Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii preliminare

Oprirea accidentală a motorului, cauza prăbuşirii avionului pilotat de Eric Rossmann

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anchetă aproape de final. Cercetările specialiştilor în cazul prăbuşirii avionului pilotat de omul de afaceri Eric Rossmann se apropie de sfârşit. La două luni după consumarea tragediei au fost formulate deja câteva concluzii preliminare, iar peste aproximativ o lună va fi dat publicităţii şi raportul complet al anchetei.

A avut ghinion. Cam aceasta ar putea fi concluzia care se desprinde până acum în privinţa accidentului aviatic de pe 29 ianuarie a.c., eveniment în urma căruia Eric Rossmann, directorul general adjunct al SC AMBRO SA Suceava, şi-a pierdut viaţa.

Sorin Cimpoieru, şeful echipei de anchetă constituite la nivelul Direcţiei de Investigaţii din cadrul Ministerului Transporturilor, cel care a coordonat cercetările şi acum două luni, a oferit primele concluzii privind cauza tragediei.

„Pot spune cu certitudine că a fost vorba de oprirea accidentală a motorului în timpul zborului. Deocamdată, nu ştim care este cauza, dar reprezentanţii firmei ROTAX, societate care a construit motorul, vor veni zilele următoare la Bucureşti şi se vor pronunţa asupra cauzelor care au dus la oprirea motorului. Cert este că şi lipsa de experienţă a pilotului a contribuit la deznodământul nefericit, dar un raport complet despre această tragedie îl vom da publicităţii cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie”, a declarat Sorin Cimpoieru.

 

Filmul tragediei

Eric Rossmann, în vârstă de 38 de ani, a murit acum două luni în timpul unui zbor de agrement. Avionul pilotat de Rossmann a decolat de la Aeroclubul din Suceava în jurul orei 10.50, iar după aproximativ jumătate de oră s-a prăbuşit pe o arătură din apropierea localităţii Siminicea. În momentul impactului, condiţiile de zbor erau bune, vizibilitatea fiind excelentă, iar viteza vântului sub 10 m/s.

Martorii au povestit că înainte de prăbuşirea aparatului de zbor pilotat de Eric Rossmann au auzit o bubuitură puternică, în genul unei explozii, iar apoi avionul s-a îndreptat direct spre sol şi s-a înfipt cu botul în pământ.

Medicii care l-au examinat pe Eric Rossmann au ajuns la concluzia că moartea s-a produs la scurt timp după impactul cu solul din cauza multiplelor leziuni suferite în urma şocului puternic.

Eric Rossmann obţinuse brevetul de pilot în august 2007, iar avionul de tip FK 14 Polaris, cu două locuri, fusese cumpărat din Belgia cu aproximativ 60.000 de euro.

Eric era nepotul patronului grupului de firme Rossmann, unul dintre cei mai mari producători de hârtie şi carton din Europa şi Africa, iar în România venise din 2001. În Suceava se stabilise în 2005, iar în funcţia de director general adjunct al SC AMBRO SA Suceava fusese numit în cursul anului trecut. Eric Rossmann era căsătorit cu o suceveancă, împreună cu care avea o fetiţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprirea accidentală a motorului, cauza prăbuşirii avionului pilotat de Eric Rossmann.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprirea accidentală a motorului, cauza prăbuşirii avionului pilotat de Eric Rossmann0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "felicitari" comisiei de ancheta trimis de
( 2 apr 2008, 11:29:11
Admirabil modul de operare si cercetare a comisiei de ancheta. Dupa doua luni aflam cauza principala a prabusirii avionului: OPRIREA MOTORULUI. Bravo! Cum ati facut asta? Cu creta pe tabla ? Doua luni ati respirat metilmercaptan degeaba ca sa faceti aceasta inegalabila descoperire? Pai daca dupa doua luni abia ati ajuns la concluzia asta, cat va mai trebuie sa aflati cauza principala? Citez..."Deocamdata, nu stim care este cauza". Apoi aveti si nesimtirea sa declarati ca "si lipsa de experienta a pilotului a contribuit la deznodam�ntul nefericit". Pai ce trebuie sa mai stie un pilot cu brevet atunci cand se opreste motorul in zbor, in afara de catapultare si de o rugaciune?

"Felicitari" comisiei de ancheta! Mai respirati metilmercaptan inca o luna pana "dati publicitatii raportul final"
1.1  RE: "felicitari" comisiei de ancheta trimis de
( 2 apr 2008, 11:39:33
ma tu n-ai citit ca ala nu pilota un....F 16 ????

sau poate habar n-ai ca FK 14 nu are in dotare...catapulta si nici....parasuta ??

cum voiai ca omul sa sara pe...fereastra si fara...parasuta ?

mai....respira adanc si ...numara pana ....adormi.....
1.2  RE: "felicitari" comisiei de ancheta trimis de
( 2 apr 2008, 11:44:38
Unde ai citit ca am scris ca trebuia sa se catapulteze si n-a facut-o? Poate ca raspunsul dat de tine ar trebui sa fie solutia afirmatiei "Cert este ca si lipsa de experienta a pilotului a contribuit la deznodam�ntul nefericit". Asta ma intrebam si eu, ce ar fi putut face? Citeste cu atentie si nu interpreta aiurea.
2.   Ambro trimis de
( 2 apr 2008, 22:00:44
Ca salariat a SC.AMBRO.SA.as dori sa stiu care este Dobitocul care umbla cu masina DLERIC,astept raspuns.

3.   Ambro trimis de
( 2 apr 2008, 22:07:08
BAI DOBITOCULE DE socolic TREZESTE ca de nu ai sa te trezesti cu JAR pe tine SECURISTULE IMPUTIT CE ESTI ///
4.   Ambro trimis de
( 2 apr 2008, 22:16:28
BUTA BURDUHANOSULE UNDE ESTI CA RASPUNZI DE PROTECTIA MUNCII SI NECRESCUTUL DE PASNICUT RASPUNDE DE PPSSSSIIIII/////

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei