Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prim pas

Firmele de repartitoare, somate să-şi citească aparatele de pe caloriferele oamenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii firmelor Tekem şi Elsaco din Botoşani, care au montat repartitoare în municipiul Suceava, s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, la o întrunire organizată şi moderată de primarul Ion Lungu.

După aproape două ore de discuţii, cele două părţi au ajuns la câteva puncte comune în spinoasa problemă a repartitoarelor de costuri. Conform primarului Ion Lungu, reprezentanţii asociaţiilor de locatari- proprietari şi cei ai firmelor au căzut de acord că toate contractele referitoare la repartitoarele de costuri trebuie încheiate cu asociaţiile şi nu individual sau la nivel de scară de bloc şi că, până la finalizarea acestor contracte, se pot face câţiva paşi pentru detensionarea situaţiei. Astfel, pentru a evita erorile de citire, firmele vor face acest lucru cu propriii reprezentanţi, cu atât mai mult cu cât în contracte oricum este prevăzută şi acum o sumă de 0,50 euro/citire/apartament, iar de cealaltă parte asociaţiile de proprietari s-au obligat să asigure firmelor condiţii pentru citire.

„Unii preşedinţi de asociaţii au cerut anularea contractelor, dar aici eu nu pot să mă pronunţ, pentru că este vorba despre aspecte juridice. Legislaţia în domeniu nu este cea mai bună, la această oră, dar ştim că se lucrează pentru a fi îmbunătăţită. În această dispută, eu sunt de partea cetăţenilor, ca ei să plătească o sumă cât mai apropiată de ceea ce consumă”, a declarat Lungu.

Reamintim că raportarea consumului se face faţă de numărul de gigacalorii consumate de o scară timp de o lună. Repartitoarele de cost fac doar repartiţia costurilor pe apartamente şi au eficienţă doar dacă toate apartamentele de pe scară au astfel de aparate. Totodată, mai trebuie respectate şi alte condiţii legate de instalaţii şi robineţii termostataţi montaţi pe fiecare calorifer pentru efectuarea reglajului căldurii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele de repartitoare, somate să-şi citească aparatele de pe caloriferele oamenilor.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele de repartitoare, somate să-şi citească aparatele de pe caloriferele oamenilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
( 9 apr 2008, 14:44:13
D-le primar, daca ati fi ,, de partea cetateanului ,, ati gasi o cale simpla si DREAPTA de a detensiona situatia , nu de a o ameti mai rau. Ce contracte cu Asociatia, ca si aici sa o zapaciti precum cea cu Apometrele. Toti consuma si nimeni nu raporteaza corect , asa ca diferenta sa o suportam ceilalti. Bravo asa descentralizare. Ce rost mai au atatea APARATE DE REPARTIZARE a costurilor daca tot la vechea metoda de taxare se ajunge - la comun. VINDETI ILUZII LA FRAIERI. Si cine va mai crede ca chiar se cauta solutii corecte e si mai FRAIER.
2.   Ne furam unii pe altii! trimis de
( 9 apr 2008, 15:54:11
De fapt, ne furam unii pe altii, iar cei care ne-au montat repartitoarele nu fac decit sa ne ajute sa ne furam caciula. Noi avem repartitoare de la Elsaco si NICIODATA nu le-a citit nimeni. Angajatii spun ca se grabesc si cer sa le citim singuri, iar apoi sa le oferim cifrele. Acum, depinde de bunul simt al fiecaruia, si, cum romanul nu prea beneficiaza de asa ceva, declara mai putin iar in final, omul cinstit care declara adevaratul consum pica de fraier si plateste mai mult, pentru ca cifra finala se imparte la toti locatarii din bloc. Nu mai cautati tapi ispasitori...mortul e in casa, de fapt!
2.1  RE: Ne furam unii pe altii! trimis de
( 9 apr 2008, 20:10:30
Asa este, multi sunt nesimtitisi nu dau mai ales in lunile foarte reci indexul real, si platesc cei care il declara bine. Se vede asta pe listele de plata.
3.   Mare fis trimis de
( 9 apr 2008, 16:15:54
da ce,o sa citeasca angajatul escrocilor altceva decit mine?plus ca trebuie sa pierd citeva ore asteptindu-l sa vina!
4.   Tepuieli trimis de
( 9 apr 2008, 17:14:10
Traim imtr-o tara plina de hoti, si condusa de hoti. Sa nu uitam ca primariea ne-a atentionat ca saintem obligati sa punem repartitoare in apartamente. Iar acum primarul cu durerile lui in c-r de cetatean incearca sa dreaga busuiocul. Cei de la ELSACO au fraierit oameni punindu-i sa semneze niste hirtii care erau contracte pe 10 ani, iar noi fraieri am semnat ca prosti si acum platrim. Mai am o nedumerire; daca ELSACO citeste si calculeaza incalzirea, gunoiul il platim la Primarie , gazul il platim personal fiecare, ma intreb hleasta de hoti angajati de catre Asociatiile de proprietari, ce atributiuni au????? sa colecteze bani regiilor CET si ACET. Aceste regii ar trebui sa-si colecteze singure bani cum face si E-ON, iar hotii de la asociatii sa dispara.
5.   Repartitoare trimis de
( 9 apr 2008, 18:33:44
Deci, nu mai palavragiti si nu va mai lamentati atita si puneti-va centrale.

Macar sinteti independenti.
6.   Fura multi si cei cinstiti platesc trimis de
( 9 apr 2008, 18:53:19
Centralele de apartament este solutia si Acetul sa-si colecteze banii pentru apa rece si la revedere cu hotii de la asociatii. Treziti-va romani, protestati fara de hotiile fara rusine ale firmelor cu repartitoare, protestati impotriva vecinilor hoti, impotriva primariei care este in cardasie cu asociatiile, impotriva protectiei consumatorului care este ptatiata de noi si doarme in papucii statului. Nu merita alesi nici unul din guvernatii actuali si nici din cei ce au fost ca in atatea ani nu au facut nimic la capitolul asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei