie

Coroana Reginei Maria la Suceava

Miercuri, 7 Mai 2008 (18:23:46)
Expoziţia „Coroana Reginei Maria - un simbol al României reîntregite”, care se deschide sâmbătă, la ora 12:00, va prezenta publicului o piesă unicat realizată din aur printr-o complexă operaţiune de turnare, ştanţare, cizelare, gravare, şlefuire şi decorată cu pietre preţioase şi semipreţioase, care cântăreşte 1854 de grame, evaluată la valoarea de 25 milioane de euro. Directorul Complexul Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu, a declarat că, „graţie unor oameni inimoşi”, unul dintre cele mai preţioase bunuri din Tezaurul României va fi expus, începând de la sfârşitul acestei săptămâni, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava. Având ca organizatori Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Ministerul Culturii şi Cultelor, Muzeul Naţional de Istorie a României, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Suceava şi Muzeul „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi a inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, expoziţia, ale cărei costuri totale de 22.000 lei au fost acoperite integral prin contribuţia unui număr de 20 de sponsori, constituie un eveniment de excepţie. Coroana este expusă pentru prima dată publicului vizitator într-o instituţie muzeală din provincie. Piesa a mai fost scoasă din Tezaurul României doar o singură dată, în anul 1998, la festivităţile organizate la Alba Iulia cu prilejul împlinirii a 90 de ani de la înfăptuirea României Mari. Valoroasa piesă va fi prezentată publicului într-o vitrină securizată, special comandată pentru expunere. Ferestrele salonului au fost obturate şi securizate cu tablă blindată, iar coroana se va afla permanent sub pază şi sub supravegherea unui muzeograf şi a unui conservator care vor asigura cu aparatură specială microclimatul încăperii. Constantin-Emil Ursu invită sucevenii, indiferent de vârstă, să vină să vadă această coroană pentru aducerea cărei la Suceava s-au făcut eforturi logistice şi financiare deosebite. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroana Reginei Maria la Suceava.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Coroana Reginei Maria la Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei