Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extinderi de apă - canal la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Extinderea reţelei de apă – canal în municipiul Rădăuţi este o prioritate pentru primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză. Cu sume aprobate de la bugetul local, s-a realizat deja extinderea reţelei de apă pe strada Mihai Pitei, urmează să se realizeze şi canalizarea, apoi înlocuirea unui tronson de reţea pe strada Tudor Vladimirescu.

Lucrările de extindere a reţelelor prevăzute pentru străzile Andronic Motrescu, Tolocii, 1 Mai şi Şcolii Noi au fost întrerupte în perioada de iarnă, iar apoi reluarea lor a fost întârziată deoarece una din firmele care au câştigat licitaţia s-a retras şi au predat lucrarea contractantului principal. Prin Hotărâre de Guvern, municipiul Rădăuţi a primit 10 miliarde lei pentru extinderi de reţea, dar suma a fost suplimentată cu circa 6 miliarde lei de la bugetul local, pentru a se acoperi toată acea zonă.

„SC Servicii Comunale a preluat lucrarea şi va finaliza reţeaua de canalizare pe strada Andronic Motrescu pînă la sfârşitul acestei luni. Lucrările vor urmări apoi traseul str. 1 Mai, str. Şcolii Noi şi strada Tolocii. Societatea Instcomp, contractantul principal, va executa reţelele de apă pe străzile Andronic Motrescu, Jalcău, Tolocii şi Şcolii Noi. Se va rezolva astfel problema utilităţilor pentru zona de case Habitat şi zona de parcele atribuite gratuit tinerilor pentru construcţia de locuinţe în baza Legii 15/2003, dar şi pentru ceilalţi cetăţeni din zonă”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Mihai Frunză.

Primarul a spus că municipalitatea are în vedere să introducă aceste utilităţi pe străzile Constantin Brîncoveanu, 9 Mai, Pietrarilor şi parţial pe strada Iraclie Porumbescu, spre strada Uzinei.

 

Finanţări nerambursabile

„Municipiul Rădăuţi a primit 1 miliard de lei de la Consiliul Judeţean Suceava, bugetul nostru urmând a fi rectificat cu această sumă în şedinţa Consiliului Local din această lună. Intenţia noastră este de a direcţiona aceşti bani tot spre extinderi de reţele de apă şi canal, ţinând cont de solicitările cetăţenilor”, a afirmat primarul Mihai Frunză.

Primarul municipiului Rădăuţi a prezentat aceste lucrări cu termen scurt de punere în practică.

„Municipiul Rădăuţi a depus la ADR un proiect de mare anvergură, de reabilitare a reţelei stradale cu toate utilităţile (apă, canal, iluminat), în valoare de 25 milioane euro şi care a trecut de 2 faze de evaluare. De asemenea, prin creditul de 35 miliarde lei pe care suntem pe cale să-l contractăm dorim să ne asigurăm resurse financiare prin care să putem asigura diversele cote de participare ale localităţii pentru proiectele cu finanţare externă nerambursabilă pe care le avem în pregătire şi care vizează, în principal, extinderea reţelei de utilităţi şi reabilitarea celor existente în tot oraşul”, a precizat primarul Frunză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderi de apă - canal la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Extinderi de apă - canal la Rădăuţi1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetenta si lipsa de profesionalism trimis de
( 7 mai 2008, 12:19:25
d-le primar, pana acum de ce nu ati facut aceste lucruri? sau din 96 nu a fost timp suficient? cate proiecte cu fonduri europene structurale (nerambursabile) ati accesat in actualul mandat? NICIUNUL! stiti macar cum se acceseaza un astfel de fond? d-voastra ati contractat un imprumut impovarator ptr radauteni, in loc sa accesati, ptr derularea respectivului proiect, fonduri europene. DE CE? fie din incompetenta si lipsa de profesionalism, fie ptr comisioane! e vremea sa va retrageti, cu toata echipa!
1.1  RE: Incompetenta si lipsa de profesionalism trimis de
( 7 mai 2008, 19:32:28
esTI PROST?

ptr orice finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa asigure o cota de la 10% - 25% - 40%. iN PLUS, PROIECTUL SE DERULEAYA PE ETAPE, dupa fiecare etapa beneficiarul trebuie sa plateasca prestatorului contravaloarea, iar sumele neramburasbile ajung in conturile Primariei abia dupa ce finantatorul verifica si da OK. cu ce te misti daca nu ai bani la dispozitie? daca nu stii sau daca nu intelegi, mai intreaba. bugetul abia permite sa cirpesti strazile, sa platesti iluminatul public etc.
2.   OLAREAN trimis de
( 7 mai 2008, 14:08:54
este vremea pt FRUNZA!VOTATI PE MIHAI FRUNZA!!!!!!!!!!!!!!!
3.   Penibil trimis de
( 7 mai 2008, 17:42:48
Au fost nevoie de 22 de ani de mandat ca sa va dati seama ca oamenii doresc sa aiba apa curenta si canalizare?? Mi-e greu sa cred ca in 22 de ani nu s-au gasit fonduri pentru aceste lucrari.Desigur..poate nu toate deodata...dar o stradutza din astea la 4 ani...si azi era posibil sa aiba canalizare.Perfect de acord cu cei de mai sus..cum dracu sa iei credite??? Cand sunt zeci de milioane de euro de la UE nerambursabile...

Frunza....pleaca ca ne-am saturat de mafia ta!!!
4.   VOTATI OLAREAN! trimis de
( 7 mai 2008, 18:08:21
e timpul schimbarii! e vremea lui olarean! daca flutur va deveni presedinte al consiliului judetean suceava, iar la radautzi nu va fi primar pdl, nu se va mai face nimic in radauti! oameni buni, dati un vot politic! o fi avand olarean pacatele lui, dar macar este din acelasi partid cu viitorul presedinte al consiliului judetean (si de acolo vin fonduri importante), si este membru al partidului care din toamna va guverna romania! nu va jucati cu votul, ca radautii vor ramane cenusareasa bucovinei (suceava, falticeni, campulung, vatra dornei vor avea primari pdl, gura humorului va avea acelasi primar pnl, dar va beneficia de ingauinta lui flutur, fiind orasul sau de domiciliu....) dar cu radauti ce se va intampla? ganditi si votati cu logica politica! nu imi place olarean, dar il votez ptr ca el e solutia cea mai buna a momentului!
4.1  RE: VOTATI OLAREAN! trimis de
( 7 mai 2008, 19:36:07
poate n-o fi zona asta asa blestemata sa ajunga sa ne conduca gainarul ucigas de gaini si marinarul deruat. ia mai lasa-ma cu spiritul asta mioritic ca vars.
5.   Pacat de tine trimis de
( 7 mai 2008, 19:25:39
Mai Luigi, te cunosc oamenii prin targ, las-o mai moale cu linsul. Sau acum e momentul, ca e campanie?
6.   Primar expirat.primar pe veci?doamne fereste trimis de
( 7 mai 2008, 20:07:40
Domn' primar are de gand sa iasa la pensie cu mainile pe piept? Din 96 si pana acum tot el a fost nu s-a saturat? Nimic nu a facut in afara de vopsit garduri, copaci in rest nimic orasul arata jalnic. A uitat ca inainte de 89 tot el a fost si nimic nu a facut? Sa mai lase si pe altul capabil ca am vazut ce a facut Dl Frunza.PSD-ul copia PCR sau sora lor ma rog inca bantuie judetul Suceava treziti-va oameni buni,e vremea sa mai votam si pe altii capabili,care pot sa ne conduca orasele noastre.E vremea schimbariivotati altceva
7.   LASATI OAMENII CRESTINI SI MORALI SA IA INITIATIVE trimis de
( 8 mai 2008, 09:29:05
lasati-l pe Frunza ca si-a ingrasat buzunarele si si-a pus termopane la casa ,mai votati si pe altii,nu pe Olarean ca si el ii plin de bani,votati un om moral care sa faca din Radauti un oras respectat

8.   M-am trezit trimis de
( 8 mai 2008, 10:37:13
aveti perfecta dreptate timp de 22 ani mam ocupat mai mult de lucruri marunte (maturat, vopsit,astupat gropi ,etc,) ,acum as vrea cu adevarat sa fac ceva ...pe mine dar recunosc nu prea mai am sanse sa castig din primul tur.Daca eu nu castig multi vor avea de pirdut asa ca aveti grija cu cine votati,mie sa fiu sincer nu prea imi pasa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei