Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reglementări

Farmaciştii au voie să înlocuiască medicamentele bolnavilor cu altele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modul de prescriere şi eliberare a medicamentelor compensate şi gratuite a suferit modificări. De ieri, au intrat în vigoare o serie de reglementări noi, în baza cărora produsele farmaceutice nu se mai prescriu după denumirea comună internaţională, ca până acum, ci după cea comercială, respectiv cea care figurează pe cutie.

Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Anda Sălăgean, a anunţat că de la 1 aprilie medicii prescriu medicamente sub forma denumirii comerciale, iar farmaciile pot înlocui produsele de pe reţetă în două situaţii, dar numai cu anumite condiţii.

Astfel, medicamentele pot fi înlocuite în cazurile în care produsele recomandate de medic sunt prea scumpe, iar bolnavul nu dispune de resursele financiare necesare pentru a suporta diferenţa dintre preţul de referinţă şi preţul de vânzare cu amănuntul.

De asemenea, medicamentele pot fi înlocuite în cazurile în care farmacia nu are disponibile în stoc, la momentul solicitării, produsele prescrise de către medic, iar bolnavul nu este de acord ca unitatea de profil să i-l pună la dispoziţie în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi subacute, respectiv 48 de ore pentru bolile cronice.

Aceste situaţii sunt valabile numai dacă bolnavul este de acord cu înlocuirea lor, iar consimţământul său este acordat în scris medicului de familie, care îl anexează la fişa sa medicală, şi dacă medicul va consemna pe reţetă faptul că bolnavul este de acord cu înlocuirea medicamentelor de către farmacist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciştii au voie să înlocuiască medicamentele bolnavilor cu altele.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Farmaciştii au voie să înlocuiască medicamentele bolnavilor cu altele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei