Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preocupare

Lucrările de refacere a spaţiilor verzi, verificate personal de primarul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea de refacere a spaţiilor verzi şi aleilor distruse de lucrările de modernizare a reţelelor de termoficare, din toamna trecută, sunt verificate pas cu pas de primarul Sucevei.

În cursul zilei de sâmbătă, primarul Ion Lungu, împreună cu directorul secţiei de termoficare din cadrul Termica, Neculai Frunzaru, a verificat personal stadiul lucrărilor de reabilitare a zonelor afectate de modernizarea celor 10 puncte termice din municipiul Suceava, la care în prezent se furnizează apă caldă non-stop.

“Partea bună e că se lucrează intens la refacerea spaţiilor verzi, dar lasă de dorit refacerea străzilor şi aleilor afectate de spargeri. E totuşi de înţeles faptul că nu s-a putut lucra până acum, pentru că pentru a turna beton sunt necesare temperaturi de peste 0 grade Celsius pe timpul nopţii. Vor începe curând şi aceste lucrări şi voi avea grijă să mă asigur personal că se repară tot ce s-a stricat anul trecut. Există şi personal de la Termica care se ocupă de supravegherea acestor lucrări, vom implica şi inspectorii din Primărie, în aşa fel încât la 15 aprilie lucrurile să fie puse la punct iar sucevenii să nu mai aibă de suferit din cauza efectelor neplăcute ale unor lucrări care sunt necesare, chiar de au provocat disconfort cetăţenilor”, a declarat Ion Lungu.

 

Economii de 20% la consumul de apă industrială

Cu ocazia vizitei la cele 10 puncte termice modernizate anul trecut, edilul şef al Sucevei s-a interesat şi de funcţionarea acestora, pentru a vedea care sunt plusurile sau minusurile investiţiilor făcute.

“Am constatat cu bucurie faptul că, pe lângă mulţumirea oamenilor care au acum apă caldă la orice oră din zi şi din noapte, fără a mai fi nevoiţi să mai aştepte să se golească apa rece de pe ţeavă, se fac economii şi la nivelul furnizorului de servicii, adică Termica. De exemplu, numai consumul de apă industrială a scăzut cu peste 20%, lucru care ne-a fost confirmat şi de directorul ACET”, a precizat Ion Lungu.

În paralel cu verificările în teren, primarul Sucevei intenţionează să ceară un raport săptămânal din partea firmelor implicate în refacerea spaţiilor afectate de lucrările de termoficare, în aşa fel încât să se constate unde se lucrează cu spor ori unde lucrurile sunt tergiversate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de refacere a spaţiilor verzi, verificate personal de primarul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Lucrările de refacere a spaţiilor verzi, verificate personal de primarul Sucevei3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar asa? trimis de
(24 mar 2008, 12:21:06
ia sa vedem daca e adevarat ce zice primarul asta mincinos.In george enescu in careul din spatele turnului T 38 e un individ care a ingradit o bucata din spatiul verde si s-a apucat de agricultura!!!!! doame fereste sa dea vreun copil cu mingea ca rage ca boul desi e domeniu public.sa vedem daca ia masuri primarul asta si desfiinteaza aceste practici ....caci sigur mai sunt astefel de indivizi .
1.1  RE: Chiar asa? trimis de
(25 mar 2008, 08:55:55
Nu este singurul caz! Astia se cred la tara! intre piata mica si bulevardul mentionat sunt o sumedenie de cetateni care au plantat gard viu, au ingradit suprafete din spatiu public cu sarme si stalpi de metal si si-au amenajate locuri de "relaxare",spatii pentru uscat rufe, straturi, etc. socotind ca au tot dreptul deoarece locuiesc la parter. Si fereasca sfantul daca te atingi de gard. Am scapat o pisica ce a fugit intre straturi la una si era cat pe ce sa cheme politia! Se socotea stapana!!
2.   Daaar trimis de
(24 mar 2008, 13:34:18
cand va verifica domnul primar si curatenia de la cetate unde vin turisti tot timpul si din parcul de langa statuia lui stefan cel mare? atata loc de recreere mai avem si noi si pe acolo ti-e si greata sa treci, nu sa mai si stai.
2.1  RE: Daaar trimis de
(24 mar 2008, 20:54:34
Dar despre gradul de incultura al legumelor umane, machitoare si tinere sperante la facut mizerie, nu spui? N-am nicio treaba cu Lungu dar este imposibil de pastrat curatenia in zona statuii lui Stefan. Sunt din zona si stiu ce spun. Cand imi plimb copiii prin Parcul Cetatii ma apuca groaza, cand vad cate specimene isi fac veacul pe acolo. Vrei detalii? Prezervative aruncate pe sub banci, sticle de bautura sparte, pana si lantul care inconjura ansamblul a fost furat, dincolo in parcul pentru copii, in leagane stau cotoharle coclite cu tigarea in coltul gurii, amuzate teribil de gibonii masculi care-si masoara fortele cu leaganele copiilor. Asta e cadrul de poveste, actual, in zona Cetatii. Dixit!
3.   Spatiile verzi sursa de castig a primarului trimis de
(24 mar 2008, 14:07:43
Da cand se demoleaza extinderea( Iilegala si pe baza de spaga)Farmaciei Arsene si refacerea spatiului verde?Propietara Farmaciei asteapta alegerile ca sa fie demolata fortat.?.
4.   Ce fac Organele? trimis de
(24 mar 2008, 16:16:01
Ce pacat ca pe Cartodrom se fac blocuri in prostie!

E mult spatiu verde si se vede cum se ia spaga fara mila!

De ce se renunta la un parc pentru batrini si copii!? O sa va para rau mai tirziu!

De ce nu se ia atitudine de ,,organe'!?
5.   Intrebare... trimis de
(24 mar 2008, 16:17:30
De ce numai inainte de alegeri se intampla asa ceva? Pana acu, pe Lungu il durea fix in cot de cetatenii urbei. Inainte de alegeri... s-a trezit constiinta in el. Chiar crede ca mai poate pacali pe careva cu chestii propagandistice PCR-iste (casca, halat, cizme de cauciuc, salopete... etc)? Poate ca mai sunt cativa redusi mintal care mai pun bot la ceea ce face Lungu pentru imaginea lui, dar majoritatea s-au cam lamurit cate parale face actualul primar.
6.   Constructie peste un site arheologic! trimis de
(24 mar 2008, 16:22:17
Si linga Liceul de Arta se ridica o constructie peste un sit arheologic!!

Nu conteaza ,orice spatiu ramas ,,liber'' se foloseste ...aprobarile se dau pe spriceana (pe bani, scuze!)Fundatia este urnata exact peste ramasitile istorice!!::
7.   Superman trimis de
(24 mar 2008, 18:08:51
In curand il vom vedea pe Lungu mulgand vaca,trecand batranii strada,curatind copacii de omida,dojenind cu degetul pendulat pe cei care scuipa,etc,asa cum ii sta unuia care cu nesimtire candideaza din nou.
7.1  RE: Superman trimis de
(24 mar 2008, 20:53:06
vaca a fost mulsa ,acum trece la tetina
8.   Miniciuni electorale trimis de
(24 mar 2008, 21:20:32
este suficient sa ne uitam la piata 22 decembrie ca sa vedem care este calitatea refacerii spatiilor afectate de lucrari: drumul este asfaltat cu gropi si denivelari, pe esplanada de la fantana arteziana este un noroi de nedescris, pavajul din piatra a fost spart si neinlocuit, spatiile verzi sunt numai trecatori si gardul viu a fost distrus.

toata zona de pe alexandru cel bun arata ca dupa razboi.

primarul -un incompetent de altfel- ar fi trebuit sa determine supravegherea lucrarilor pentru a nu fi distrugeri asa de mari- toate spatiile verzi rase de pe fata pamintului, gardurile vii taiate total, multi copaci taiati.

reparatiile se fac din banii nostri- bani cheltuiti in bataie de joc.

LUNGU: SA-TI FIE RUSINE!!!!!! INCOMPETENTULE

9.   Curiozitate trimis de
(25 mar 2008, 08:54:48
Abia acum am inteles rostul chefurulor facute de catre conducerea primariei si de catre consilieri, in special cei de la urbanism, la restaurantul Brindusa din Burdujeni. Rezultatul apare abia acuma cind incepe iar extinderea restaurantului ocupind si ultima portiune din trotuar, urmind ca in urmatoarea faza sa ocupe si statia de autobuz. Oare d-l primar stie ceva????????????daca cistiga alegirile, restaurantul se v-a extinde si in statia de autobuz?????? cred ca da., sponsorizarea pentru canpania electorala este consistenta, deci vom ramine si fara statie de autobuz.
10.   Sunt curios! trimis de
(25 mar 2008, 09:09:58
Stie cineva actionarii la firmele ce modernizeaza centralele termice?

Prea sunt lasati in pace sa faca ce vor pentru a-si mari profiturile! Nimeni nu ii intreaba de graficul de realizare, de repceptii partiale etc.!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei