Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Decizia privind delimitarea colegiilor uninominale, amânată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura a găzduit, la finele săptămânii trecute, o întâlnire între prefectul Orest Onofrei, parlamentari şi reprezentanţi ai tuturor partidelor politice parlamentare din judeţ, PSD, PNL, PD-L, PRM, PC şi UDMR.

Tema discuţiei a fost legată de delimitarea colegiilor uninominale , ca urmare a adoptării noii legi pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului prin vot uninominal.

Prefectul a prezentat o propunere pentru delimitarea acestor colegii, subliniind faptul că aceasta reprezintă doar „un punct de plecare” în discuţiile care vor avea loc şi a invitat reprezentanţii partidelor politice să-şi prezinte punctul de vedere şi să facă la rândul lor propuneri. Propunerea de principiu vizează împărţirea judeţului în 4 zone, echivalente celor patru colegii uninominale pentru Senat, cu respectarea prevederii legale ca numărul populaţiei din cel mai mare colegiu să nu depăşească 30% din numărul populaţiei ce va fi reprezentată în cel mai mic colegiu uninominal.

 

Comisie tehnică pentru analizarea propunerilor

Reprezentanţii partidelor politice au apreciat propunerea făcută de către prefect şi au convenit ca între cele 4 colegii pentru Senat şi cele 10 colegii pentru Camera Deputaţilor să existe următoarea corespondenţă: Colegiul 1 Senat (zona Vatra Dornei – Câmpulung) va avea delimitate 2 colegii pentru Camera Deputaţilor; Colegiul 2 Senat (zona Rădăuţi) va avea delimitate 3 colegii pentru Camera Deputaţilor; Colegiul 3 Senat  (zona Suceava) va avea delimitate 3 colegii pentru Camera Deputaţilor şi Colegiul 4 Senat (zona Fălticeni) va avea delimitate 2 colegii pentru Camera Deputaţilor.

Onofrei a propus ca în perioada următoare să aibă loc mai multe întâlniri de lucru pentru definitivarea colegiilor. În acest sens s-a stabilit ca fiecare partid politic să-şi desemneze câte un expert care, împreună cu specialişti ai Prefecturii să formeze o comisie tehnică pentru analizarea tuturor propunerilor şi stabilirea formei finale de delimitare, agreată de către toţi factorii implicaţi. Prefectul a declarat că forma finală va fi transmisă, ca o propunere, Comisiei de Cod Electoral.

 

Prefectul, „înţepat” de Stan şi Prodan

Trebuie spus că atmosfera a fost una destinsă, însă nu au lipsit înţepăturile, în special la adresa prefectului.

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, l-a întrebat pe Onofrei în care colegiu uninominal va candida, iar deputatul PSD Ioan Stan l-a întrebat când îşi anunţă candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean. Prefectul s-a făcut însă că nu aude.

Cea mai puternică garnitură a prezentat-o PSD, care a venit la discuţii cu preşedintele organizaţiei judeţene, Gavril Mîrza, deputaţii Eugen Bejinariu, Mirela Adomnicăi, Ioan Stan şi Petrică Tărniceru.

PNL a fost reprezentat de liderul judeţean, senatorul Tiberiu Prodan, preşedinta de la organizaţia municipală Suceava, Angela Zarojanu şi vicele de la judeţ, Mihai Aurel Steiciuc.

De la PD-L au venit senatorul Constantin Gheorghe, deputaţii Romică Andreica şi Dumitru Pardău, de la PC, preşedintele Costel Ignătescu, de la PRM liderul Gheorghe Acatrinei, iar de la UDMR Adriana Hapenciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizia privind delimitarea colegiilor uninominale, amânată.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decizia privind delimitarea colegiilor uninominale, amânată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei