Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Evaziune de peste 230.000 de lei din comerţul cu produse agricole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Financiară Suceava a înaintat o plângere penală pe numele administratorului unei firme sucevene, care a prejudiciat bugetul de stat cu nu mai puţin de 234.000 de lei (2,34 miliarde de lei vechi).

Comisarul şef al GF Suceava, Nicu Florescu, a explicat că firma respectivă comercializează produse agricole, iar în urma verificărilor s-a constatat că aprovizionările cu mărfuri au fost făcute de la firme fantomă.

Florescu a explicat că în perioada 2006 – 2007, firma respectivă a înregistrat în contabilitate mai multe cantităţi de produse agricole provenind de la opt societăţi comerciale din întreaga ţară, dar care nu îşi desfăşoară activitatea la sediile sau la punctele de lucru declarate. Mai mult, furnizorii firmei sucevene nu au depus la organele fiscale nici o declaraţie de impozite sau taxe, bilanţuri, sau alte documente contabile prin care să demonstreze că funcţionează.

Nicu Florescu a explicat că numai de la una din cele opt societăţi, firma suceveană s-a aprovizionat cu 20,5 tone de mere pentru consum, 80 de tone de grâu şi 2,4 tone de amestec de ierburi, achiziţiile fiind înregistrate drept cheltuieli cu mărfurile.

„În urma verificărilor nu am reuşit să identificăm ce s-a întâmplat cu aceste produse cu care firma suceveană s-ar fi aprovizionat. Firmele sunt fictive, motiv pentru care s-a stabilit că şi toate aceste achiziţii nu au fost realizate”, a mai spus comisarul şef al Gărzii Financiare Suceava.

Florescu a precizat că prin înregistrarea în contabilitate a acestor achiziţii, respectiv a cheltuielilor cu mărfurile, firma suceveană a dedus nejustificat taxa pe valoarea adăugată şi a diminuat impozitul pe profit care ar fi trebuit virat bugetului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune de peste 230.000 de lei din comerţul cu produse agricole.
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evaziune de peste 230.000 de lei din comerţul cu produse agricole5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saracu de el trimis de
( 2 apr 2008, 11:30:45
daca nu a dat spaga la cine trebuia, na la prins si pe el cu o problema. Mie mila de el saracu e amarit.BOULE DE CE NU AI DAT SPAGA? CA ERAI IERTAT DE MULT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei