Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neclarităţi

Judecătorii fug de BEJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii desemnaţi prin tragere la sorţi pentru a ocupa funcţiile de preşedinte şi locţiitor de preşedinte la Biroul Electoral Judeţean Suceava au solicitat să fie schimbaţi de la conducerea acestei structuri, pe caz de boală. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Suceava, Orest Onofrei, care a adăugat că înlocuirea acestora a stârnit mai multe controverse.

Onofrei a spus că judecătorii Liliana Condrovici şi Gina Ionela Crăciun, care au fost desemnaţi să conducă BEJ Suceava, au anunţat că nu mai pot ocupa aceste funcţii, pe motiv că au intrat în concediu medical. În aceste condiţii, spune Onofrei, Tribunalul Suceava a procedat la înlocuirea celor doi magistraţi, iar în urma unei noi trageri la sorţi funcţiile de preşedinte şi locţiitor al acestuia vor fi ocupate de doi jurişti din cadrul Primăriei Suceava.

„Am discutat cu preşedintele Tribunalului Suceava despre această situaţie, în condiţiile în care cele două funcţii ar trebui să fie ocupate de magistraţi şi nu de jurişti. Cu toate acestea, preşedintele Tribunalului a spus că nu vrea să reia tragerea la sorţi”, a spus Orest Onofrei. El a adăugat că în aceste condiţii a înaintat o adresă către Biroul Electoral Central, prin care solicită analizarea situaţiei de la BEJ Suceava şi luarea unei decizii cu privire la stabilirea conducerii acestuia.

 

Conducerea Tribunalului Suceava spune că s-a procedat legal

Pe de altă parte, preşedintele Tribunalului Suceava, Doru Bunduc, a precizat că stabilirea noii conduceri s-a făcut cu respectarea prevederilor din legea electorală.

„Cei doi judecători au concediu medical timp de o săptămână şi, potrivit legii, trebuie înlocuiţi. Nu ştiu dacă permanent, sau până când se vor însănătoşi, dar trebuie să fie înlocuiţi. Şi vreau să subliniez că înlocuirea lor s-a făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a arătat Doru Bunduc.

El a explicat că lista cu numele magistraţilor care au fost propuşi pentru a ocupa preşedinţia birourilor electorale de circumscripţie a fost folosită în totalitate, motiv pentru care la desemnarea noii conduceri a BEJ Suceava s-a luat în considerare lista de jurişti, propusă de prefectul judeţul Suceava şi de membrii partidelor parlamentare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii fug de BEJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judecătorii fug de BEJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O fi vreo molima pe acolo trimis de
( 9 apr 2008, 14:18:28
O fi vreo molima pe acolo, sau poate i-a muscat vreun catel cu rabie. Altfel nu se explica cum de s-au �mbolnavit am�ndoua odata.
2.   Bv lor trimis de
( 9 apr 2008, 16:07:47
decat sa arunce in tine cu noroi si sa zica ca leai furat voturile mai bine te imbolnavesti
3.   Explicatie trimis de
( 9 apr 2008, 18:53:55
Indiferent cine ar castiga alegerile, cel ce a pierdut va contesta alegerile (ca de obicei). Se va spune ca au fost furate voturi, ca nu au fost respectate procedurile legale, ca au fost masluite urnele... s.a.m.d. Normal ca se va sugera ca si presedintele si loctiitorul BEJ ar fi implicati in asa ceva. Orice om cu bun simt nu va accepta sa se bage in troaca cu politicienii nostri, asa ca... mai bine iti vezi de treaba ta. Respectivele doamne judecator au apelat la o solutie eleganta de a se retrage din aceasta mocirla a alegerilor locale. Cinste lor.
4.   Bravo trimis de
( 9 apr 2008, 19:21:15
Mai sunt si oameni de bun simt. De ce sa trebuiasca sa astupi gunoaiele si mizeria umana lasata de politicieni dupa alegeri? De ce sa suporti telefoane de amenintare de la tot felul de nemernici? Bravo lor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei