Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

32,6 mil. euro pentru reabilitarea a cinci drumuri judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava este pe cale să obţină finanţarea a cinci proiecte depuse la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, şi care vizează reabilitarea şi modernizarea mai multor drumuri judeţene.

Şeful administraţiei judeţene din Suceava, Gavril Mîrza, a precizat că valoarea totală a proiectelor este de 32,6 milioane de euro, bani care ar urma să fie folosiţi pentru reabilitarea drumurilor Salcea – Vereşti – Fântânele – Roşcani (18 kilometri), Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret (27 km), Vatra Dornei – Şaru Dornei – Panaci – Bilbor (22 km), Pojorâta – Rarău (16 km) şi Dolhasca – Probota (8 km).

„Toate aceste proiecte au fost evaluate de ADR Nord-Est şi urmează să primească aprobarea Consiliului Regional de Evaluare”, a precizat Mîrza, care a mai adăugat că instituţia pe care o conduce a pregătit, în total, 34 de proiecte în vederea obţinerii finanţării pentru reabilitarea a 1.200 de kilometri de drumuri judeţene.

În acelaşi timp, Gavril Mîrza a precizat că CJ Suceava are în pregătire mai multe proiecte, care urmează a fi depuse spre finanţare la ADR Nord-Est Piatra Neamţ, valoarea acestora ridicându-se la peste 60 milioane de euro.

O parte dintre aceste proiecte au trecut deja de etapa de evaluare, urmând a primi aprobarea spre finanţare. Printre acestea se numără şi proiectele „O viaţă normală în centru - o poartă deschisă spre societate”, beneficiar Centrul pentru Recuperare a Persoanelor cu Handicap Sasca (aproape un milion de euro), Gospodina, reabilitarea şi restaurarea clădirii Muzeului Bucovinei - 5,9 milioane de euro şi modernizarea Ambulatorului Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava – 500.000 euro.

La acestea se adaugă şi un proiect ce vizează reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a zonei aferente acesteia, în valoare de 15 milioane de euro. Mîrza a precizat că aprobarea acestui proiect s-ar putea face doar după ce Consiliul Local şi Primăria Suceava soluţionează problema proprietăţii terenului din apropierea Cetăţii de Scaun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 32,6 mil. euro pentru reabilitarea a cinci drumuri judeţene.
 Vizualizări articol: 1111 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
32,6 mil. euro pentru reabilitarea a cinci drumuri judeţene4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Distrusii de la drumuri trimis de
( 7 mai 2008, 14:16:32
Dar despre DJ 209 -SUCEAVA-Berchisesti , se mai ocupa cineva ?????

Este o alternativa la distrusul DN 17 spre G.Humor , insa , dupa iarna aceasta au inceput sa apara craterele si placile de beton denivelate, sfarmate , etc ...

Chiar nu au o remorca de asfalt pentru plombarea zonelor cu problema ?

Bine ca RDAP-ul are bani de reclama zilnica pe PLUS TV sau Bucovina TV ...

Rusine !!!
1.1  RE: Distrusii de la drumuri trimis de
( 8 mai 2008, 08:02:01
frasin -stulpicani-ostra-holda-crucea-vatra dornei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!va ce poate fi folosita in locul actualului iad care este sv-vatra d peste mestecanis.plombati-l fratilor acuma nu la toamna!!!!!p.s.nu va mai injur ca.....
2.   Accesati mai multe fonduri fonduri acum. trimis de
( 7 mai 2008, 18:47:44
Ar fi necesar ca si varianta Campulung- Slatioara-Gemenea-Stulpicani sa se refaca acel drum,dealtfel ,drum marcat cu borne judetene, Pe aceasta varianta ,se scurteaza mult intre Campulung-Frasin, Campulung -Tarnita. Nu mai vorbim de importanta turistica a acelor zone cu codrii seculari de la Slatioara.Si oamenii acestor zone stiu sa plateasca darile la stat, stiu sa de-a un vot ,atunci cand sunt solicitati, deci merita si ei sa traiasca.!..Se promite ,inaintea alegerilor, apoi se asterne uitarea. Uitarea ,este un fenomen natural ,dar nu totul , ca de\ se transforma in nepasare s-au chiar bataie de joc.Traim cu speranta ,ca o sa va aduceti aminte si de acele zone. Speranta moare ultima !.....Va multumim.
3.   RUSINE trimis de
( 8 mai 2008, 07:44:47
dar str cernauti nu este pe aceasta lista ?

daca va bateti joc de noi. o sa ne batem si noi joc de voi.pe str asta nu stau tot oameni, nu suntem tot din suceava . RUSINE

4.   Ppppppppppp trimis de
( 9 mai 2008, 14:09:07
darDJ209A zvorstea-siret

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei