Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Vaci rumegătoare de Mozart

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristian Lungu, un gospodar din satul ilfovean Dascălu, nu şi-a cumpărat din Germania nici Mercedes, nici Audi, nici BMW. Ci şi-a cumpărat o cireadă numărând 20 de văcuţe, fiecare cu o impresionantă capacitate cilindrică a rezervorului de lapte. Într-adevăr, cu circa 30 de litri de lapte cotizează zilnic, în folosul stăpânului, aceste cornute deosebite, care beneficiază de o educaţie dintre cele mai alese.

Şi spunem asta, întrucât gospodarul le asigură la discreţie, în grajd, pentru audiţie, muzică simfonică, aşa cum a văzut el pe la fermele din Olanda, Austria şi Germania, pe unde s-a tot specializat. Prin meloterapie, animalele dobândesc pacea sufletească, răsplătind confortul muzical de care beneficiază cu o producţie de lapte pe măsură. Trebuie însă specificat că muzica lor preferată este doar cea simfonică, ritmurile zbuciumate respingându-le prin dezaprobări din coadă şi din copită.

Muzica simfonică! Bach, Mozart, Rachmaninov, Haendel, Ceaikovski! E nevoie să sosească din străinătate nişte vaci, ca să ne reamintim ce mare muzică trăieşte, din ce în ce mai puţin rumegată de oameni, pe faţa pământului! Poate că de la pilda melomană a unor vaci, ţăranii vor ajunge şi ei să iubească muzica simfonică iar apoi pasiunea lor va ajunge în casele noastre, odată cu laptele contractat...

Se pare că nu doar de specialişti străini avem nevoie ca să ne mai cizelăm, ci şi de animale străine. Parcă aşa nişte vaci deosebite nici nu merită scoase la păşune de nişte văcari oarecare, ci neapărat de unii care au absolvit conservatorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaci rumegătoare de Mozart.
 Vizualizări articol: 1615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Vaci rumegătoare de Mozart3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se potriveste trimis de
(14 ian 2008, 11:27:30
Autorul are gura aurita : iar sta f bine pe post de vacar in pufaica
2.   Vorbe de claca trimis de
(14 ian 2008, 13:50:02
Daca ai iesi din birou ai cunoaste problemele crescatorilor de animale. Dar daca stai cu pufoaica in birou si vara...
3.   O lume culta trimis de
(14 ian 2008, 17:49:18
Nu ma bucur de cele scrise de cei doi dinaintea mea. Autorul tabletei foloseste o metafora-indemn care, din pacate, nu este inteleasa nici macar de cititorii cu laptop. De la inceput, exemplul ar trebui sa fie percutant: un gospodar care nu-si cumpara automobil de parvenit, ci vaci bune care sa-i asigure prosperitatea. Si fenomenul cu muzica simfonica e cunoscut de mult. Daca si oamenii ar reveni putin la cultura, ce bine ar fi. Dar va mai trece ceva timp pina ce Mihai si Atentul vor intra in Lumea Culta. Hai sa speram ca trei-patru decade vor fi suficiente...
4.   La discoteca nu merg? trimis de
(15 ian 2008, 00:59:18
Poate aduce cineva si vaci care au nevoie sa mearga si la discoteca:

Poate se schimba mersul OAMENII LA ESLE SI VACILE LA OPERA !

Poare le bagam si in parlament ca si aia de acolo au nevoie de liniste daca au vaca langa ei !winking
5.   Pt STRAINUL trimis de
(15 ian 2008, 09:19:56
Jale cu J mare pt acest culturnic din lumea culta . Pe langa faptul ca nu a inteles nimic nici din articolulu "pufoicarului" si nici din cele ale scrise de observatorii de mai sus mai scoate din gusa comentarii "culturale". Strainaule drumul tau spre "cultura mare" (a cartofului, etc, etc) nu are nici un fel de oprelisti . Esti mult mai jalnic ca "pufoicarul" si din pacate nu-ti dai seama. Trezestete !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte