Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2008 - Anul XIII, nr. 10 (3691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda de Mediu

Ultimatum pentru închiderea gropii de gunoi a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma unor verificări efectuate pe rampa de deşeuri a municipiului Suceava, comisarii Gărzii de Mediu Suceava au dat un ultimatum municipalităţii.

Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, termenul de 31 decembrie 2008, stabilit pentru închiderea depozitului de deşeuri, nu mai poate fi prelungit nici măcar cu o singură zi.

Aceasta a precizat că, în ciuda faptului că proiectul de realizare a unei rampe ecologice în apropiere de Suceava nu a demarat încă, actualul amplasament în care sunt depozitate deşeurile nepericuloase din Suceava trebuie închis în acest an.

„Din păcate, este imposibil ca, până la sfârşitul anului, groapa ecologică să devină funcţională. Din acest motiv, Primăria Suceava va trebui să identifice alte locaţii în care se vor putea depozita deşeurile menajere provenite de la populaţia municipiului. Cel mai probabil, ne vom orienta spre Fălticeni sau spre Rădăuţi, care au ca termen pentru închiderea gropilor anul 2009, respectiv 2010”, a declarat viceprimarul Angela Zarojanu.

În nota de constatare, întocmită în urma acestui control, se precizează faptul că operatorul depozitului de deşeuri din municipiul Suceava, societatea Test Prima, nu a constituit până în prezent Fondul pentru închiderea şi urmărirea post închidere a depozitului.

Conform legislaţiei în vigoare, autoritatea publică locală are obligaţia de a identifica sursele de finanţare pentru completarea fondului, în situaţia în care costurile se ridică la valori excesive.

Proiectul în valoare totală de 50 de milioane de euro presupune realizarea a două rampe ecologice în judeţul Suceava.

Pentru partea de est a judeţului, groapa ecologică va funcţiona pe teritoriul comunei Moara, pe o suprafaţă de 22 de hectare de teren, pentru partea de vest a judeţului, depozitul de deşeuri va funcţiona în zona Mestecăniş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimatum pentru închiderea gropii de gunoi a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Ultimatum pentru închiderea gropii de gunoi a Sucevei3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poluare trimis de
(14 ian 2008, 13:21:55
Macar de-ar face o groapa cu adevarat ecologica, nu sa arda deseurile ca pana acum.
1.1  RE: Poluare trimis de
(14 ian 2008, 15:07:28
stim cu totii ca domnul nostru primar primeste comisioane la fiecare pas... si groapa de gunoi nu este o simpla groapa de gunoi, sunt niste oameni care iau bani grei chiar si din afacerea asta. era oare asa de greu sa mute groapa aia de gunoi in alta parte? exista un proiect de dezvoltare si mediu in mana consilierilor locali... dar nenea Lungu nu aproba... ca el e sefu`n Suceava noastra de zi cu zi. Rusine! trezitiva ca indata vine votul, nu va imbatati cu apa rece, cautati o alternativa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Porumb prajit cu ardei gras 6-8 portii 45 minute6-8 ştiuleţi de porumb1 lingură ulei de măsline2 ardei graşi roşii2 ardei graşi galbeni SOSUL:1/2 linguriţă coajă rasă de lămâie2 linguri suc de lămâie3 linguri oţet de mere1 linguriţă boia dulce de ardei1... Citeşte