Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2008 - Anul XIII, nr. 78 (3759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizare

La Prefectură s-a constituit Grupul de Acţiune Anticorupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Prefecturii Suceava a fost înfiinţat Grupul de Acţiune Anticorupţie, structură care va avea ca rol intensificarea eforturilor instituţiilor publice şi societăţii civile pentru reducerea corupţiei.

Potrivit subcomisarului din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Cristi Macsim, printre atribuţiile noii structuri se numără realizarea unor campanii de informare şi promovarea unor măsuri educative, creşterea transparenţei în administraţia publică, prevenirea faptelor de corupţie şi asigurarea unei educaţii în vederea creării unei atitudini publice împotriva acestui fenomen.

„De asemenea, ne propunem să contribuim la reducerea toleranţei faţă de mica corupţie, percepută de opinia publică ca o dovadă de bună creştere şi recunoştinţă faţă de funcţionarul care îndeplineşte un act conform atribuţiilor sale. Nu în ultimul rând, ne dorim să implicăm populaţia în sesizarea faptelor de corupţie pentru facilitarea cercetării şi judecarea acestora”, a mai spus Cristi Macsim.

El a mai adăugat că acest Grup de Acţiune Anticorupţie este format din reprezentanţii mai multor instituţii publice şi ONG-uri, printre care Prefectura, Direcţia Generală Anticorupţie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, instituţii descentralizate, dar şi Asociaţia Pro Democraţia, Fundaţia ANA sau Fundaţia Juventus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Prefectură s-a constituit Grupul de Acţiune Anticorupţie.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Prefectură s-a constituit Grupul de Acţiune Anticorupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super trimis de
( 2 apr 2008, 22:29:19
Buna idee! ce ar fi sa incepeti aceasta "inaltatoare" si "eroica" actiune chiar din sanul mult pre cinstitei si oneste si ultracorecta etc institutii susmentionate?! Pun pariu ca nu veti gasi acolo nici un corupt mic,mic! Nici macar un functionaras acolo darminte vreun mahar ca presedintele! Vedeti ca se ia spaga uriasa de cam 1 RON pe la intrari in unele locuri publice Cetate, spital etc.Bagati portarii la puscarie 10-20 de ani ca exemplu !Este din ce in ce mai bine : cat mai multe comitete si comitii. Pariu ca acest Grup are tot ce-i trebuie: plecand de la secretare, purtatori de cuvant, intr-un cuvant o echipa cu totul noua de birocrati cu salarii mari platiti tot din bani publici! Bravo. Ar trebui totusi un grup care sa verifice Grupul nu de alta da' sa nu cada in pacat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei