Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trasee deschise

Săptămână bună pentru montagnarzi

Serviciul Public salvamont al judeţului Suceava a comunicat că prognoza meteo pentru săptămâna ce începe este favorabilă accesului pe munte şi, în consecinţă, aproape toate traseele sunt deschise pentru accesul pietonal.

Fac excepţie doar traseele pe curbe de nivel, pentru că în zonele Călimani şi Drumul Maria Tereza pot apărea avalanşe. Salvamontiştii susţin în continuare necesitatea echipamentului complet de iarnă şi subliniază că, în pofida numeroaselor lor apeluri, cca 30 la sută dintre turişti încă nu au înţeles că se pun singuri în pericol prin echipare necorespunzătoare pe munte. Pentru masivul Călimani este necesar echipament de bivuac, colţari şi piolet, pentru că există crustă de gheaţă.

Turiştii trebuie să ţină cont şi de faptul că timpul necesar vara pentru parcurgerea unui traseu se dublează în perioada de iarnă, motiv pentru care abordarea oricărui traseu este recomandată la primele ore ale dimineţii.

Şeful salvamontiştilor suceveni, Voicu Raia, ne-a mai precizat că în unele zone marcajele turistice au fost acoperite de viscol şi traseele necesită plus de prudenţă şi prezenţa în grupul de turişti a persoanelor care au mai parcurs traseul.  

În ce priveşte accesul auto, Voicu Raia a avertizat că pe Masivul Rarău se poate ajunge în condiţii dificile, din cauza podului de gheaţă dintre kilometrii 4-7, pe ruta Izvorul Alb, în timp ce pe ruta Chiril se poate urca 12 kilometri cu cauciucuri de iarnă.

În Giumalău este posibil accesul auto până la Tabără, prin Rusca, iar în Călimani se poate urca cu mijloace auto până la şantier.

Aceeaşi sursă a adăugat că pârtiile de schi din Vatra Dornei şi Cîrlibaba sunt deschise, dar a avertizat schiorii să fie prudenţi, pentru că pot apărea porţiuni îngheţate şi pe aceste pârtii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămână bună pentru montagnarzi.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămână bună pentru montagnarzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte